Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Primă repriză perfectă făcută de SCM Timișoara, în partida cu BCM U Pitești

Eduard Popa

Eduard Popa
02.04.2019

scm timisoara statistici pitesti

SCM Timișoara a reușit să câștige de o manieră categorică „finala” pentru locul 5 din etapa a 9-a a Grupei Roșii LNBM, jucată în compania celor de la BCM U Pitești. Elevii lui Cristi Bota s-au impus cu 100-84, după ce în prima jumătate a meciului înscriseseră nu mai puțin de 67 de puncte!

Bănățenii au câștigat primele două sferturi cu 35-27 și 32-21. Diferența ar fi putut fi mai mare fără coșurile din ultimul minut ale lui Mladen Jeremic. Avantajul de 19 puncte la pauză, cu 67 marcate, a venit pe seama unui baschet jucat cu precizie de către timișoreni. Aceștia au început meciul cu 5 coșuri de 3 puncte înscrise în cinci minute și au terminat prima jumătate cu 10/17 din spatele semicercului, pentru un procentaj de 58%!

Mai mult, atunci când nu au aruncat de la 3 puncte, elevii lui Cristi Bota au atacat inelul, fapt evidențiat de cele 24 de puncte din spațiul de 3 secunde și cele 11 libere obținute, din care au fost transformate 9. În total, timișorenii au avut procentaje de 63% din acțiune și 66% la aruncările de 2 puncte în prima jumătate a partidei contra Piteștiului.

scm timisoara Statistica Timișoarei, în prima repriză a meciului cu BCM U Pitești (foto mare în galerie)

Statisticile Timișoarei din prima parte a meciului cu BCM U Pitești seamănă cu cele obținute în ultimii ani de echipele din NBA, acolo unde impactul „analytics” a făcut ca aruncarea de la semidistanță să fie sacrificată, întrucât era considerată cea mai puțin avantajoasă din punct de vedere statistic și a făcut înlocuită cu jocul la inel sau din spatele liniei de 3 puncte.

De altfel, cei doi americani ai Timișoarei au fost cei care au impregnat acest stil în jocul bănățenilor în prima repriză a meciului contra Piteștiului. Astfel, Sherwood Brown a avut 19 puncte la pauză, cu 3/6 de la 3 puncte, în timp ce Brandon Randolph a adunat și el 14 puncte! Nici sârbii Pesakovic și Stojadinovic nu s-au lăsat mai prejos, înscriind împreună 5/6 din spatele liniei de 3.

Cert este, în ciuda sincopei cu Dinamo Știința din Cupa României, antrenorul Cristian Bota s-a dovedit a fi o alegere potrivită pentru SCM Timișoara, care a fost revelația Top 6 LNBM.

*foto: facebook Baschet SCM Timișoara

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!