Stiri

Profesorul Lonciu Davidescu vorbeşte despre importanţa apărării

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
12.02.2014

Profesorul Lonciu Davidescu a revenit cu un nou material publicat pe blog-ul Academiei de Baschet. Subiectul principal este apărarea, un aspect esenţial al jocului pe care nu se pune foarte mult accent, după părerea dumnealui.

Instriurea şi antrenamentele nu tratează problema pregătirii idividuale, tehnic şi tactic. Nu se lucrează suficient la pozitia fundamentală în functie de atacant, înălţime şi aptitudini tehnice respectiv tactice. Fiecare punct pe teren are sarcini diferite pentru apărator. Mişcarea apărătorului trebuie să fie adaptată în funcţie de ceilalţi atacanţi respectiv adaptată sistemului de atac. În antrenamente trebuie să se pună accentul pe pregătirea individuală în diferite mişcări şi poziţii în concordanţă cu coechipierii (dublaj, flotare, ieşire din blocaj, etc).

Întreg materialul poate fi citit pe blog-ul AICI.

Așteptăm întrebări pentru Profesorul Davidescu prin intermediul adresei de email contact (at) totalbaschet.ro sau completând acest formular.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!