Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Radu Țoancă: „Am plătit o parte din suma datorată. O să continuăm de marţi încolo”

Andreea Vlase

Andreea Vlase
16.06.2019

Radu Țoancă: „Am plătit o parte din suma datorată. O să continuăm de marţi încolo”

SCM Timișoara a început să plătească pentru stingerea datoriei de 150.000 de euro către foștii jucători, după ce a primit sentința definitivă din partea justiției. Clubul de pe Bega avea termen până în 15 iunie să își rezolve problema cu sentința BAT și după ce a început să plătească a cerut reprezentantului jucătorilor să trimită hârtii la federație și la FIBA pentru o păsuire de câteva zile, pentru a termina de stins datoria. Directorul Radu Țoancă este optimist că echipa va putea evolua în LNBM și în sezonul următor.

„Am plătit o parte din suma datorată, din bani publici şi bani privaţi. O să continuăm de marţi încolo cu plăţile. Am rugat reprezentantul jucătorilor să trimită hârtie către FR Baschet şi FIBA, câteva zile să ne mai păsuiască şi asta s-a şi întâmplat. Marţi am înţeles că e Biroul Federal şi cred că vom avea, în proporţie de 99%, echipă în prima ligă”, a declarat Radu Țoancă pentru pressalert.ro.

Directorul de la SCM Timișoara a explicat că sentința a venit miercuri când Trezoreria era deja închisă și astfel cele două zile rămase până sâmbătă nu au fost suficiente pentru a plăti tot ce nu poate fi acoperit din privat, în condițiile în care clubul depinde de lichiditățile primăriei.

„Sentinţa a venit în 12 la ora 14.00, când Trezoreria era închisă, noi eram pregătiţi, dar depindeam de cash flow din Primărie, practic mai aveam două zile… A fost definitivă decizia, ceea ce ne permitea să apelăm şi la bugetul SCM-ului, până atunci nu am îndrăznit să ne apropiem de bani publici. Am avut şi o sumă importantă din privat, care a intrat în contul executorului judecătoresc. Asta e strategia să continuăm de săptămâna viitoare plăţile până la incidenţa sumei…

E greu să calculez acum, sub jumătate din sumă s-a plătit… din bugetul privat 30-40%. Din privat s-a plătit prima dată, că acolo eram pregătiţi… restul din bugetul SCM-ului, pe care-l diminuăm din secţia de baschet, normal. Vor avea cu vreo 100.000 de euro mai puţin în tur, pentru a nu afecta restul secţiilor…”, a mai spus Țoancă pentru aceeași sursă.

În aceste condiții, bănățenii sunt optimiști că vor figura pe lista echipelor înscrise în LNBM, care ar trebui să se anunțe la începutul săptămânii.

„Marți ar trebui să anunţe lista echipelor înscrise în LNBM. Sperăm să ne regăsim acolo, nu văd motiv să nu fie aşa, vom plăti şi taxele federale aferente. Marţi ne dă ok-ul… sigur că au înţeles situaţia, să nu rămânem fără echipă şi cu banii daţi. Timişoara are 33 de ani de continuitate în prima ligă”.

Radu Țoancă a vorbit și despre seria de litigii. Reamintim că inițial reprezentanții SCM-ului spuneau că clubul este nou și nu poate stinge datoria vechiului club din bani privați către cei patru jucători care au aparținut de BC Timișoara la începutul sezonului 2015-2016 (Kyle Shiloh, Hristo Nikolov, Nendad Milosevic și Derrick Low). Instanțele au decis că clubul municipalității trebuie să achite sumele către jucători, având un membru fondator comun.

„Am pierdut toate speţele, încă 16 conexe, am dat în judecată pe executor pentru ridicarea popririi pentru că noi de aproape patru luni de zile avem conturile poprite, tot clubul! Am avut derogări legale să plătim trei luni salariile după care nici salariile… În condiţiile în care pierzi pe linie, nu ai decât să te supui, noi credeam iniţial cu totul altceva. Am început să o punem în practică”, a adăugat conducătorul SCM-ului pentru același site local.

Acesta speră că săptămâna viitoare se va putea stinge datoria și se vor debloca conturile. Clubul ajunsese la zi cu salariile în luna aprilie, dar poate avea din nou două luni de întârziere.

„Ne-a creat nişte prejudicii, am făcut rost din zonă privată. Am încheiat un campionat foarte greu la toate nivelurile… Toate plăţile sunt ordonanţate spre stingerea acestei datorii, după ce stingem se va ridica. Sper săptămâna viitoare, pentru că în această lună am primit foarte puţin bani noi. Începem să ajungem din urmă, riscăm să ajungem iar la două luni neplătite. La rugby am semnat multe contracte, la handbal se ştie, echipa e în eurocupe… Triţoiu a şi vorbit cu jucători, dar totul după ce ne validează, mergem pe scheletul vechii echipe”, a concluzionat Radu Țoancă.

Consiliul Director al Federației Române de Baschet de luna trecută a decis că SCM Timișoara nu va putea participa în nici o competiție de seniori în sezonul următor dacă nu își rezolvă problema cu sentința BAT. Rămâne de văzut dacă forul de specialitate, informat de începerea plăților, va accepta situația din data limită, zilele în plus cerute pentru stingerea datoriei și va permite participarea echipei în LNBM.

*sursa foto: pressalert.ro

5 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Cristi11 :

    Scm
    De ce nu de luni incolo? Asteptati ca frb sa va dea marti ok-ul in campionat ca dupa sa o lasati mai moale cu datoriile.

    cu 4 ani în urmă (16.06.2019)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      zi libera
      la nivel national

      cu 4 ani în urmă (16.06.2019)
    Raspunde
  • tanaseb :

    Timisoara
    Sincer sa fiu, in urma datoriilor de ani de zile, nu v-as vedea inscrisi in prima grupa. As baga Voluntariul.

    cu 4 ani în urmă (16.06.2019)
    • BC CSU Sibiu Fr3aksway:

      ...
      Cei din FRB ar trebui fie foarte stricti in acest caz si sa le dea unda verde doar dupa ce si-au platit in totalitate datoriile.

      Daca ii vor accepta doar cu o plata partiala, sunt convins ca iar vor face magarii si nu vor plati si restul. Cei din conducerea SCM au dovedit ca nu sunt de buna credinta si neseriosi.

      cu 4 ani în urmă (16.06.2019)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea unguru1432 :

    hmmm...
    dat fiind faptul, ca astia numai de buna credinta nu sunt (nefiind la prima abatare), de marti incolo poate fi oricand sau niciodata...


    cu 4 ani în urmă (16.06.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!