Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Prima surpriză din playoff vine în Sala Antonio Alexe

Eduard Popa

Eduard Popa
03.05.2018

oradea pitesti

BCM U Pitești obține prima victorie din acest sezon cu CSM CSU Oradea, după 4 înfrângeri consecutive în compania bihorenilor. Piteștiul a câștigat cu 66-62, în deplasare, partida din primul tur al playoff-ului LNBM.

CSM CSU Oradea a început în formula Richard, Nikolic, Nicolescu, Denison și Valeika, în timp ce „Barni” i-a preferat pe Kilyen, Person, Troupe, Nuutinen și Agafonov.

Kilyen și Troupe au deschis meciul cu coșuri de 3 puncte, în timp ce Agafonov și Person au răspuns și ei efortului colectiv al trupei lui Szaszgaspar. De partea cealaltă Cristi Achim a răspuns cu soluția de urgență Martin Zeno, iar la capătul primului sfert tabela indica 23-15 pentru oaspeți.

Goran Gajovic a pus primele 4 puncte ale sfertului doi, dar Kostoski și Agafonov au ținut distanța față de adversari, iar după reușita lui Russell tabela arăta 33-20 pentru oaspeți! Nikolic cu un coș de 3 puncte și Gajovic cu un and-one au semnat revenirea bihorenilor, dar Santa, cu două aruncări libere, a consfințit o primă repriză excelentă pentru argeșeni, care au intrat la pauză cu un avantaj de 10 puncte, scor 40-30.

A fost un meci cu extrem de multe ratări în a doua reprize de ambele părți. Sean Denison a deschis repriza secundă, dar piteștenii au răspuns prin coșurile de 3 ale lui Agafonov și Troupe, care au dus tabela la 46-32 pentru oaspeți. Diferența a fost menținută până la startul ultimului sfert, când piteștenii intrau cu un avantaj de 12 puncte, scor 52-40.

Ultimul sfert a fost ca un deja-vu pentru piteșteni. Orădenii au mutat iar în zonă, oaspeții nu au avut deloc precizie în ofensivă iar Oradea s-a apropiat treptat de piteșteni. Bobe Nicolescu și Kris Richard au marcat 15 puncte în sfertul patru și au adus Oradea la 3 puncte, scor 60-57, cu 1:14 secunde rămase. Agafonov a reușit însă un and one și a dus scorul la 6 puncte. Gajovic a pus 4 puncte consecutive, după o ratare a lui Agafonov și a redus ecartul la 2 puncte (63-61). Kostoski a fost faultat, a transformat ambele libere și a readus oaspeții la 4 puncte. Richard a fost trimis la libere, de unde a marcat una din două, dar Kostoski a călcat afară și Oradea a avut din nou șansa egalării. Denison a ratat însă pe finalul meciului iar Nuutinen a pus ultimul punct pe tabelă, scor 66-62.

Martin Zeno a marcat 13 puncte pentru Oradea, dar cu 3/12 din acțiune, Goran Gajovic a reușit un double-double, cu 11 puncte și 10 recuperări, Kris Richard 12 puncte, cu 3/15 și Bobe Nicolescu 11 puncte, cu 3/4 din acțiune.

De partea cealaltă Andriy Agafonov a fost imperial, cu 23 de puncte și 7 recuperări, iar Porter Troupe a strâns 11 puncte.

Partida 2 din seria CSM CSU Oradea – BCM U Pitești se va juca sâmbătă, 5 mai, de la ora 19:00.

*foto: facebook BCM U Pitești

8 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe muri92 :

    Bravo!!
    Se vede mina antrenorului,,...

    cu 5 ani în urmă (03.05.2018) Raspunde
  • CSM CSU Oradea mailman :

    iese pronosticul site-ului: 3-1!
    Azi am fost "o echipa de batut"! "Performanta" noastra este azi cu atat mai speciala cu cat nici pitestenii nu au jucat mare lucru... "Partea buna" a meciului de azi este aceea ca asa de slab nu mai avem cum sa jucam in curand. Inseamna ca urmeaza "o serie" buna a noastra, pe care o incepem de sambata! Hai, gata cu "odihna"!

    cu 5 ani în urmă (03.05.2018) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe andrac :

    Meci
    Ma bucur ca vad fani optimisti in randul oradenilor, e un lucru mare. Va fi o serie interesanta, dar nu cred ca Oradea poate castiga de 2 ori la Pitesti. Daca jocul este lasat si nu se fluiera prostii, va fi interesant. Tot timpul cand castigam se intampla ca adversarii sa joace cel mai slab baschet, cum vad in comentarii, dar intrebarea e: de ce? De cand avem antrenor nou, am observat aparare zona. Atat acasa, cu Steaua, cat si azi la TV. Sper sa ne recuperam ca asta conteaza acum. Felicitari si bafta sambata, BCMU!

    cu 5 ani în urmă (03.05.2018) Raspunde
  • CSM CSU Oradea nexco :

    Oradea
    Finala Oradea - Cluj .... restul e ,,Ospat ,,.

    cu 5 ani în urmă (03.05.2018) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe martax :

    Fiți fără nădejde
    Barnie în precedentele doua sezoane a fost eliminat după ce a "furat" avantajul terenului propriu. Anul trecut de Sibiu și acum doi ani de Oradea, chiar în finala. Piteștiul dacă face 2-0, doar atunci devin favoriți în seria asta.

    cu 5 ani în urmă (04.05.2018) Raspunde
  • BC CSU Sibiu AlexandruCSU :

    1-0
    si atat. Daca Pitesti nu face 2-0 maine, nu e favorita. E foarte greu sa bata Oradea in doua meciuri la Pitesti.

    cu 5 ani în urmă (04.05.2018) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe victor73 :

    csm
    finala e sibiu-cluj

    cu 5 ani în urmă (04.05.2018) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe victor73 :

    csm
    daca jucam cu timisoara sigur ratam calificarea, am crezut ca va fi mai usor cu pitesti dar sigur se califica pitestenii, merita deocamdata, de pinde de meciul de sambata...

    cu 5 ani în urmă (04.05.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!