Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Primele concluzii ale procurorului care anchetează cazul baschetbaliștilor înjunghiați

Radu Bărăian

Radu Bărăian
18.09.2018

Mircea Ciutac, procurorul care anchetează cazul celor doi baschetbaliști de la CS Cuza Sport Brăila care au fost înjunghiați în weekend, Darrel Bowie si Joseph McClain, a declarat că imaginile surprinse pe camerele de supraveghere din club sunt destul de clare.

Procurorul de caz a făcut declarații despre anchetă și ce acuzații se aduc autorului, dar și despre imaginile văzute până acum, respectiv despre starea celor doi sportivi. 

„Se efectuează cercetăti pentru infracţiunile de tentativă de omor calificat asupra a două persoane, tulburarea liniştii şi ordinii publice şi port şi folosire fără drept de  obiecte periculoase.  În fapt, un bărbat, într-un club din Brăila, a purtat asupra sa un cuţit cu care a lovit două persoane cărora le-a cauzat leziuni. Uneia dintre victime i-a fost pusă viaţa în pericol şi necesită 40-45 de zile îngrijiri medicale. Celei de-a doua i-a provocat leziuni mai uşoare, fără a-i fi pusă viaţa în pericol, dar va necesita 25-30 de zile de îngrijiri medicale. E prematur să spun că cel care s-a predat e autorul, dar nu s-a predat degeaba. Putem spune acum, înainte de audieri, că o singură persoană a dat cu cuţitul. 

A fost un conflict spontan. Imaginile sunt foarte clare. După filmări sunt mai multe persoane implicate, nu cred că ajung la zece, nu au fost audiate, sunt căutate în continuare”, a declarat Mircea Ciutac, potrivit news.ro. 

De asemenea, potrivit site-ului digi24.ro, procurorul a mai speciifcat faptul că a existat un mandat de aducere pe numele interlopului Daniel Gabriel Husein poreclit Dasaev, emis încă de duminică seară, suspectul spunând atunci când s-a predat că nu a fost căutat de Poliţie, fiind în tot acest timp la domiciliul său. Dasaev este unul dintre principalii suspecți din acest caz și s-a predat în cursul zilei de luni, fiind astfel audiat. 

CITEȘTE ȘI: Interlopul „Dasaev” s-a predat autorităților

Reamintim faptul că, baschetbaliștii americani ai clubului Cuza Sport Brăila, Darrel Bowie și Joseph McClain, au fost atacați în seara de sâmbătă spre duminică la o terasă din centrul orașului. Bowie (24 de ani) și McClain (25 de ani) ar fi fost loviți cu pumnii, sticlele, dar și cu un cuțit. 

În prezent, conform clubului Cuza Sport Brăila, starea ambilor sportivi prezintă o evoluție favorabilă, aceștia fiind conștienți și pot comunica fără dificultăți. Și-au contactat familiile și apropiații și sunt optimiști în ceea ce privește recuperarea. Joseph McClaim a fost transferat ieri de la secția de terapie intensivă într-un salon al secției de chirurgie toracică, în timp ce Darrell Bowie va fi transferat în următoarele zile de la secția de terapie intensivă.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!