Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Război total între Cătălin Tolontan și Virgil Stănescu

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
05.11.2017

Gazeta Sporturilor și site-ul redactorului-șef al gsp, Cătălin Tolotan, au pornit o investigație mai amplă cu privire la finanțarea de care beneficiază clubul de baschet CSM Steaua Eximbank București.

Astfel, potrivit sursei citate, Primăria Capitalei a plătit, în perioada 2013-2017, 2 milioane de euro clubului privat de baschet Atletic. Actualul primar al Bucureștiului, Gabriela Firea, a prelungit înțelegerea pe 2017-2020 și a mărit suma anuală, oferind încă 2,7 milioane peste ce a plătit deja Oprescu. Destinatarul final ar fi fost CSA Steaua, secția de baschet a Armatei. Gsp susține însă că principalii beneficiarii au fost, de fapt, clubul privat, Atletic, și fondatorul său, Virgil Stănescu, catalogat de Tolontan drept „prieten și coleg cu Victor Ponta într-o echipă de amatori” și cel care „a manageriat banii.”

Investigația completă a gsp poate fi citită AICI.

Editorialul lui Cătălin Tolontan poate fi citit AICI.

Într-un drept la replică scris pe contul oficial de facebook, Virgil Stănescu a ținut să își spună punctul de vedere cu privire la acest subiect. Astfel, fostul mare internațional român a scris că în momentul în care a propus acest proiect, echipa de baschet a CSM București nu performa în LNBM, în timp ce Steaua abia promovase în primul eșalon al baschetului românesc. De asemenea, Stănescu a mai argumentat că cu cei 900.000 euro brut pe care CSM îi alocă baschetului „grație unui parteneriat votat în unanimitate în Consiliul General”, secția are în continuare cel mai mic buget dintre sporturile de echipă din CSM. Totodată, actualul președinte al CSM Steaua notează că cu banii primiți de la autorități a reușit să obțină 24 de medalii la nivel de seniori și juniori în ultimii patru ani.

Răspunsul integral al fostului internațional român:

Un punct de vedere asemănător l-a oferit și Primăria Municipiului București, care notează că înainte de semnarea acestui parteneriat clubul CSM de baschet nu avea nicio echipă de juniori, acum are cinci, în timp ce palmaresul echipei de baschet este unul destul de bun în ultima perioadă. Răspunsul PMB AICI.

Rămâne de văzut dacă ancheta începută de Gazeta Sporturilor va avea urmări.   

*Foto: sportpictures.eu/ Marius Matache

8 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe cronicaru :

    Cum am spus
    La unii se poate, la altii nu. Hoti de Bucuresti !!!

    cu 6 ani în urmă (05.11.2017)
    • FC Argeș Pitești Gabitzu01:

      se poate
      Bineinteles ca se poate. Sunt multe cluburi care sunt finantate de primarii si nu au probleme. Ideea este ca banii sa fie directionati catre sport conform legii, nu ca la Baia Mare unde se duceau in buzunarele primarului. Daca te referi la Medias sau Tg Jiu, mi se pare normal sa nu fie permisa sponsorizarea unui club din banii unei regii nationale. De ce o persoana din Cluj, Galati, Timisoara sau Pitesti sa plateasca o factura iar o parte din suma , nu conteaza cat de mica, sa mearga catre sportul dintr-un alt oras? Primaria este libera sa aloce banii orasului, oamenii din acel oras au votat si, daca nu sunt de acord cu destinatia sumelor, la urmatoarele alegeri vor pune stampila pe altcineva. Dar, pana una-alta, sunt banii orasului si e normal sa ai voie sa directionezi banii catre ceva de care beneficiaza o parte din populatia acelui oras. Insa, repet, conform legii si in mod transparent.

      cu 6 ani în urmă (05.11.2017)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Mihai Radu :

    Articol de cacao!
    Totalbaschet, ce e mizeria asta de articol? Lăsând la o parte că scandalul e de vreo 3-4 zile, mă așteptam ca voi care, teoretic, chiar știți ce se întâmplă în baschetul românesc, să veniți cu o idee despre ce-o scris Tolo, cu ceva palpabil, o opinie, mai multe informații, nu cu un rezumat penibil.
    Sau voiați și voi o bucățică din scandal, adică niște activitate pe site?

    cu 6 ani în urmă (05.11.2017)
    • Eduard Popa:

      Buna ziua.
      Bună ziua.

      A fost ancheta celor de la Gazeta Sporturilor. Nu am dat articol din prima zi întrucât am aşteptat dreptul la replică al lui Virgil Stănescu.
      Aţi fi preferat să nu scriem deloc despre acest scandal? Dacă da, atunci am fi putut părea biased întrucât noi am scris despre neregulile financiare de la alte echipe din România. Dar, cum am spus mai sus, din moment ce era ancheta celor de la gsp, ce aţi fi vrut să adăugăm noi?
      Plus că noi am scris în această vară un editorial pe tema conflictului dintre Steaua Bucureşti şi CSM Bucureşti. O parte din ce am scris acolo s-a adeverit. :)
      Cât despre partea tendenţioasă cu "activitatea pe site", da, am vrut să informăm cu privire la acest scandal. Poate sunt oameni cărora le-au scăpat acest informaţii. Am prezentat tot acest schimb de replici într-un mod echilibrat. Dacă reuşim să facem vizualizări, cu atât mai bine. Din asta trăiesc site-urile de ştiri. :)
      Ne cerem iertare că am încercat să informăm obiectiv fără să ne băgăm în duelul dintre Gazeta Sporturilor şi CSM Steaua.
      Toate cele bune,
      Eduard Popa - redactor-şef Total Baschet

      cu 6 ani în urmă (05.11.2017)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Mihai Radu:

      Scuze!
      Astea-s scuze, domnule Popa! Stănescu a dat dreptul la replică vineri, dvs. scrieți duminică. Și, tocmai, dacă știți subiectul, de ce nu l-ați dezvoltat, de ce nu ne-ați ”luminat” în această problemă? Ați așteptat să dea Stănescu o declarație pe Facebook, în loc să-l sunați să aflați poziția lui? Dacă e ancheta GSP, de ce ați mai dat-o?
      Sunt multe întrebări la care un jurnalist cu experiență ar fi știut să răspundă înainte să publice un rezumat. Care mai are și un titlu deplasat, pentru că ancheta GSP e scrisă de Răzvan Luțan, nu de Tolontan. Iar Stănescu nu pare a fi genul care să intre în scandaluri.

      cu 6 ani în urmă (05.11.2017)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca lublaj :

    Talpan
    nu este corect! sunt echipe care s-au desfiintat deoarece erau finantate din bani publici! baia mare la handbal va spune ceva? gabriela "spirea"poate ca este sustinuta!

    cu 6 ani în urmă (05.11.2017)
    • FC Argeș Pitești Gabitzu01:

      Gluma buna
      Cred ca glumesti. Baia Mare, la handbal, s-a desfiintat pt ca o parte din sumele din contracte mergeau direct in buzunarele primarului.

      cu 6 ani în urmă (05.11.2017)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca ydesh_apu :

    @Eduard Popa
    Domnule, eu atat scriu si fara ironie: va multumesc ca ma informati, nu trebuia sa motivati de ce scrieti. Daca e ceva in treaba asta o sa vedem la momentul respectiv. Tolontan nu se opreste la jumatatea drumului daca gaseste ceva.

    cu 6 ani în urmă (06.11.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!