Stiri

Prezentare Falco Szombathely, adversarul lui CSM CSU Oradea din primul tur al Basketball Champions League

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
04.07.2019

falco szombathely csm csu oradea

CSM CSU Oradea, campioana în exercițiu a României, și-a aflat astăzi adversarii din tururile preliminare ale Basketball Champions League, în urma tragerii la sorți care a avut loc la Mies, Elveția.

 În primul tur, echipa lui Cristian Achim va da piept cu campioana Ungariei, Falco Szombathely iar în cazul unei calificări va întâlni în turul secund pe Ventspils din Letonia.

Pentru început să facem cunoștință cu Falco Szombathely, echipă care a câștigat titlul în Ungaria în stagiunea trecută după un parcurs perfect în playoff. Echipa a fost antrenată de duo-ul format din Gasper Okorn și Milos Konakov. Cei doi au avut la dispoziție următorul lot de jucători: Darrin Goovens, Evan Bruisnsma, Stefan Balmazovic, Ronald Curry, Juvonte Reddic, Zoltan Perl, Varadi Benedek, Nortbert Toth, Oliver Biro, Bence Kormendi, Patrik Hodi și Veraszto Peter.

Parcursul lui Falco din playoff a fost unul impresionant, trecând în fiecare rundă cu 3-0 de adversari, fie că vorbim despre KTE-Duna, Szolnoki Olaj sau Kormend. Rotația de bază a lui Gasper Okorn a cuprins în mare parte doar 8 jucători și anume, Perl, Reddic, Varadi, Curry, Bruinsma, Goovens, Balmazovic și Toth.

Pentru sezonul 2019/2020, Falco Szombathely a anunțat continuarea colaborării cu antrenorii Gasper Okorn – principal și Milos Konakov – secund.

Gaspern Okorn este un antrenor din Slovenia în vârstă de 46 de ani. Și-a început cariera de antrenor foarte tânăr, fără o experiență importantă ca jucător. El a trecut pe la echipe precum Olimpija Ljublijana, Ventspils, Energa Czarni Slupsk, Slovan, Al Kuwait, AZS Koszalin sau Helios Suns. Pe lângă titlul obținut anul trecut în Ungaria, Okorn mai are în palmares un titlu și o cupă a Sloveniei, obținute în 2017 cu Olimpija Ljublijana.

În ceea ce privește transferurile de jucători, Falco Szombathely a anunțat înregimentările lui Marko Filipovic și a lui Marko Krivachevich. De asemenea, maghiarii i-au prelungit contractul și lui Oliver Biro. Filipovic este un jucător maghiar care va împlini 23 de ani. El evoluează pe poziția 3 și vine de la Alba Fehervar. Marko Krivachevich va împlini și 23 de ani tot în acest an. El măsoară 2.08 metri, evoluează pe pozițiile 4-5 și tocmai a absolvit la Indiana University.

Dintre jucătorii străini Darrin Goovens este cu siguranță cea mai importantă piesă a lui Falco Szombathely. Fundașul american a primit și cetățenie maghiară și a jucat pentru naționala Ungariei. În 2017 el a fost desemnat MVP al Ungariei.

Dintre jucătorii autohtoni nu pot fi trecuți cu vederea Zoltan Perl și Norbert Toth, jucători care au fost prezenți și la Cluj-Napoca la EuroBasket 2017.

Rămâne de văzut care va fi componența lotului de jucători a lui Falco Szombathely la ora disputelor cu CSM CSU Oradea. Primul meci se va juca în Ungaria pe 17 septembrie iar returul la Oradea pe data de 20 septembrie.  

*foto: twitter Falco Szombathely

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!