Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Radovan Markovic a semnat prelungirea contractului cu CSM-U Oradea

Radu Bărăian

Radu Bărăian
20.07.2015

Formaţia CSM-U Oradea a anunţat prin intermediul site-ului oficial al clubului faptul că baschetbalistul Radovan Markovic va continua pe malul Crişului şi în stagiunea competiţională 2015-2016. Markovic a îmbrăcat echipamentul roş-albastru şi în sezoanele 2013-2014 şi 2014-2015. 

Jucătorul de 33 de ani a bifat 26 de prezenţe pentru Oradea în sezonul precedent din LNBM, timp în care a acumulat medii de 13.2 puncte, 2.8 recuperări, 2.3 pase decisive, 0.8 intercepţii, 2.3 mingi pierdute şi un indice la eficienţă de 11.5 unităţi, totul în 26.59 minute jucate pe meci. De asemenea, jucătorul sârb născut în Belgrad a bifat şi 3 meciuri în EuroChallenge în sezonul precedent, având în medie 13.3 puncte, 1.7 recuperări şi 1.7 pase decisive. 

Fundaşul a strâns 55 de meciuri în cele două sezoane petrecute până acum sub comanda lui Cristian Achim în LNBM, reuşind să totalizeze 681 puncte, 130 recuperări, 127 assist-uri, 35 intercepţii, 104 mingi pierdute şi 618 la eficienţă, totul în peste 1300 de minute jucate. Alături de CSM-U Oradea, Markovic a cucerit două medalii de argint în stagiunea 2013-2014, în LNBM şi Cupa României. 

Înainte de a ajunge la Oradea, Rade a mai trecut prin curtea unor formaţii precum Walter Tigers şi Telekom Baskets, ambele din Germania, respectiv în ţara sa natală la Vojvodina, Lavovi, Mega Leks, Radnicki 1950 şi Tamis.

CSM-U Oradea a reuşit până în prezent să-i păstreze pe Radovan Markovic, Rareș Pașca, Sergiu Pop, Bogdan Țibîrnă și Salih Nuhanovic. La capitolul achiziţii, gruparea bihoreană a semnat cu Andrei Mandache, Will Franklin, Sean Barnette şi Bogdan Nicolescu. 

*Foto: Răzvan Păsărică (sportpictures.eu)

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!