Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Prestații bune pentru tinerii jucători ai lui U-BT Cluj-Napoca

David Istrate

David Istrate
28.01.2018

david vida u bt cluj

În ultima etapă, U-BT Cluj-Napoca s-a impus pe terenul lui BC Mureș Târgu-Mureș, cu scorul de 101-62. Antrenorul oaspeților, Mihai Silvășan și-a permis să joace o bună perioadă din meci cu jucătorii mai tineri.

După partida cu BC Mureș, Mihai Silvășan a fost însoțit de Anders Abu Teir la conferința de presă. Juniorul lui U-BT a fost mulțumit de prestația coechipierilor săi și își dorește să continue la fel.

”Mă bucur foarte mult că am reușit absolut toți juniorii să jucăm peste 25 de minute fiecare. Încet-încet, trebuie să ne obișnuim să jucăm astfel de meciuri, să se poată conta pe noi și în meciuri mai dificile, nu doar ca acesta. Îi felicit și pe coechipierii mei, mă bucur și pentru mine, a fost un meci bun. De asemenea, sper să se rezolve problemele Mureșului, am foști coechipieri aici și mă bucur pentru ei că prind minute, ca și noi”, conform site-ului oficial al clubului clujean.

Abu Teir a fost liderul trupei sale la timpul petrecut pe teren, acesta jucând 30 de minute. Jucătorul de 21 de ani a marcat 10 puncte cu 40% la 2 puncte (2/5) și 50% la 3 puncte (2/4). De asemenea, el a adăugat 3 recuperări, 2 pase decisive și o interecepție pentru un indice de eficiență de +9.

Un alt junior care s-a remarcat este David Vida cu 14 puncte, 5 recuperări, o pasă decisivă și 4 intercepții. Sportivul a avut 80% din interiorul semicercului (4/5), 66% de la distanță (2/3) și a încheiat partida cu +22 la eficiență, al doilea scor din echipa sa.

Camil Berculescu a fost aproape de un double-double cu 11 puncte și 8 recuperări în 25 de minute de joc. De asemenea, Andrei Mureșan a realizat un career-high la pase decisive, 10 la număr. Jucătorul născut în 1998, a adăugat 4 puncte și 2 recuperări în 25 de minute.

Probabil că tinerii lui U-BT Cluj-Napoca vor avea o nouă șansă să se afirme în etapa următoare împotriva Politehnicii Iași. Duelul va avea loc în 3 februarie la Arena de Baschet din București.

*foto: facebook U-BT Cluj-Napoca

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!