Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Promise Amukamara își continuă cariera în Franța, la nou-promovata Charnay Basket

Andreea Vlase

Andreea Vlase
08.07.2019

Promise Amukamara își continuă cariera în Franța, la nou-promovata Charnay Basket

Promise Amukamara s-a despărțit de CSM Satu Mare și părăsește Liga Naționalăd e Baschet Feminin după două sezoane. Fundașul cu cetățenie americană și nigeriană va juca la Charnay Basket Bourgogne Sud. Noua sa echipă a câștigat liga secundă din Franța și va juca pentru prima dată în primul eșalon în stagiunea următoare.

Promise Amukamara părăsește Liga Națională de Baschet Feminin după două sezoane. Fundașul de 26 ani a jucat în acest sezon ambele finale din competițiile interne alături de CSM Satu Mare. În campionat a bifat 32 de partide, cu medii de 13,7 puncte, 3,6 recuperări, 4,6 assist-uri, 1,8 mingi pierdute și 2,3 intercepții în 30:01 minute, cu 16,2 eficiență. În Cupa României a jucat în 4 meciuri pentru alb-roșii, cu medii de 13,5 puncte, 3,3 recuperări, 3,3 assist-uri, 1,3 mingi pierdute și 2 intercepții în 26:17 minute, cu 16,5 eficiență. Nigerianca a fost singura jucătoare legitimată la o echipă din LNBF care a participat la Cupa Mondială de anul trecut. A lipsit astfel de la formația sătmăreană în primele partide ale sezonului. Conform presei locale vicecampioana României ar fi dorit să continue colaborarea cu Amukamara.

Jucătoarea de 1,73m înălțime a avut cifre mai bune în primul său sezon în țara noastră, când a evoluat pentru CSBT Alexandria. În 24 de meciuri de campionat fundașul a înscris 20 de puncte pe meci pentru fosta formație din Teleorman, având și 5,5 recuperări pe partidă, 2,9 assist-uri, 2 mingi pierdute, 3,1 intercepții și 20,6 eficiență în 36:41 minute. În cupă a avut medii de 16 puncte, 4 recuperări, 2,3 assist-uri, 1 turnover, 4,3 intercepții cu 14,3 eficiență în 27:54 minute, în 3 meciuri.

Charnay Basket Bourgogne Sud va fi a 5-a echipă europeană a jucătoarei de 26 de ani. A debutat în Europa la Cref (Spania) în sezonul 2015-2016 și a mai jucat pentru Osnabruck (Germania) înainte să vină în România. În NCAA a jucat pentru Arizona State, iar în 2015 a fost draftată de Phoenix Mercury.

Noua echipă a lui Promise Amukamara a promovat în premieră în primul eșalon din Franța. Charnay Basket Bourgogne Sud a fost prima la finalul sezonului regulat din Ligue Feminine 2, cu 41 de puncte după 19 victorii și 3 înfrângeri. În play-off a trecut cu 2-1 de Basket Club Saint Paul Reze, 2-0 cu Montbrison Feminines BC și 2-1 cu Toulouse Metropole Basket. A urcat treptat până în prima ligă după ce acum zece ani evolua în liga a 4-a.

Promise Amukamara este a treia jucătoare din 5-ul de bază de la CSM Satu Mare care părăsește echipa în această vară, după căpitanul Andra Mandache și D'Lesha Lloyd, dar și antrenorul Maikel Lopez. Brittany Denson este singura stranieră care a evoluat în acest sezon la alb-roșii confirmată pentru stagiunea următoare, alături de Andrea Olah (Orosz) și Andreea Huțanu. Alina Podar este prima noutate anunțată de club.

*foto: Miska Brigitta

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe 7vezer :

    SEPSI SIC CAMPIOANA!
    Promise a fost cu Denson,cele doua jucatoare,care au ridicat jocul satmarencelor la nivelul secuiencelor.Prin plecarea ei,Muresan a devenit si mai cenusiu.Prin plecarea lui Lopez,Amukamara si Mandache,satmarencele au devenit mult mai slabe.Locul fruntas in clasament dupa SEPSI SIC va fi preluat probabil de Arad.

    cu 4 ani în urmă (10.07.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!