Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Prioritate la faliment. Tribunalul Timiș a decis lichidarea Asociației BC Timișoara

Adrian Firican

Adrian Firican
04.12.2017

"Este corect să ne asumăm aceste datorii, rămâne de văzut cum le vom plăti. Încercăm să strângem suma exactă, la jucători, la furnizori ..." promitea președintele S.C.M. Timișoara, Ilie Trițoiu, în luna septembrie 2016.

"S.C.M. Timișoara este o altă entitate de drept, nu "continuatoarea" Asociației B.C. Timișoara"

Așa începea comunicatul de presă transmis de Sport Club Municipal Timisoara în zorii zilei de 28 septembrie 2016. Fără a fi însușit de o persoană, doar cu menținea că S.C.M. Timisoara este reprezentată prin președintele Ilie Trițoiu, noul club promitea "soluții legale privind acoperirea restanțelor aparținând Asociației B.C. Timișoara, din dorința de a găsi o soluție echitabilă pentru sportivii si membri staff-ului tehnic care au avut de suferit din punct de vedere patrimonial".

Un an și două luni mai târziu a sosit soluția. Nu de pe Aleea Ripensia ci de la Tribunalul Timiș. Pe 27 noiembrie judecătorul sindic a dispus intrarea în faliment a Asociației B.C. Timisoara.

"Debitoarea nu deține bunuri în patrimoniul său. Totodată se poate trage concluzia că sediul profesional nu corespunde cu adresa de la registrul unde este înscrisă asociația, în acest sens fiind si întoarcerea citației trimisă de instanța de judecată. Raportat la aceste aspecte se impune intrarea în faliment" - se arată în ultimul raport de activitate al administratorului judiciar.

Conform legii, în cazul lichidării datoriile de peste 150.000 de euro către foștii jucători urmează a fi șterse cu buretele.

"Într-o țară normală ar fi trebuit plătit și pasivul, așa e normal și moral, dar la noi nu e legal" afirma Radu Țoancă într-o conferință de presă, cu toate că regulamentele Federației Române de Baschet îi obligau să preia și pasivul în cazul în care activitatea a fost trecută pe noul club. Practic Radu Țoancă susține că regulamentele FRB nu sunt "legale" și drept urmare nu trebuie respectate.

Cert este că actualmente Asociația B.C. Timișoara mai există doar în acte, până va fi lichidată, în timp ce Sport Club Municipal Timișoara evoluează cu drepturi depline în Liga Națională de Baschet masculin. Cum s-a făcut "trecerea" între cele două cluburi e un subiect tabu, dar având în vedere că ambele echipe au avut aceeași "sponsori", autoritățile locale, putem presupune că înțelegerea a avut loc în detrimentul celor "care au avut de suferit din punct de vedere patrimonial".

Rămâne de văzut dacă bănățenii vor scăpa fără să plătească datoriile restante.

4 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu gyke :

    Păi
    Eu v-am tot spus că Tritoiu ăsta e cel mai bun manager din LNB... Mureșul ar trebui să-l transfere 6 luni să le facă puțină ordine și apoi să reînceapă curați și uscați ca bebelușii.

    cu 6 ani în urmă (04.12.2017)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe bj:

      gyke
      poate la sibiu ,la noi in mures nu acceptam oameni din astia

      cu 6 ani în urmă (04.12.2017)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      Lăsați
      C-ați acceptat voi mulți din ăștia; sau ma înșel eu și nu sunteți în insolvență?

      cu 6 ani în urmă (04.12.2017)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea mailman :

    lista rusinii
    In final tot ce mai ramane de facut este sa vedem cine se alatura acestei inselatorii careia i-au cazut victime jucatorii si cetatenii timisoreni. Cine sunt cei care au devalizat Clubul timisorean, cine sunt cei care au patat onoarea locala si care persevereaza pe aceeasi cale "pentru ca se poate".

    cu 6 ani în urmă (04.12.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!