Stiri

Prestație solidă pentru Gabriela Mărginean în ultimul meci din campionatul Spaniei

Radu Bărăian

Radu Bărăian
31.10.2016

Românca Gabriela Mărginean și echipa sa, Perfumerias Avenida, au bifat un nou succes în campionatul de baschet feminin al Spaniei, 87-63 pe teren propriu cu Universitario de Ferrol. Baschetbalista noastră a avut un cuvânt greu de spus în succesul echipei sale.

Antrenorul Miguel Angel Ortega a folosit-o pe Gabi încă din primul minut al întâlnirii, iar sportiva i-a răsplătit acestuia încrederea cu o evoluție pe măsură. Prezentă preț de 24 de minute pe parchet, Mărginean a fost a doua cea mai bună marcatoare a echipei sale și a treia a meciului cu cele 14 puncte puse pe tabela de marcaj. Jucătoarea cu numărul 44 a terminat confruntarea cu 6/8 din interiorul semicercului, 0/1 de la mare distanță, respectiv 2/2 de la linia de libere. De asemenea, Gabriela și-a mai trecut în cont 2 recuperări, o pasă decisivă, o intercepție, dar și o minge pierdută, totul pentru un indice la eficiență de 11 unități. 

Gabriela Mărginean a fost prezentă pe parchet în toate cele 7 meciuri ale formației sale din acest sezon intern, timp în care a acumulat medii de 7.3 puncte, 1.7 recuperări, 1.0 pase decisive, 1.0 intercepții și 1.6 mingi pierdute, totul pentru un coeficient la productivitate de 5.1 unități. Toate aceste cifre au fost acumulate în 22.9 minute petrecute în medie pe suprafața de joc. 

Perfumerias Avenida este pe locul 3 în prezent în Spania, la egalitate cu echipa de pe locul secund, având un bilanț activ de 6 partide câștigate și una singură pierdută. Mai mult de atât, campioana en-titre a Spaniei a câștigat primul joc din Euroligă în fața deținătoarei trofeului din stagiunea precedentă, UMMC Ekaterinburg. 

Următorul meci al Gabrielei Mărginean este programat miercuri, 2 noiembrie, pe teren propriu, în compania celor de la Hatay, Turcia, într-un joc din runda secundă a grupelor Euroligii. 

*Foto: Facebook Club Baloncesto Perfumerías Avenida

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!