Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Porter Troupe, una din piesele de bază în calificarea celor de la SCM U Craiova

Mara Mihăilescu

Mara Mihăilescu
07.05.2019

Porter Troupe, una din piesele de bază în calificarea celor de la SCM U Craiova

porter

După o luptă extrem de strânsă, SCM U Craiova a reușit să se impună în meciul 5 al seriei contra celor de la SCM Timișoara, astfel reușind o calificare istorică pentru olteni în semifinalele Ligii Naționale de Baschet Masculin.

Deși au debutat cu o înfrângere pe teren propriu, scor 69-71, elevii lui Aco Todorov s-au redresat rapid în cel de-al doilea meci disputat pe teren propriu, scor 88-72, urmând ca apoi să ”fure” și o primă victorie în deplasare, scor 78-90. În final, după ce au ratat prima șansă de a închide seria, SCM U Craiova a revenit pe teren propriu și a bifat victoria, la o diferență de doar 5 puncte, scor final 67-62.

Unul din cei mai importanți oameni ai acestora a fost Porter Troupe. Deși, poate, în prima parte a sezonului americanul nu s-a ridicat întodeauna la așteptările urmăritorilor baschetului românesc, acesta a arătat din nou că este un adevărat lider și, mai ales, un luptător până în ultima secundă, în momentul în care echipa sa avea cea mai mare nevoie de el.

Porter a debutat în seria contra SCM Timișoara aducând un aport de 17 puncte și 6 recuperări, pentru un indice de eficiență de 17, iar în meciul 2 a fost autorul a 12 puncte, 4 recuperări și 5 pase decisive.Au urmat apoi două partide de excepție ale acestuia, ambele încheiate cu un indice al eficienței de 26. În meciul cu numărul 3 Porter a înscris 22 de puncte, împreună cu 5 recuperări și 3 pase decisive, iar în a doua partidă disputată în deplasare din această serie a fost marcatorul a 17 puncte, la care a adăugat 8 recuperări și 4 pase decisive.

Meciul 5, ultimul al acestei serii, a reprezentat poate cea mai importantă prestație a jucătorului american, prin prisma momentului în care a înscris punctele respective. Cu un total de 15 puncte, 4 recuperări și 3 pase decisive, Porter a fost cel care a marcat ultimele trei reușite din afara semicercului pentru SCM U Craiova. De altfel, cea de-a treia aruncare de acest tip a venit chiar cu două minute înainte de fluierul final, după două aruncări libere înscrise de Goran Gajovic, la scorul de 60-58, aruncare prin care oltenii au reușit să creeze un avantaj de 5 puncte, după minute bune de schimbări continue de lider pe tabelă.

În acest sezon, în tricoul alb-albastru, Porter Troupe a înregistrat medii de 13.7 puncte, 3.6 recuperări și 3.2 pase decisive, cu un season-high de 26 de puncte contra SCM Timișoara. Aceste medii au urcat în playoff la 16,6 puncte, 5,4 recuperări și 3 pase decisive pe meci, totul pentru un indice al eficienței de +20,4.

Astfel, SCM U Craiova urmează să îi întâlnească în semifinalele LNBM pe cei de la CSU Sibiu, echipă ce s-a impus cu scorul de 3-1 în seria contra Dinamo Știința București, prima partidă urmând să aibă loc sâmbătă, 11 mai.

 

*SURSA foto: facebook SCM U Craiova Baschet

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!