Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Primele emoții pentru CSM Târgu Mureș: Victorie în prelungiri împotriva celor de la CSM Focșani

Eduard Popa

Eduard Popa
28.10.2018

csm targu mures csm focsani

CSM Târgu Mureș a avut nevoie de prelungiri pentru a se impune în etapa a patra a Ligii Naționale de Baschet Masculin, în fața celor de la CSM Focșani. Mureșenii au câștigat vineri cu 106-95. Asta chiar dacă trupa lui George Trif câștigaseră în ultimele două săptămâni contra vrâncenilor două meciuri în Cupa României la o diferență totală de 55 de puncte.

Cei de la CSM Târgu Mureș au început încrezători meciul cu Focșani și au câștigat cu 24-16 primul sfert. Vrâncenii au jucat foarte bine în a doua perioadă și la pauză se aflau la numai cinci puncte de gazde, scor 44-39. Cu un Cornelius într-o zi mare, moldovenii au intrat extrem de bine și în a doua repriză și au câștigat sfertul 3 cu 21-29, iar la începutul ultimelor 10 minute oaspeții aveau chiar și un avantaj de 7 puncte.

Mureșenii și-au revenit însă din pumni, iar tandemul de sub panou Szabolcs Santa și Alin Borșa a fost cel care a salvat invincibilitatea formației din „Junglă”. Santa a obținut mai multe recuperări ofensive pe care le-a băgat în coș, în timp ce Borșa a reușit un capac la Amarghioalei la ultima fază a timpului regulamentar. Focșănenii au început mai bine meciul și în prelungiri, iar după două minute scorul era 93-90 pentru oaspeți. Goran Martinic și-a intrat însă în sfârșit în mână, iar mureșenii s-au impus grație unui run de 16-2!  

Szabolcs Santa a fost cel mai bun jucător al mureșenilor, cu un double-double de senzație: 21 de puncte, 18 recuperări, 5 pase decisive și 6 capace. Alin Borșa a avut și el un double-double, cu 19 puncte și 12 recuperări, Goran Martinic a strâns și el 24 de puncte, cu 8 recuperări, 8 pase decisive, dar și 1/8 de la 3 puncte, în timp ce Ernests Kalve a marcat 16 puncte. De partea cealaltă, Cameron Cornelius a reușit 37 de puncte, cu 15/26 din acțiune și 4/8 de la 3 puncte. De asemenea, Kyle Kilgore a marcat 15 puncte cu 9 recuperări, Teodor Crăciun 14 puncte, în timp ce Cătălin Petrișor a fost aproape de un double-double, cu 9 puncte și 10 pase decisive.

A fost primul test serios pentru CSM Târgu Mureș, care până acum a dominat urna valorică C din Liga Națională de Baschet Masculin.

Sâmbătă s-au desfășurat celelalte patru meciuri din etapa a patra, urna valorică C.

ACS Târgu Jiu nu a dat nicio șansă studenților de la CS Universitatea Cluj. Gorjenii au câștigat cu 91-59, Kevin Allen a reușit un nou monster game (30 de puncte, 14 recuperări, +45 eficiență în 23:13 minute), în timp ce Adi Roșu a marcat 17 puncte pentru Târgu Jiu.

Joshua Turner (28 de puncte) și Joseph Edwards (22 de puncte, 8 recuperări) i-au condus pe cei de la CSM Sighetu Marmației în victoria cu CS Agronomia București, scor 99-69. Ghiță Balmuș a marcat 22 de puncte pentru bucureșteni.

CSM Miercurea Ciuc s-a impus în deplasare, scor 83-66, în fața celor de la CN Aurel Vlaicu. Goran Ostojic a reușit un meci important, cu 26 de puncte și 16 recuperări. De partea cealaltă, Octavian Șerbănescu și-a ținut echipa în joc o bună bucată din meci, grație celor 30 de puncte și 10 recuperări!

În fine, Aaron Walton-Moss a fost aproape de un triple double (25 de puncte, 10 recuperări și 8 pase decisive) în victoria lui Phoenix Galați cu Rapid, scor 97-61. Marko Perovic a strâns 20 de puncte și 7 recuperări, în timp ce de partea cealaltă Michael Hope a marcat 27 de puncte și Bogdan Sandu 16 puncte, cu 9 recuperări.

*foto: facebook Viography

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!