Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Promise Amukamara, la a zecea partidă cu peste 20 de puncte înscrise în campionat

Andreea Vlase

Andreea Vlase
25.01.2018

Promise Amukamara este coșghetera Ligii Naționale, cu o medie de 22,13 puncte pe meci în 15 apariții. Nigerianca este singura jucătoare care a trecut de cota 300 puncte înscrise în actuala ediție de campionat.

Fundașul a reușit 28 de puncte în meciul pierdut de echipa sa la Brașov, cu 74-70. Amukamara a jucat 39 de minute și jumătate, a marcat 9 din 19 aruncări de două puncte (47%) și 3 din 6 de la distanță. A avut o liberă transformată din 2. A contribuit cu 8 recuperări (4 defensive/4 ofensive), 3 pase decisive, 5 faulturi scoase la adversare și 4 intercepții, pentru 29 indice al eficienței.

Jucătoarea de 24 de ani a ajuns la a zecea partidă din campionat în care a înscris peste 20 de puncte. Recordul său în Liga Națională este de 30 de puncte, în primul meci, cel cu CSU Alba Iulia. La polul opus se află cele 16 puncte înscrise în deplasările de la Alba Iulia și Arad. Cel mai „slab” meci al său în România a fost cel în care a debutat pentru CSBT, în primul tur al cupei, când a înscris 9 puncte acasă cu Sirius Târgu Mureș. La retur a marcat 22 de puncte.

Nigerianca a fost în double-digits la toate cele 15 meciuri din campionat. În total a înscris 332 de puncte. Are medii de 22,1 puncte/meci, 5,8 recuperări, 3,1 pase decisive, 2,5 mingi pierdute și 3 intercepții. A jucat 37:11 minute/meci, cu o eficiență medie de 22,8.

Alte șase jucătoare au marcat cel puțin 10 puncte în toate meciurile din campionat în care au evoluat: Conwright, Harrison, Robinson, Handford, Vorpahl și Mandache.

*foto: Jeff Warder

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!