Mvp-ul etapei
Andrija Stipanovic
Andrija Stipanovic
Minute 22:04
Puncte 11
Pase decisive 10
Recuperari 6
Eficienta 22
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Politehnica Iași și CSM Steaua se întâlnesc pe teren neutru

Ana-Maria Tutunaru

Ana-Maria Tutunaru
21.01.2018

poli iasi steaua

Politehnica Iași și CSM Steaua se reîntâlnesc în etapa a XVa a LNBM. Din cauza problemelor de infrastructură sportivă, meciul se va juca pe teren neutru la Galați.

Ieșenii vin după o înfrângere usturătoare în fața celor de la CSM CSU Oradea, scor 104-65. Orădenii au avut un debut excelent în acest duel și la finalul primului sfert conduceau cu 35-11, grație celor 20 de puncte marcate împreună de Milosevic și Nicolescu.În repriza a doua, Cristian Achim a folosit mai mult timp o formulă formată din tineri și veterani români, remarcându-se Mihai Găvrilă cu 7 puncte în sfertul 3. În secvența decisivă, noul jucător al orădenilor, Vaidas Kariniauskas a înscris 10 puncte și astfel, CSM CSU Oradea a câștigat și ultimul sfert cu 27-14.

Liderii celor de la Politehnica Iasi au fost Michael Balogun cu 18 puncte și Vladimir Solopa cu 15 puncte,ei fiind singurii jucători din echipa lor care au înscris mai mult de 10 puncte.

De partea cealaltă, CSM Steaua vine după o victorie categorică în deplasare pe terenul celor de la BC Mureș, scor 80-55. CSM Steaua a început cu dreptul partida din deplasare, iar în minutul 7 al partidei aveau un avantaj de 13 puncte. BC Mureș a continuat lupta pentru egalare în sfertul 2 și s-au apropiat la 6 puncte cu ajutorul lui Dino Pita, care a beneficiat de un coș cu fault. Brandon Taylor i-a dat replica suedezului, cu două coșuri de 3 consecutive.În ultimul sfert al meciului, CSM Steaua și-a permis să trimită în teren toți juniorii, lucru pe care l-a făcut și antrenorul târg-mureșenilor. La fluierul final, tabela arăta scorul de 80-55 în favoarea oaspeților, care au obținut a zecea victorie.

Pentru CSM Steaua, Dragan Zekovic a fost cel mai bun marcator. Sârbul a avut un total de 26 de puncte, 8 recuperări și 4 pase decisive, pentru o cota a eficienței de +32.

Politehnica Iași și CSM Steaua s-au întâlnit pentru prima dată în etapa a IVa a LNBM, iar bucureștenii s-au impus atunci categoric. Steaua a început ca din tun partida cu ieșenii și conduceau deja după trei minute cu 10-2. De altfel, la capătul primului sfert, steliștii conduceau deja cu 21-14. Sfertul al treilea a început cu un coș de 3 puncte al lui Runkauskas și Steaua nu s-a mai uitat în niciun moment înapoi. La capătul sfertului al treilea  scorul indica 67-46, iar la sfârșitul meciului tabela de marcaj a arătat un sec 84-63 pentru steliști.

Marii absenți pentru “militari” vor fi Marius Runkauskas, care încă se află în curs de recuperare după operație și Brandon Taylor, care a suferit o entorsă în victoria contra BC Mureș.

De partea cealalta, Politehnica Iaşi a fost cea mai activă echipă pe piaţa transferurilor. Moldovenii au adus patru jucători noi până la finalul lunii decembrie: Jaleel Roberts, Jalen Jackson, Terrell Lipkins II şi Vladislav Solopa. Pe site-ul federaţiei sunt trecuți la plecări Vlad Popovici, Michail Liapis și Dejan Bjelic. Au mai plecat Jermale Jones și Reginald Keely Jr, în timp ce internaționalul georgian George Tsintsadze nu a mai jucat de la 11 noiembrie, de la duelul contra lui U-BT Cluj-Napoca.

Cele două formații s-au întâlnit până acum de  cinci ori, dar ieșenii n-au obținut nicio victorie.

Meciul dintre Politehnica Iași și CSM Steaua se va juca duminică, 21 ianuarie, de la ora 17:00, în Sala Sporturilor Dunărea.

Partida va fi arbitrată de brigada formată din Alexandra Stan, Șerban Rașoga, Marius Epure, iar comisar din partea Federației Române de Baschet va fi Tiberiu Rist.     

*foto: sportpictures.eu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!