Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Radu Țenter a încetat din viață

Radu Bărăian

Radu Bărăian
07.03.2019

Radu Țenter, fiul fostului antrenor al națioanalei de seniori și al celor de la U-BT Cluj, Marcel Țenter, a decedat la doar 25 de ani în urma unui grav accident rutier petrecut duminică seara pe o arteră principală a Clujului. Tânărul a suferit în urma accidentului câteva intervenții chirurgicale, a intrat în moarte cerebrală, iar în cursul zilei de ieri s-a stins. 

Din postura de pieton, Radu s-a angajat într-o traversare neregulamentară și a fost acroșat de un autovehicul, fiind grav rănit. În noaptea dinspre duminică spre luni a sufert mai multe intervenții pe creier, în cele din urmă intrând în moarte cerebrală. Suntem afectaţi de tot ce se întâmplă şi suntem alături de Radu. Este conectat la aparate, este în moarte cerebrală. A intrat în această stare la puţin timp după accidentul rutier de duminică. Ştim cu toţii ce înseamnă acest lucru, dar mai avem speranţă, atâta câtă mai este. Este posibil să ne gândim şi la donare de organe, vom vedea cum evoluează totul. Sunt momente foarte grele pentru familia noastră. Cine vrea să ajute o poate face rugându-se pentru el”, declara Marcel Țenter a doua zi după teribilul accident. Din primele informații reiese că într-adevăr familia a fost de acord cu prelevarea organelor.

Radu Țenter, un suporter înfocat al Universității Cluj, a practicat atât fotbalul, cât și baschetul, iar în cele din urmă a ales o carieră în IT. „Un suflet bun, o inimă mare”, „Un om cu suflet mare cum nu am întâlnit și nu cred că voi întâlni vreodată”, „Nu e o pierdere doar pentru familie si prieteni, e o pierdere pentru toți”, „Radu, ai fost un luptător și ai luptat până la capăt, condoleanțe familiei și tot respectul pentru decizia de a dona Radule, tu ai să fii speranța altor vieți”, „Copilului ăsta nu i-a lipsit niciodată zâmbetul și optimismul”, sunt doar câteva dintre mesajele apropiaților în ceea ce-l privește pe Radu. 

De asemenea, Radu Țenter a fost unul dintre organizatorii evenimentului „Zâmbet și Culoare", care avea ca scop strângerea de fonduri pentru operația unei fetițe bolnave, dar și multe alte activități caritabile, un exemplu AICI

Odihinește-te în pace Radu Țenter și sincere condoleanțe familiei din partea redacției totalbaschet.ro! 

2 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea soso69 :

    radu
    Odihneste-te in pace!

    cu 5 ani în urmă (07.03.2019) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe raduv :

    Condoleante
    si Dumnezeu sa il ierte

    cu 5 ani în urmă (07.03.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!