Stiri

Prima victorie pentru Gabriela Mărginean în Euroligă

Radu Bărăian

Radu Bărăian
22.11.2014

Abdullah Gul University, echipă la care evoluează și românca noastră Gabriela Mărginean, a obținut la mijlocul acestei săptămâni prima victorie în grupele Euroligii feminine de baschet. Turcoaicele au trecut pe teren propriu de CB Avenida din Spania cu 71-63 (21-19, 12-15, 17-14, 21-15). 

Foarte important de menționat este că Mărginean a fost de departe cea mai bună baschetbalistă de pe teren, reușind să-și pună serios amprenta pe acest succes al echipei sale. În cele 29 de minute jucate, Gabi, titulară de altfel, și-a trecut în cont 19 puncte, 4 pase decisive, 2 recuperări, 3 intercepții și nicio minge pierdută, totul pentru un indice la eficiență de 29 de unități. Astfel, sportiva originară din Cluj-Napoca, a fost cea mai bună marcatoare, respectiv cea mai eficientă baschetbalistă de pe teren. Din punct de vedere al procentajelor, Mărginean a fost aproape perfectă, având 100% (3/3) de la 2 puncte, 75% (3/4) de la mare distanță, respectiv 100% (4/4) de la linia de fault. 

„Am avut un început dur în sezonul nostru de Euroligă, așadar acest meci a fost foarte important pentru noi, în special din cauza faptului că am ajuns acasă și am avut fanii în spatele nostru. Am luat acest lucru ca un avantaj și am fost extra motivate. Sunt foarte bucuroasă că am terminat jocul victorioase. Vreau să felicit Avenida, au o echipă foarte bună, dar sunt de asemenea mândră de ce am reușit noi ca echipă”, a declarat la finalul întâlnirii Gabriela. 

După 3 meciuri jucate în Euroligă, Agu Spor este pe locul 5 din 8 echipe în Grupa B, având la activ un meci câștigat și 2 pierdute. Următorul meci al grupării din Tucia în Euroligă este programat în data de 26 noiembrie, atunci când se vor deplasa în Franța pentru duelul cu ocupanta locului 2 din grupă, Tango Bourges. 

Până atunci însă, Mărginean și compania vor juca astăzi în campionatul intern pe teren propriu cu Istanbul University, fosta echipă a româncei. Agu Spor este prima în Turcia cu 4 victorii din 4 meciuri disputate, fiind la egalitate de puncte cu Fenerbahce și Galatasaray. 

*Foto: Facebook Agu Spor

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!