Stiri Acvile

Programul naționalelor feminine la europenele de junioare din această vară

Andreea Vlase

Andreea Vlase
21.06.2018

Fetele sub 20 de ani deschid seria participărilor naționalelor feminine la europenele din această vară. Oradea găzduiește Divizia B a CE U20 feminin în perioada 7-15 iulie. Cătălin Tănase va conduce atât reprezentativa U20, cât și cea U18. Competiția U18 va avea loc în Austria, între 3 și 12 august. Naționala sub 16 ani, condusă de Miroslav Popov, va evolua în Muntenegru, între 16 și 25 august.

Puțin peste două săptămâni au rămas până la startul Campionatului European U20 feminin, Divizia B, de la Oradea. Acesta se va desfășura în perioada 7-15 iulie, la Arena Antonio Alexe și sala Colegiului Economic Partenie Cosma. Naționala României sub 20 de ani a început pregătirea cu fix o lună înainte de startul competiției. Lotul pe care Cătălin Tănase îl are la dispoziție îl găsiți aici.

Programul României la competiția de la Oradea:

România – Grecia (7 iulie, ora 20)

Marea Britanie – România (8 iulie, ora 19:30)

Ucraina – România (9 iulie, ora 19:30)

România – Israel (11 iulie, ora 19:30)

Lituania – România (12 iulie, ora 19:30)

Sunt două grupe de câte șase la întrecerea care va avea loc la Oradea. În grupa B vor juca Belarus, Islanda, Danemarca, Turcia, Bulgaria, Cehia. Primele două clasate din fiecare grupă avansează în semifinale, unde se joacă în cruce, locul 1 cu 2. Ocupantele podiumului vor urca în Divizia A în sezonul viitor.

CE U18, Divizia B

A doua națională feminină care intră în competiție este cea sub 18 ani, cu același Cătălin Tănase pe bancă. Divizia B a Campionatului European U18 feminin se va disputa în Austria la Furstenfeld, Gussing și Oberwart. România face parte din grupa A. Programul tricolorelor sub 18 ani:

România – Georgia (3 august)

Cipru – România (4 august)

Islanda – România (5 august)

România – Finlanda (7 august)

Portugalia – România (8 august)

Primele două clasate din cele patru grupe urcă în sferturile de finală. Formațiile care avansează din Grupa A vor întâlni primele două din grupa B unde sunt repartizate: Albania, Elveția, Bulgaria, Lituania, Israel și Grecia. Primele trei la finalul turneului promovează în Divizia A. Formația de pe locul 24 va retrograda în Divizia C, în cazul în care vor fi cel puțin 24 de formații care să participe în Divizia B anul viitor.

CE U16 feminin, Divizia B

Naționala sub 16 ani va juca la Podgorica, între 16 și 25 august. Sunt trei grupe de câte 6 echipe și una de 5. România va fi condusă de Miroslav Popov, fost selecționer al reprezentativei de senioare. Tricolorele U16 fac parte din grupa C și au următorul program:

România – Elveția (16 august)

Irlanda – România (17 august)

România – Luxemburg (18 august)

Israel – România (20 august)

Kosovo – România (21 august)

Primele două din fiecare grupă avansează în sferturi. Formațiile din grupa C vor juca cu cele din grupa D, din care fac parte Finlanda, Ucraina, Belarus, Bosnia-Herțegovina, Norvegia și Albania. Formațiile de pe podium vor promova în Divizia A.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii