Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Radovan Markovic revine în Liga Națională

Radu Bărăian

Radu Bărăian
02.02.2017

Vicecampioana en-titre a României, BC Mureș Târgu Mureș, a anunțat transferul sârbului Radovan Markovic, baschetbalist care s-a făcut cunoscut în România prin cele 3 sezoane petrecute la CSM Oradea. 

Un veritabil aruncător de la 3 puncte, cu o precizie rar întâlnită din dreptul liniei de fault și un lider veritabil, Rade revine pe teren după o accidentare suferită la genunchi în startul play-off-ului precedent. Sportivul care va împlini în acest an 35 de ani evoluează pe postul de fundaș, având o înălțmine de 1.92 m. Astfel, după plecările a doi jucători importanți, Alhaji Mohammed și Goran Gajovic, ardelenii se reorientează după jucători cu state vechi în campionatul intern ajungând la o înțelegere cu fostul căpitan al actualei campioane. 

Chiar dacă în stagiunea precedentă, din cauza accidentării, nu a mai prins meciurile din semifinală și finală, Markovic este campion al României cu CSM Oradea, având la activ peste 90 de meciuri în primul eșalon baschetbalistic al țării. În 3 sezoane jucate la Oradea, Rade a marcat peste 1.000 de puncte din care 615 din spatele semicercului, respectiv 208 de la linia de fault. Noul jucător al Mureșului este cel mai probabil cel mai sigur jucător care a activat în România din dreptul liniei de aruncări libere. Până în prezent, Markovic a avut la dispoziție 221 de aruncări libere din care a marcat 208 pentru un procentaj incredibil de 94.1%. Totodată, sârbul a acumulat și 188 recuperări, 206 pase decisive și peste 1000 de unități la eficiență. 

Radovan Markovic este așteptat să ajungă în aceste zile la Târgu Mureș și sunt toate șansele ca acesta să debuteze în echipamentul alb-albastru în partida din weekend pe care „tigri” o joacă acasă cu Steaua. 

*Foto: Roby Boros

12 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu amg :

    Veste buna
    Ptr Mures...desi banuiesc ca a venit pe ceva banuti...de unde I se dau daca nici pe Mohammed si nici pe Gajovic nu ia platit?!...greu de inteles...dar sper ca Muresul sa revina, sa nu intre la apa...

    cu 7 ani în urmă (02.02.2017) Raspunde
  • CSM CSU Oradea ajax :

    Csm
    As fi dat la orice oră transferul lui Will pe cel al lui Rade, avand in vedere ca la ora actuală un sg pur nu avem, iar la pozitia 1 Bane este peste Will, indiscutabil. Mă bucur ptr Rade că a revenit, din păcate însă la altă echipă. Ceva nu se leagă însă la Mures, pierzi 2 jucători de bază si aduci în același timp un jucător, nu stiu cât de scump, dar căruia îi va lua ceva timp pt a atinge vârful de formă, având în vedere că nu a mai jucat un meci oficial de vreo 10 luni.

    cu 7 ani în urmă (02.02.2017)
    • BC Mureș Târgu Mureș yolo:

      @ ajax
      Ce explicatie vrei? La Mures avem o conducere proasta, e o dezastru

      cu 7 ani în urmă (02.02.2017)
    • CSM CSU Oradea soso69:

      csm
      Si eu l-as fi vrut pe Rade la Oradea, dar e greu de apreciat la ce nivel e. Vine dupa prima accidentare seriosa din cariera, nu a jucat de aproape un an... Referitor la Will, uita-te la discutiile din toamna cand multi suporteri il regretau. Si el vine dupa o perioada de absenta, are inca nevoie de timp. Aducerea lui Will s-a bazat pe 2 aspecte: nue extratransfer, deci nu platesi suplimentar la FRB si ai o varianta sa joci fara Petrisor, care indiferent de cat a evoluat tot e solutie de avarie. Daca il aduceai pe Rade trebuia sa renunti la Pasalic, pt ca dupa revenirea lui Barnette nu era loc pt amandoi. Tinand cont de perioada de inactivitate a lui Rade, era un risc prea mare. Chiar daca face multe greseli Pasalic e un jucator foarte bun care ajuta mult echipa atat in ofensiva cat si in defensiva. Dupa ce revine Barnette, Oradea e acoperita pe toate posturile. Singurul minus e la al doilea pivot. Daca si Titus continua sa creasca in joc, vom vedea o alta fata a echipei in partea a doua a sezonului. Important e sa nu mai facem pasi gresiti pt ca mergem la Dinamo, care tocmai a batut Steaua, urmeaza Clujul care are cel mai bun lot din campionat si nu ne putem baza doar pe o victorie in ultima etapa cu Galatiul. Iar la egalitate de puncte suntem avantajati doar fata de Timisoara. Oricum eu nu vad Muresul sa bata Steaua acasa, Craiova in deplasare si Pitestiul acasa.

      cu 7 ani în urmă (02.02.2017)
    • CSM CSU Oradea soso69:

      @yolo
      Eu nu as acuza conducerea. A reusit totusi sa fie vicecampioana 2 ani la rand, in conditiile in care a avut probleme financiare. E mult mai greu sa reusesti sa faci o echipa competitiva cand te lovesti de lipsa sponsorilor. In plus nu am auzit inca de jucatori care au plecat de la Mures si au acuzat echipa de neplata. Chiar si Mohammed a spus ca nu pleaca din cauza banilor. Chiar daca sunt doar declaratii, asta arata totusi ca au stiut cum sa se poarte cu jucatorii.
      Pe de alta parte, nu pot spune acelasi lucru despre Steaua si Timisoara. Acolo au pacalit jucatorii, nu i-au platit, acestia i-au reclamat si s-au spalat pe maini prin schimbarea denumirii clubului. Adica nu ai bani sa-i platesti pe Djapa, Subotic etc dar ai bani sa-i aduci pe Kevin si Dragusin (deloc ieftini) si pe Flowers, care e unul dintre cei mai buni jucatori care au evoluat in campionatul nostru. Nu conteaza ca a fost accidentat, sunt sigur ca in afara de Steaua sau Clujul, nici unei alte echipe nu-i permite bugetul un astfel de jucator.

      cu 7 ani în urmă (02.02.2017)
    • CSM CSU Oradea 3punkte:

      Rade
      Ii place sã joace si le are. Nu pentru bani a ales Muresul. Asa vãd eu.

      cu 7 ani în urmă (02.02.2017)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe cristian_or :

    Csm
    Ma bucura revenirea in activitate a lui Rade, dar mi-ar fi placut sa-l vad in tricoul CSM-ului. Dar acum pe postul lui e Pasalici.

    cu 7 ani în urmă (02.02.2017) Raspunde
  • CSM CSU Oradea 3punkte :

    Jucãtori
    Pe multi jucãtori am vrea in lotul Leilor Rosii. Si asa din 12 abia sunt folositi 8-9(ar fi loc de 3-4 jucatori dar care si stiu lua pozitia de aruncare sau stiu ataca panoul nu doar sa se apere)

    cu 7 ani în urmă (02.02.2017) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe muri92 :

    Restartare...?
    Sa speram ca venirea lui Rade va da un nou imbold jocului colectiv al echipei,mai ales dupa plecarile din ultimii 2 ani-la UB T etc-si se vor rezolva problemele la echipa.Sprem sa nu se ajuñga la rezolvari gen Timisoara,Steaua etc.

    cu 7 ani în urmă (02.02.2017) Raspunde
  • CSM CSU Oradea Oldtimer :

    Cést la jeux...
    Nu stiu in ce ape se scalda actualmente "tigrii". Inclin sa dau gir acelor afirmatii postate pe acest forum, venite din partea acelor distinsi colegi de pasiune, cu sange "alb-albastru", care sunt aproape de "tigrii" si dincolo de parchetul terenului, unii prognozind o criza chiar inainte de debutul actualului sezon la LNBM. O criza (de fapt un summ-um de crize) in care si Maria-Sa Banul are un rol determinant si care da semne de acutizare. Un puseu al acestei crize au fost recentele plecari, cea a lui Alhaji (de mult anticipata si asteptata) si cea (naucitoare) a "pistolarului" Gajovic, recent re-intors si primit cu sincera bucurie si ovatii. In aceste conditii, cooptarea (recrutarea) lui Rade este o miscare absolut normala. Ramane de vazut daca acest gambit fortat va avea efectul sperat / dorit. Rade este o "solutie de avarie" pentru contracararea, cel putin pe moment, a crizei produse de disparitiile importante de pe banca "tigrilor" si sustenabila cu un buget mult mai mic decat cel impus de continuarea cu cei 2 recent plecati. Totodata este suficient de spectaculoasa pentru a mai indulcii amarul din "jungla". Un prim succes s-a inregistrat deja: "pastila amara" ne-au pasat-o noua, fanii "Leilor rosii", care mai speram in revenirea lui Rade.

    cu 7 ani în urmă (02.02.2017)
    • CSM CSU Oradea ajax:

      Oldtimer
      ... mai ales după ce a fost prezent la meciul cu Le Mans, dacă nu gresesc.

      cu 7 ani în urmă (02.02.2017)
    • CSM CSU Oradea Oldtimer:

      Tocmai de aceea....
      Aşa oaspete, cum era, a fost ovationat de parcă urma să intre pe parchet...
      N-a fost sa fie....Oricum, sunt sigur că fanii CSM îl vor aplauda chiar daca a schimbat rosu cu alb....
      E insa posibil ca fanii ("de victorie" ) ai CSM să-l huiduie copios....
      C-asa-i in fotbal....
      ( ce sa-i faci ? " iubitorii sportului cu balonu' rotund" ne-au napadit si pe noi :D )

      P.S. daca nu stiati, fotbalul se joaca cu balonul rotund....la baschet se foloseste mingiia :D

      cu 7 ani în urmă (02.02.2017)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!