Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Predrag Stanojcic: „Această victorie înseamnă mult pentru noi psihologic”

Andreea Vlase

Andreea Vlase
03.02.2019

Phoenix Știința Constanța a câștigat cu 71-63 acasă cu FCC ICIM Arad, în ultima etapă a turului Grupei Roșii din Liga Națională de Baschet Feminin. Este primul succes obținut de constănțence în prima grupă valorică. Antrenorul gazdelor, Predrag Stanojcic, crede că victoria aduce mai multe în plan psihologic pentru echipa sa decât în clasament.

„Această victorie nu înseamnă prea mult pentru locul nostru în clasament, înseamnă mai mult pentru noi psihologic, să vedem că putem să jucăm un baschet mai bun. Am jucat inteligent și am respectat regulile. Capul, inima și dorința, au făcut diferența, poate și tactic, dar ai puțin din asta la fiecare joc”, ne-a declarat antrenorul constănțencelor.

Echipa de la malul mării este la al doilea sezon în care participă în competițiile senioarelor. În stagiunea precedentă a evoluat în Liga 1, care în acest sezon a devenit a doua grupă valorică din Liga Națională. Constănțencele au urcat în prima grupă valorică pentru a doua fază a sezonului regulat, după ce au dominat grupa B. Phoenix Știința a pierdut primele cinci partide pe care le-a jucat în fața celor mai bine cotate echipe din LNBF, reușind prima victorie în Grupa Roșie la a 6-a încercare.

„Este prima victorie în istoria lui Phoenix Constanța în prima ligă. De asemenea, baschetul feminin se joacă lângă mare. Vom continua să ne antrenăm, să luptăm și să ne așteptăm șansa. De ce să concurezi dacă nu vrei să câștigi?

Nici un meci nu este ușor pentru noi, în special cele care urmează: Satu Mare, Sepsi, Târgoviște, meciul de cupă... este important să știm după meci, când ne uităm unii la alții în vestiar, că am făcut tot ce ne stă în putință”, a adăugat Predrag Stanojcic.

Phoenix Știința Constanța a încheiat turul Grupei Roșii pe locul 7 cu 18 puncte. Pentru formația pregătită de Predrag Stanojcic urmează un retur cu patru meciuri acasă și două în deplasare. În prima etapă din retur, constănțencele vor primi vizita vicecampioanei CSM Satu Mare, în 6 februarie. În runda următoare, la Constanța va merge campioana ACS Sepsi SIC, în 17 februarie.

*foto: Phoenix Stiinta Constanta facebook

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!