Stiri Vulturi

Primul meci oficial câştigat de România după o pauză de trei ani

Eduard Popa

Eduard Popa
27.11.2017

romania olanda victorie romania

România a reuşit o victorie extrem de importantă duminică în compania naţionalei Olandei, scor 75-68, în preliminariile Campionatului Mondial din 2019.

A fost prima victorie într-un meci oficial pentru naţionala României după mai bine de trei ani. La 24 august 2014 România câştiga o partidă dramatică în compania Suediei, scor 88-86. Atunci Adi Guţoaia a reuşit un buzzer beater care a dus naţionala la un pas de calificarea la EuroBasket 2015.

Vlad Moldoveanu a înscris în acea partidă 22 de puncte, Adi Guţoaia 15 pct, Cătălin Baciu 14 pct şi 9 recuperări iar Miţă Paul 12 pct.

Din păcate, jocurile rezultatelor au făcut ca România să rateze calificarea la EuroBasket 2015. Apoi, România nu a mai evoluat timp de doi ani în partide oficiale. Asta deoarece „Vulturii” au fost calificaţi automat din postura de ţară gazdă a uneia dintre grupele EuroBasket 2017.

Din echipa de la acea victorie  făceau parte nume grele ale baschetului românesc din ultimii ani, precum Mihai Silvăşan, Adi Tudor, Tudor Jucan sau Levi Szijarto. Interesant este că în lotul Suediei de la acea vreme au făcut parte şi actualii jucători ai lui BC Mureş, Jonathan Person şi Dino Pita.

Moldoveanu, Baciu şi Andrei Mandache (9 pct, 6 rec contra Suediei) sunt singurii baschetbalişti care au supravieţuit din acea echipă şi au făcut parte din lotul României în victoria de duminică cu Olanda.

*foto: FIBA Europe

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!