Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Politehnica Iași a anunțat primele trei transferuri

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
02.07.2017

Politehnica Iași a anunțat transferul a trei jucători străini. Dejan Bjelic, Sinisa Cvetanovic și Mike Baolgun au semnat contracte valabile pentru sezonul 2017/2018 cu formația nou promovată în Liga Națională de Baschet Masculin.

Dejan Bjelic este un jucător sârb în vârstă de 27 de ani. El măsoară 2.09 metri și evoluează pe poziția 5. În sezonul trecut el a jucat jucat în Georgia, Serbia și Muntenegru. La KK Jedinstvo Bijelo Pole, ultima echipă pentru care a evoluat, Bjelic a avut medii statistice de 17.4 puncte, 8.9 pase decisive și 1.9 capace. În cariera sa, Bjelic a mai jucat în liga secundă din Serbia, în Bulgaria, Slovenia și Maroc.

Sinisa Cvetanovic vine din Germania unde a jucat în liga regională la Rot-Weiss Cuxhaven. În 19 partide el a avut cifre de 13.4 puncte, 7.5 recuperări și 1.2 intercepții. Croatul în vârstă de 23 de ani măsoară 2.05 metri și evoluează pe poziția 3. Cvetanovic a mai jucat până acum la KK Vrsac.

Mike Baolgun are 26 de ani, măsoară 1.88 metri și poate jucat pe pozițiile 1/2. În sezonul precedent el a jucat pentru Lucentum Alicante în liga a 3-a din Spania. El a jucat 31 de partide cu cifre de 6.3 recuperări și 1.0 recuperări. El a jucat în NCAA la Illinois și Arkansas Tech, după care în sezonul 2015/2016 nu a avut angajament.

Politehnica Iași a mai anunțat prelungirea contractele cu căpitanul Constantin Amarghiloaiei și antrenorul John Tsirogiannis.

9 comentarii la aceasta stire:
  • CSA Steaua București Fortza Steaua :

    De toata jena!
    M-am abtinut cu greu sa nu scriu ceva imediat dupa aflarea acestei stiri, dar cuvintele erau cenzurate. M-am gandit ca e mai bine sa fiu cerebral si sa zic doar atat: Cineva isi bate joc de ieseni!!!Astfel de glume de jucatori sunt adusi doar sa pape un buget mediocru chiar si pentru LNMB! Ori probabil se vor comporta ca Baia-Mare de anul trecut...Odios si incalificabil modul de comportare al acestor echipe care sfideaza competitia. Se urineaza cu gratie pe baschetul romanesc si asa lovit de criza atat financiara cat si de imagine... Astefel de echipe dauneaza grav si celorlalte pretendente la coroana de campioana intrucat dau impresia unei ligi a semiprofesionistilor si nicidecum a unei ligi profesioniste dintr-o tara care isi doreste a participa in LIGA CAMPIONILOR LA BASCHET!

    cu 6 ani în urmă (02.07.2017) Raspunde
  • tzontzolino :

    pe bune?
    Hai frate ca si Timisoara cand nu avea buget a adus jucatori mai valorosi decat acestia. Ok, poate or fi buni, sa asteptam sa ii vedem in teren dar totusi liga regionala...liga a 3-a- astia sunt oameni care au job si joaca baschet in timpul liber. Macar de luau niste americani tineri din NCAA cum fac toti si erau mai castigati.

    cu 6 ani în urmă (03.07.2017) Raspunde
  • SCM CSŞ U Craiova Buzestii :

    Nimic surprinzator!
    Daca va reamintiti cum a procedat Iasiul cu ambele echipe in sezonul recent incheiat:retrageri,tepe la antrenori si sportivi,mangleala cu pierdutul de documente,o bataie de joc uluitoare!Desi altminteri nu e un caz izolat,mai sunt si alte cluburi care sifoneaza grosolan banii publici!

    cu 6 ani în urmă (03.07.2017)
    • CS Politehnica Iași un moldovean:

      Sifonare
      Banuiesc ca unul ditre cluburile la care va referiti este chiar cel craiovean care an de an face echipa, anunta obiective si la final....provoaca dureri de cap suporterilor

      cu 6 ani în urmă (05.07.2017)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe ovidiuglaser :

    Fantomele trecutului
    Intr-adevar , Iasul are o imagine proasta despre ceea ce s-a intimplat anii trecuti cu echipa de baschet masculin si pe buna dreptate pentru ca au fost destule lucruri reprobabile.
    Totusi ,cred ca acum merita putin credit la acest nou inceput de drum cind tot ce a fost vechi s-a restructurat: o conducere noua cu oameni de baschet care au multa experienta antreprenoriala si bine conectati in lumea baschetbalistica romaneasca, un antrenor cu foarte multa experienta in Europa care stie sa aleaga jucatorii dupa reala lor valoare.
    Eu zic sa asteptati putin pina sa-i judecati, sigur echipa va face o figura frumoasa in viitoarea editie a Ligii Nationale.

    cu 6 ani în urmă (04.07.2017)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Cristian Chirita:

      ...
      Tsirogiannis și-a recuperat salariile restante de la echipa de fete de anul trecut?

      cu 6 ani în urmă (04.07.2017)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe sholdovean :

    Iesean
    Va rog sa terminati cu acuzele nefondate dar si cu laudele la fel de nefondate...Primul lucru ca Iasul sa poata primi acceptul sa joace in LNBM este dotarea salii polivalente cu parchet, pot face echipa de NBA daca nu este parchet in sala nu primesc dreptul de a evolua in LNBM...Asta cu experienta antrenorului prin europa mai taiati-o ca o sa va creasca nasul ca lui pinocchio, va pacaliti singuri dar daca nu aveti ochi sa vedeti adevarul va atarnati singuri piatra de moara de gat...

    cu 6 ani în urmă (04.07.2017) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe ovidiuglaser :

    pentru toti
    In primul rind observati ca nu ma ascund in spatele unui pseudonim si sunt iesean bineinteles.
    Parchetul se pune 100% sigur, asa ca , poate cu parere de rau pentru unii, vreti sau nu vreti,echipa va evolua in Liga Nationala.
    Legat de alte afirmatii profetice ca ne atirnam pietre de moara sau ca nu avem nici o sansa sau ca se pregateste o sifonare a unor bani publici va spun ,din nou, doar atit: lasati-ne sa vorbim prin prisma faptelor si meciurilor noastre.

    cu 6 ani în urmă (05.07.2017) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe sholdovean :

    Iesean
    Felicitari daca se va pune parchet si mult succes, cine a spus de sifonarea banilor publici? Eu nu am spus asa ceva, piatra de moara atarnata de gatul conducerii cu acest antrenor nu o spun din rautate ci cu dovezi, ce a facut la echipa de fete, cu o super echipa, aproape a desfiintat-o datorita lipsei rezultatelor...la echipa de baieti cu o super echipa nu-i in stare sa castige doua meciuri sa promoveze pe munca lor nu sa cerseasca ajutorul timbei... La turneul final echipa a jucat exact ce le-a cerut antrenorul, joc fara nici un orizont si doar la infrangere, si nu a fost pregatita fizic si mental suficient pentru turneul final in ambele variante este vina antrenorului...cum ai ajuns la concluzia asta ca oamenilor mai ales ieseni le pare rau ca echipa a promovat, numai un bolnav mintal si unui tradator ar putea sa-i para rau ca echipa a promovat, ieseni fiind... Stiti ce as vrea sa vad??? Ce va face conducerea echipei cand banii de la fundatie nu vor intra la timp in cont dupa cateva meciuri fara victorie, mai vorbim atunci! Pana atunci va urez mult succes si tot binele din lume...

    cu 6 ani în urmă (05.07.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!