Stiri Cupa României Feminin

Primarul din Satu Mare atacă arbitrajul din finala Cupei României: „Am avut parte de un arbitraj nedemn de o finală”

Andreea Vlase

Andreea Vlase
01.04.2019

Primarul din Satu Mare atacă arbitrajul din finala Cupei României: „Am avut parte de un arbitraj nedemn de o finală”

CSM Satu Mare a pierdut cu 65-69 finala Cupei României, în fața rivalei ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe, gazda turneului final. La fel ca la finala de anul trecut, formația din Satu Mare a fost nemulțumită de deciziile brigăzii de arbitri, iar primarul orașului, Gábor Kereskényi, și-a exprimat nemulțumirea pe facebook.

„Finala Cupei României la baschet feminin: Sepsi - CSM Satu Mare 69-65. După un meci pierdut nu e uşor să spui cuvinte de laudă... Aş dori totuşi să felicit baschetbalistele şi conducerea tehnică pentru prestaţia de astăzi în faţa unei echipe care are buget mult peste cel al CSM-ului. În condiţiile în care federaţia organizează finala în al doilea an consecutiv la Sf. Gheorghe... În condiţiile în care am avut parte de un arbitraj nedemn de o finală a Cupei României. Văzând această "viziune" a federaţiei nu mă mir că baschetul feminin românesc este la secole distanță de ce se practică la nivel european/mondial...

Satu Mare cere conducerii FR Baschet doar sa dea dovadă de respect și fair play! Două calități care nu se pot cumpăra!”, a scris Gábor Kereskényi pe facebook.

De menționat că a fost al 3-lea an la rând în care ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe a organizat turneul final al cupei. Covăsnencele au luptat cu sătmărencele la licitația pentru organizarea Final 4-ului din această ediție.

În ultimul act de duminică seara, CSM Satu Mare a pierdut în finalul sfertului trei două dintre jucătoarele care au intrat în 5-ul de start. Andreea Huțanu a ieșit în penultimul minut după ce Solopova i-a interceptat o pasă și a căutat faultul sub panoul advers, iar pivotul sătmărean a ajuns la 5 greșeli personale. Andra Mandache și-a încheiat partida în ultimul minut al sfertului trei, după al 5-lea fault.  Căpitanul sătmărencelor a avut și un tehnic în sfertul secund, după ce a protestat pentru că a primit fault în atac la un blocaj. Alb-roșiile au rămas astfel fără două jucătoare mari și antrenorul Maikel Lopez a trebuit să facă schimbări, să apeleze pentru poziția 4 la sportive cu mai puține minute în momentele importante în jocurile din acest sezon.

Oficialii vicecampioanei au fost nemulțumiți de mai multe decizii din timpul partidei, mai ales de faulturile primite. Aceștia au protestat la o fază din final când nu s-a dat fault la Denson sub panoul advers, când diferența era de două puncte, iar antrenorul Maikel Lopez a intrat în teren la time-out pentru a vorbi cu arbitrii. Cu excepția primului sfert, alb-roșiile au intrat în penalizare până la jumătatea celorlalte trei sferturi. Sătmărencele au înscris mai mult din semicerc, de 17 ori față de 11, în timp ce alb-verzile au marcat doua triple în plus (8-6) și au transformat 23 de libere față de 13.

Jucătoarele de la CSM Satu Mare au părăsit sala repede după finalul partidei și nu au mai stat pentru festivitatea de premiere. Doar secundul Octavian Boian a rămas pentru aceasta.

*foto: informatia-zilei.ro

8 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe 7vezer :

    SEPSI SIC CAMPIOANA!
    DE MULT NU AM VAZUT UN ARBITRAJ ATAT DE BUN IN SFANTU GHEORGHE! Nimeni nu a fost avantajata,decizii corecte pe ambele parti! Felicitari trioului de arbitrii! In schimb,satmarencele au dat dovada de un comportament nesportiv foarte urat,plecand la ordinele presedintelui de la festivitatea de premiere.Este frustrant sa pierzi consecutiv de mai multe ori cu aceiasi echipa,cu un joc destul de bun,dar trebuie sa accepti infrangerea ,mai ales ca echipa a decazut atat psihic cat si fizic la sfarsitul jocului.CSM de cand a aparut,mai mereu vrea sa castige la masa verde,acuzand arbitrajul,dreptul jucatoerelor...etc...Vor sa plece in Ungaria?? Nu stiu,daca vecinii vor primi in campionatul lor o echipa controversata si razboinica.FELICITARI SEPSI SIC !

    cu 4 ani în urmă (01.04.2019) Raspunde
  • CSU ACS Rookies Oradea laca1968 :

    Buget
    Sa-ti fie rusine cand zici ca Sepsi are bugetul mult peste al CSM ului. Poate invers. Mi-e rusine ca te numesti cum te numesti.

    cu 4 ani în urmă (01.04.2019)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca trt:

      Figyelem!
      No bozd meg...:)))

      cu 4 ani în urmă (01.04.2019)
    Raspunde
  • Heidy :

    Arbitraj corect????
    In primul rand vreau sa felicit echipa Sepsi Sic pentru castigarea trofeului DAR hai sa fim seriosi DACA acel arbitraj a fost corect si nu a influentat rezultatul final atunci baschetul feminin este.........

    cu 4 ani în urmă (01.04.2019) Raspunde
  • zoranmucosu :

    INVERS
    Doar atat imi doresc ,ca Sfantu Gheorghe sa aiba parte in finala campionatului de acelasi arbitraj "corect" ce l-a avut Satu Mare in finala Cupei Romaniei.
    Oricum sunteti tari daca ati reusit sa il faceti pe PAUN sluga voastra,a ungurilor.

    cu 4 ani în urmă (03.04.2019)
    • CSU ACS Rookies Oradea laca1968:

      ...
      Eu doar atat imi doresc sa te mai uiti o data la meci, romane, si mai vorbim.

      cu 4 ani în urmă (03.04.2019)
    • CSU ACS Rookies Oradea laca1968:

      ...
      Eu doar atat imi doresc sa te mai uiti o data la meci, romane, si mai vorbim.

      cu 4 ani în urmă (04.04.2019)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe 7vezer :

    SEPSI SIC CAMPIOANA !
    Domnule Primar ! Schimbati urgent pe Muresan,daca vreti sa faceti performanta.Prin schimbarea antrenorului ati facut munca pe jumatate!Pacat de echipa,ca acest dictator certat cu sportivitatea,face praf prestigiul echipei.Aparand,va faceti si D-voastra complice si partas la destramarea echipei .

    cu 4 ani în urmă (12.04.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!