Stiri Liga I Masculin

Politehnica Iași a pierdut prin forfait tehnic partida cu Timba Timișoara

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
04.06.2017

Politehnica Iași a pierdut meciul cu Timba Timișoara prin forfait tehnic. Acest lucru s-a întâmplat datorită faptului că unul dintre jucătorii U20 nu avea dubla legitimare.

Pe parchet însă tot Timba Timișoara a fost cea care s-a impus cu scorul de 95-71. Astfel s-a păstrat rezultat înregistrat pe teren și formația ieșeană a primit un punct. Totuși ieșenii se vor alegea cu o sancțiune din partea FR Baschet.

Conform surselor noastre Tudor Gîrbea, jucătorul fără dublă legitimare de la Politehnica Iași, s-a aflat în aceiași situație și în primul meci de la turneul final de promovare, lucru care ar fi trebuit să conducă spre excluderea formației moldave din competiție.

Contactat de către site-ul nostru Gabriel Toma, managerul Politehnicii Iași, a negat faptul că ar fi existat probleme cu legitimațiile jucătorilor echipei sale:

„Nu există așa ceva. Absolut toate legitimațiile au fost în regulă, validate. Toate informațiile astea care au zburat pe facebook eu sincer nici nu le bag în seamă. Noi avem un meci foarte important astăzi, pe care trebuie să-l jucăm. După turneu putem vorbi orice, dar  în timpul turneului nu e normal înaintea unor meciuri deosebit de importante să circule informații de genul ăsta.”

Ioan Constantin, comisarul principal al turneului de promovare, ne-a confirmat faptul că Politehnica Iași a avut un jucător fără dublă legitimare. Acest lucru a fost descoperit de comisarul partidei dintre Politehnica Iași și Timba Timișoara. Oficialul FRB spune că în privința primului meci de la turneul final nu se poate afirma că au existat probleme cu legitimațiile unor jucători atâta timp cât comisarul meciului nu a sesizat acest lucru.

Rămâne de văzut dacă și în meciul de astăzi cu Cuza Sport Brăila, Politehnica Iași îl va folosi pe Tudor Gîrbea, jucătorul cu probleme de legitimare.

8 comentarii la aceasta stire:
  • SCM CSŞ U Craiova Buzestii :

    Informatie incompleta
    Dupa cele vazute in primele doua zile de competitie putem lejer stabili ca aspirantele astea la prima liga(!!!) au pierdut prin forfait tehnic meciul cu baschetul!
    Si inca doua observatii obligatorii:Timba a castigat la pas evoluand fara jucatori de pozitiile 4 si 5!!!!!;cel de la Iasi care a adus pivotul american ar trebui sa dispara imediat si pe vecie din baschet,este pur si simplu un atentator la adresa acestui sport!

    cu 6 ani în urmă (04.06.2017) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe spectator :

    spectator
    Lazar de la Timba nu era cu viza la zi și a fost trecut pe foaie în prima zi. A doua zi a făcut încălzirea iar dupa


    pauza nu a mai revenit pe teren Oare de ce?

    cu 6 ani în urmă (04.06.2017) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe gratian cormos :

    mai lasati vrajeala
    credeti ca pentru niste chichite ar trebuie eliminate echipele cele mai bune care demonstreaza in teren valoarea??? cine sa se califice? braila cu un joc ridicol de divizia a 10-a sau cumva Aurel Vlaicu, cu niste copii bucuresteni de care nu a auzit nimeni si care vor fi rasul curcilor in divizia A? acuma dupa ce nu aveti sanse in teren incercati sa speculati in afara lui ca de obicei, miticilor.

    cu 6 ani în urmă (04.06.2017) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe gratian cormos :

    Aurel Vlaicu e deja calificata, miracole in secolul 21
    cum sa se califice Iasi? cine vrea sa faca deplasari lungi si obositoare in Moldova? asa ca toate s-au rezolvat de la sine, "romaneste" si Aurel Vlaicu a fost calificata in divizia A! Felicitari "regizorilor"!

    cu 6 ani în urmă (04.06.2017)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      gratiane
      pana la urma s au calificat timba si iasiul 😉
      Teoria conspiratiei...

      cu 6 ani în urmă (04.06.2017)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe gratian cormos:

      hai sa iti zic eu un proverb original
      care suna cam asa: "Arbitrii iti dau, dar nu iti baga si in traista!" :)))))))))

      cu 6 ani în urmă (04.06.2017)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe gratian cormos:

      si iti mai dau alte doua exemple de meciuri
      ieri s-a tras imens pentru Besiktas, si totusi la ultima faza Anadolu Efes a reusit supraomeneste sa bage mingea in cos si sa castige. azi de exemplu, la fel s-a tras pt Lyon (era si PArker in sala, presedintele clubului), insa pe final Strasbourg a avut cateva aruncari bune. nu intotdeauna arbitrii decid meciul. ceea ce vreau sa subliniez e faptul ca s-a incercat din rasputeri sa fie calificata Aurel Vlaicu si aproape ca s-a reusit. Azi IAsi trebuia sa spulbere pe Braila care juca si fara unul dintre straini, iar Timba sa bata pe Aurel Vlaicu la 30, cum s-ar fi si intamplat daca asta era primul meci al turneului. insasi modul de desfasurare al turneului a incercat sa avantazeje pe Aurel Vlaicu: 1. erau gazde. 2. Timba a jucat primele zile cu echipele mai tari anume ca sa le bata si sa se relaxeze in ultima zi, permitand un miracol al bucurestenilor etc.

      cu 6 ani în urmă (04.06.2017)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      nu ti contest argumentele
      dar daca jucatorul respectiv de la Iasi nu era cu actele in regula atunci asta nu e o tehnicalitate care se poate trece cu vederea sau o manevra de avantajare a echipei din Bucuresti. E o eroare care dupa parerea mea trebuia sanctionata, si a si fost, conform regulamentului.

      cu 6 ani în urmă (05.06.2017)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!