Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Primul LNBM MVP Race al sezonului

Eduard Popa

Eduard Popa
17.11.2017

lnbm mvp race

Au trecut deja șase etape din sezonul 2017/2018 și o dată cu ele o jumătate din turul sezonului regulat. Timp suficient pentru a putea discuta despre cei mai importanți jucători de până acum din Liga Națională de Baschet Masculin.

Clasamentul se bazează pe prestațiile individuale, prestația echipei și importanța baschetbalistului în jocul echipei.

1. Zeljko Sakic (U-BT Cluj-Napoca)

În afara accidentului cu CSU Sibiu, din etapa a patra, U-BT a mers ceas atât în LNBM cât și în competiția europeană. Principalul realizator al echipei lui Silvășan este croatul Sakic. El a adunat o medie de 15,5 puncte, 6,7 recuperări, 2,3 pase decisive, dar și 2,2 intercepții, având un indice al eficienței de +20. Statistici grație cărora putem spune că Sakic s-a achitat foarte bine de datoria de a-l înlocui pe Vlad Moldoveanu, plecat în această vară de la campioană la Demir Insaat, în prima ligă din Turcia.

2. Porter Troupe (BCM U Pitești)

După o înfrângere dureroasă în prima etapă, împotriva celor de la U-BT Cluj, BCM U Pitești a adunat cinci victorii consecutive. Porter Troupe a fost cea mai importantă piesă din angrenajul echipei lui Hristu Șapera. Veteranul în vârstă de 34 de ani a adunat medii de 17,2 puncte, 4,2 pase decisive și 3,3 recuperări, fiind în „clubul 180” la procentaje (56% la două puncte, 43% la 3 puncte, 95% la libere). Cea mai bună prestație a lui Troupe a fost în meciul cu SCM U Craiova, când a adunat 27 de pct și 8 pase decisive.

3. Goran Martinic (SCM U Craiova)

Muntenegreanul are un debut senzațional de sezon pentru craioveni. Martinic conduce LNBM atât la capitolul puncte marcate (23 pe meci), cât și pase decisive (7 pe întâlnire). Are și un procentaj uluitor de 66%. Din păcate însă echipa sa a pierdut deja trei partide în acest sezon, fapt pentru care Goran se află doar pe locul trei în topul pe care îl propun în acest moment.

4. Tyler Laser (CSU Sibiu)

Laser a trecut de la opțiunea a treia în atacul sibian la vioara întâi după conflictul dintre Pratt și Riley și accidentarea lui Capers, și a făcut-o fără niciun fel de emoție, cu două partide consecutive în care a înscris 30 de puncte. El se află în prezent pe locul doi în LNBM la capitolul puncte marcate, la egalitate cu Siriscevic, cu 21 de puncte pe meci, pentru CSU Sibiu, care în ciuda tuturor problemelor din echipă, a adunat 4 victorii după primele șase etape.

tyler laser csu sibiu

5. Nemanja Milosevic (CSM CSU Oradea)

În absența accidentatului Martin Zeno, Nemanja a devenit prima opțiune în atacul lui Cristi Achim.  După două meciuri uluitoare în FIBA Europe Cup, Milosevic a reușit să țină frecvența și în LNBM, unde a adunat 19,2 puncte și 6,2 recuperări pe întâlniri. Muntenegreanul a reușit cel mai bun meci al său în cea mai importantă victorie de până acum pentru orădeni, scor 99-74 contra Craiovei, meci în care Milosevic a reușit primul double-double al sezonului, cu 22 de puncte și 10 recuperări.

6. Dragan Zekovic (CSM Steaua Eximbank)

Zekovic are o poveste senzațională în spatele revenirii sale în baschet. Aflat la al doilea „descălecat” în România, Dragan a devenit cel mai eficient jucător al Stelei, strângând 15,3 puncte, 5,3 recuperări și 2,2 pase decisive pe meci, pentru o eficiență de +18,3. Impresionante sunt și procentajele lui Zekovic, cu 76,7% de la 2 puncte, 40% de la 3 puncte și 100% de la libere, grație cărora sârbul arată veleități extraordinare de „strech four”.

7. Adrian Diaz (BC SCM Timișoara)

Chiar dacă este nevoit să împartă minutele pe poziția de pivot cu Ionuț Drăgușin, Adrian Diaz profită din plin de cele 22 de minute pe partidă pe care le primește. Americanul este cel mai eficient jucător al Timișoarei (4-2), cu un indice de 17,8 și are o medie de 14,7 puncte și 5,2 recuperări cu un uluitor procentaj de 77,1% din acțiune!

8. Cameron Rundles (Phoenix Galați)

19,4 puncte pe întâlnire și 4 pase decisive a adunat americanul Rundles la primul lui sezon în România. Are două meciuri de 25 de puncte, dar și o partidă lipsită după ce a protestat pentru că nu și-a primit baniii de la club și cu toate astea, în ciuda problemelor financiare, Phoenix Galați are 4 victorii din primele 6 meciuri. În special datorită explozivului guard american.

cameron rundles

9. Giordan Watson (U-BT Cluj)

Primul sezon ca „român” pentru Giordan Watson a fost unul destul de bun până acum. Watson nu a rupt gura târgului, dar a fost o mână sigură pe poziția 1 și a adunat 12,7 puncte, 3,5 pase decisive și 2 intercepții pe meci, cu numai 1,5 turnovers. Procentajele sunt însă fabuloase: 65,8% de la 2 puncte și 58,3% de la 3 puncte.

10. Andriy Agafonov (BCM U Pitești)

Dacă Porter Troupe reprezintă finețea, Agafonov reprezintă „mușchii” echipei piteștene. Ucraineanul are 17,5 puncte și 6,7 recuperări pentru Pitești, în doar 27 de minute pe meci. Acum dacă ar reuși să își țină mingiile pierdute sub control (2,3 pe meci) și coatele departe de fețele adversarilor (în special împotriva unor copii precum dinamovistul Ștefan Bîrloveanu), ar fi totul perfect.

Următorii cinci, într-o ordine aleatorie, sunt Ivan Siriscevic (SCM U Craiova, 21 puncte pe meci), Brandon Taylor (CSM Steaua, 11,7 puncte, 7 pase decisive), Tony Gugino (Phoenix Galați, 12,6 puncte, 6,4 recuperări), Octavian Popa-Calotă (BC SCM Timișoara, 13,5 puncte, 4,7 recuperări) și Chris Cooper (CSU Sibiu, +18,7 indice eficiență).

Următorul MVP Race va avea loc la sfârșitul turului de campionat.

Articolul nu reprezintă poziția oficială Total Baschet, ci doar opinia redactorului. Așteptăm opinia cititorilor la secțiunea de comentarii.   

*foto: Lucian Călinescu/Manases Sandor/Ana-Maria Mătușoiu/Sorin Pană

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!