Stiri Vulturi

Programul naționalelor masculine la Campionatele Europene din această vară

Andreea Vlase

Andreea Vlase
18.06.2018

Naționala sub 20 de ani va juca la Chemnitz între 14 și 22 iulie. Celelalte două reprezentative vor participa în Divizia B. România U18 va juca la Skopje în perioada 27 iulie-5 august. Juniorii sub 16 ani vor merge la Sarajevo în perioada 9-18 august.

Prima națională masculină care participă la un turneu final în această vară este cea sub 20. Această națională este singura care evoluează în prima grupă valorică în acest an, după ce anul trecut a câștigat Divizia B. Competiția se va disputa în perioada 14-22 iulie la Chemnitz, în Germania. România, cu Mihai Silvășan pe bancă, va juca în grupa C, alături de finalistele ediției trecute. Programul:

România – Grecia (14 iulie)

Israel – România (15 iulie)

România – Germania (16 iulie)

Toate cele patru echipe din grupe avansează în faza eliminatorie. Formațiile din grupa C vor juca în cruce cu cele din grupa D, adică locul 1 cu locul 4 și 2 cu 3. În grupa D sunt repartizate Islanda, Italia, Suedia și Serbia. Meciurile din optimi se vor disputa în 18 iulie, iar sferturile în 19. După o zi de pauză vor avea loc semifinalele, iar finalele, în 22 iulie. Învinsele din faza eliminatorie vor continua cu meciurile de clasament. Ultimele trei clasate (locurile 14-16) retrogradează în Divizia B.

CE U18, Divizia B

La cinci zile după finalul competiției U20 va începe Europeanul rezervat jucătorilor sub 18 ani. România participă în Divizia B care se va disputa în Macedonia la Skopje între 27 iulie și 5 august. La acest european vor participa 24 de echipe, repartizate în grupe de câte 6. România face parte din grupa A, iar programul tricolorilor conduși de Hristu Șapera este:

Norvegia – România (27 iulie)

România – Portugalia (28 iulie)

Elveția – România (29 iulie)

România – Polonia (31 iulie)

România – Belarus (1 august)

Primele două clasate din fiecare grupă avansează în sferturi, iar celelalte echipe joacă pentru clasament. Formația clasată pe locul 24 ar putea retrograda în Divizia C dacă anul viitor se vor strânge cel puțin 24 de echipe pentru Divizia B, iar prima clasată în acest an în Divizia C va dori să participe.

Echipele care avansează din grupa României vor întâlni formațiile de pe primele două locuri din grupa B. Din grupa B fac parte Belgia, Ungaria, Georgia, Estonia, Austria și Azerbaijan. Ocupantele podiumului promovează în Divizia A.

CE U16 masculin, Divizia B

Și reprezentativa sub 16 ani va evolua în Divizia B, sub conducerea lui Florin Nini. Competiția va avea loc la Sarajevo în perioada 9-18 august. România face parte din grupa A. Sistemul este același ca și la U18, cu primele două avansând din fiecare grupă. Formațiile care vor încheia pe primele 3 poziții vor promova în Divizia A, iar ultima ar putea retrograda. Programul României în grupa A:

România – Suedia (9 august)

Marea Britanie – România (10 august)

Portugalia – România (11 august)

România – Irlanda (13 august)

Luxemburg – România (14 august)

Din grupa B, de unde se aleg adversarii din sferturi, fac parte Belgia, Rusia, Slovacia, Norvegia, Macedonia și Danemarca.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!