Stiri Cupa României Feminin

Predrag Stanojcic: „Am realiza o surpriză impresionantă dacă am reuşi să trecem de CSM Satu Mare”

Andreea Vlase

Andreea Vlase
30.03.2019

Phoenix Știința Constanța debutează astăzi, de la ora 16:30, la turneul final al Cupei României la Baschet Feminin. Formația de la malul mării este la prima participare în această competiție și s-a calificat la Final 4 după ce a câștigat toate cele patru meciuri din primele două tururi. Constănțencele dispută prima semifinală de la Sepsi Arena cu finalista ediției precedente, CSM Satu Mare.

Sătmărencele au câștigat ambele dueluri directe din campionat (la 28 și 18 puncte) cu echipa care a urcat în Grupa Roșie după ce a jucat în a doua grupă valorică în prima fază a sezonului regulat.

„În ambele meciuri ne-au lipsit câte două jucătoare foarte importante. Acum, avem întreg lotul la dispoziţie şi vom încerca să oferim o replică mult mai puternică. Am realiza o surpriză impresionantă dacă am reuşi să trecem de CSM Satu Mare”, a declarat Predrag Stanojcic, citat de cugetliber.ro.

În campionat CSM Satu Mare a fost pe doi la finalul celor două faze din sezonul regulat, în timp ce constănțencele au încheiat pe 6. Phoenix Știința Constanța se află la al doilea an de activitate la nivel de senioare, în timp ce CSM Satu Mare are peste un deceniu în prima ligă. În ceea ce privește lotul, alb-roșiile au o bancă mult mai lungă și cu două straniere în plus.

„Suntem conştienţi de faptul că ne confruntăm cu echipe cu un buget mai mare ca al nostru, cu jucătoare străine mai multe, însă nu ne rămâne decât să luptăm până la capăt pentru şansa noastră. Nu este cazul să bravăm şi să spunem că mergem acolo să rupem norii. Va fi foarte greu să facem acest lucru împotriva formaţiei clasate pe locul secund în Liga Naţională. Până acum, am reuşit să învingem echipe puternice ale ţării şi am demonstrat că nimic nu a fost întâmplător. Am muncit mult, cu folos, iar acum apar şi rezultatele. În continuare, vom face tot posibilul să reprezentăm Constanţa cu mândrie la fiecare partidă, în fiecare moment”, a declarat și președintele de la Phoenix Constanța, Cristian Mănăstireanu, conform aceleiași surse.

Formația de la malul mării a profitat de modificarea sistemului din campionat, care a permis și echipelor din a doua grupă valorică (fosta Liga 1) să joace în cupă. În anii precedenți în competiția eliminatorie puteau să joace doar formațiile din primul eșalon. Constănțencele erau în a doua grupă valorică a LNBF la data disputării primului tur, în care au trecut de Universitatea Cluj (din prima grupă valorică) cu 77-73 și 67-59. Elevele lui Predrag Stanojcic, urcate între timp în prima grupă valorică, au avut noroc la tragerea la sorți pentru sferturi și au obținut biletul la Final 4 după ce s-au impus cu 70-55 și 58-54 cu CSM Alexandria, din a doua grupă.

Prima semifinală a Cupei României feminin 2019, între Phoenix Știința Constanța și CSM Satu Mare, se dispută astăzi, de la ora 16:30 la Sepsi Arena. Meciul va fi transmis pe FRB TV.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!