Stiri

Promise Amukamara, în lotul final al Nigeriei pentru Cupa Mondială

Andreea Vlase

Andreea Vlase
21.09.2018

Cupa Mondială de baschet feminin începe sâmbătă, în Tenerife. Partida dintre Letonia și China deschide turneul, de la ora 13:00. O jucătoare din Liga Națională va fi prezentă la turneul mondial. Promise Amukamara a prins lotul de 12 al Nigeriei, care este în grupă cu Australia, Turcia și Argentina.

Promise Amukamara și-a câștigat locul în lotul de 12 al Nigeriei, care a chemat 28 de jucătoare la începutul pregătirilor. Fundașul de 25 de ani a evoluat în sezonul precedent pentru CSBT Alexandria, având al doilea total de puncte înscrise în Liga Națională. Amukamara continuă și în noul sezon în campionatul românesc, trecând la vicecampioana CSM Satu Mare.

A 18-a ediție a campionatului mondial se dispută în Tenerife, în perioada 22-30 septembrie. FIBA World Cup 2018 aliniază la start 16 echipe, împărțite în 4 grupe de câte 4. Primul loc din grupă duce direct în sferturi. Locurile 2 și 3 joacă în cruce (A-B, C-D) pentru calificarea în sferturi.

Din grupa A fac parte Coreea de Sud (lotul aici), Grecia, Canada și Franța.

Grupa B: Australia, Turcia, Argentina și Nigeria.

Grupa C: Japonia, Puerto Rico, Belgia și Spania

Grupa D: Letonia, Statele Unite, Senegal și China

Finalistele de la ediția trecută au schimbat jumătate de lot. Statele Unite le au și la această ediție pe: Bird, Stewart, Taurasi, Ogwumie,  Charles și Griner. Spania are 7 din vicecampioanele de acum patru ani: Nicholls, Dominguez, Torrens, Palau, Xargay, Gil și Cruz,

Meciul dintre Letonia și China deschide ediția din acest an, sâmbătă 22 septembrie, de la ora 13:00. Duelul dintre medaliata cu bronz din 2014, Australia, și Nigeria începe cu jumătate de oră mai târziu. Programul complet al partidelor aici

Statele Unite au câștigat până acum 9 titluri, Uniunea Sovietică s-a impus de 6 ori, iar Australia și Brazilia au în palmares câte un titlu. Americancele au câștigat ultimele două ediții ale întrecerii mondiale, în 2010 și 2014. Statele Unite nu au reușit până acum să obțină mai mult de două titluri consecutive. Au câștigat primele două ediții, în 1953 și 1957, dar a urmat perioada de dominație sovietică, cu 5 titluri la rând (1959-1975). Au urmat câte un titlu pentru americance și sovietice. SUA s-au impus în 1986 și 1990, după care a fost rândul Braziliei să își treacă numele pe lista învingătoarelor. Americancele au câștigat alte două ediții legate, iar în 2006 s-a impus Australia.

1 comentariu la aceasta stire:
  • YMCA alin67 :

    da...
    Iata un articol coerent, succint, fara greseli gramaticale, care ofera cateva informatii interesante, la obiect. Ca o completare, as zice ca daca o adaugam si pe Delle Donne, care ar fi fost o piesa de baza in lotul USA si acum 4 ani, daca nu se accidenta, am avea tot 7 si la americance. Noroc ca putem vedea ceva baschet de calitate si in aceste zile,chiar daca Digi TV in cardasie cu FRB interzic (probabil) transmiterea meciurilor din BCL ale Oradei pe FIBA Youtube.

    cu 5 ani în urmă (22.09.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!