Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Porchia Green: „Au început seria omorându-ne cu 30 de puncte. Am făcut ajustări suficiente să obținem o victorie”

Andreea Vlase

Andreea Vlase
28.04.2018

Formația sătmăreană a avut prestații mult mai solide în meciurile pe care le-a găzduit, după ce a pierdut în deplasare la 30 și 20 de puncte. Alb-roșiile au obținut victoria în meciul 3, iar în a patra partidă au fost în joc până pe final. Ultimul act s-a încheiat după ce Sepsi s-a impus cu 85-76.  

Porchia Green a lăudat creșterea echipei sale, de la -30 la victorie și eșec la doar 9 puncte.

„Per total, Sepsi este o echipă foarte bună (great team), au un antrenor foarte bun. Au început seria omorându-ne, cu 30, 20 de puncte. Sunt bucuroasă că am făcut ajustări suficiente să obținem o victorie. Și am jucat foarte bine astăzi, doar nu am putut să înscriem la final și am pierdut la 9. De la 30 de puncte la o victorie și o înfrângere la 9 puncte, sunt mândră de echipă. Mulțumesc fanilor din Satu Mare pentru că ne-au adus energie. Mai mult noroc anul viitor.

De data asta cred că apărarea noastră a funcționat foarte bine și am reușit și aruncări. În al doilea meci, când am pierdut la 20 de puncte la Sepsi, ne-am apărat bine dar nu am putut să înscriem. Ieri (n.r. joi) ne-am apărat foarte bine și ne-au intrat multe aruncări. Astăzi ne-am apărat foarte bine și am înscris multe aruncări, dar la final am ratat multe șuturi pe care trebuia să le băgăm. Ăsta este baschetul, un joc de avânt, uneori merg ele, alteori noi”, ne-a declarat Porchia Green după meciul 4 al finalei.

Fundașul american a înscris 13 puncte în acest meci. 11 dintre acestea le-a reușit în a doua parte a sfertului trei, când și-a păstrat formația aproape de adversar. Green a încheiat în double-double, cu 11 recuperări. A mai oferit 4 pase decisive și a reușit 2 intercepții în 36:13 minute, pentru +22 indice al eficienței.

„Eram energică. Oricine poate înscrie pentru echipa noastră în orice moment. Avem o echipă foarte bună cu mult talent și oricine poate face un pas în față în orice moment. Nu sunt nouă la asta și nici celelalte fete. Sunt momente când oricare dintre noi poate să marcheze aruncări importante. Coechipierele mele au avut încredere în mine și am luat ce am avut”, a adăugat Green.

Aceasta a vorbit și despre sezonul pe care formația sătmăreană l-a avut. Alb-roșiile au pierdut cele două finale ale competițiilor interne în fața celor de la ACS Sepsi SIC, dar și-au trecut în cont primul trofeu al clubului după ce au câștigat Liga Europei Centrale.  

„Per ansamblu, pentru multe lucruri prin care am trecut, o să îi dau 8 din 10. Am avut multe suișuri și coborâșuri. Toată lumea a avut probleme, am avut accidentări. La început am avut-o pe Williams, după aceea pe Miller. Am avut multe lucruri, diferite tipuri de fizic și a trebuit să ne ajustăm împreună. Marius Dobă, este primul lui an când antrenează după mult timp. Împreună cu staff-ul lui au muncit, să aibă sens pentru el. Fetele au încercat să lucreze împreună. Denson a venit târziu în sezon. Am încercat să o integrăm în echipă. Per ansamblu a fost un lucru bun. Dacă Denson venea mai devreme am fi avut o șansă mult mai bună”, a concluzionat Porchia Green.

Americanca a jucat 28 de partide în acest campionat, cu aproape 38 de minute/meci. Are medii de 9.8 puncte, 6.1 recuperări și 5.3 pase decisive, pentru 15.2 eficiență medie.

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe 7vezer :

    SEPSI SIC CAMPIOANA ABSOLUTA!
    Felicitam echipa satmareana...au jucatoare de valoare...totusi secuiencele sint mai bune cu o clasa de valoare !!!FELICITARI SEPSI SIC!! ECHIPA DIN SFANTU GHEORGHE ESTE INVINCIBILA SI SPERAM CA VA FII SI IN CONTINUARE.DORIM CA NIVELUL ARBITRAJULUI SA CREASCA PE NIVELUL DE VALOARE A JUCATOARELOR DIN SFANTU GHEORGHE !!

    cu 5 ani în urmă (28.04.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!