Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Radu Paliciuc: „Meciul cu Mureșul este <<prima finală>> din acest an”

Ana-Maria Mătușoiu

Ana-Maria Mătușoiu
31.01.2017

CSU Sibiu joacă miercuri, 1 februarie, o partidă cu miză în compania celor de la BC Mureș Tg. Mureș, pe care în tur i-a învins la o diferență de 6 puncte. Sibienii s-au impus după o pauză de 10 ani pe terenul lui BC Mureș, iar acum au nevoie de o victorie și acasă pentru a-și asigura clasarea în prima grupă valorică la finele sezonului regulat.

Radu Paliciuc a oferit câteva declarații pentru Total Baschet înaintea confruntării, spunând că meciul cu echipa din Târgu Mureș va fi ca o finală pentru formația sa.  

 

Radu, ați obținut o victorie importantă la Pitești și urmează meciul cu BC Mureș, o altă partidă care cântărește mult pentru calificarea voastră în primele 6. Sunteți încrezători înaintea acestei confruntări?

Da, am obținut o victorie mare la Pitești, puțini se așteptau probabil să producem o surpriză având în vedere forma bună prin care trecea Piteștiul, acasă în mod special, dar am fost montați de la începutul meciului și am crezut în șansa noastră, iar până la urmă, după un meci spectaculos, am reușit să plecăm învingători. Meciul cu Mureșul, „prima finală” din acest an, să sperăm că nu și ultima, este foarte important pentru noi. Suntem motivați, concentrați și încrezători că putem obține victoria, dar o să avem parte de un meci greu împotriva celor din Tg. Mureș, deoarece și ei vin cu același gând și sigur nu se vor preda ușor.

Ați reușit să vă mențineți pe podiumul Ligii Naționale de Baschet Masculin, în spatele principalelor candidate la câștigarea titlului. Ești mulțumit de parcursul vostru?

 Am reușit să ajungem acolo deoarece am depus multă muncă, toți jucătorii în aceeași măsură, și legăturile de joc încep să se simtă și să se vadă și pe teren din ce in ce mai bine, dar și în afara terenului pentru că suntem ca o familie unită care se susține și la bine și la rău. A fost greu să ajungem pe podium, dar cel mai important e să ne menținem acolo. 

Ai terminat partida cu Dinamo în double-double, iar Dan Fleșeriu a spus că ești unul dintre jucătorii pe care va miza și în Cupa României. Cum vezi evoluțiile tale? 

 Am primit o șansă în meciul cu Dinamo de a intra în primii cinci și nu am vrut să ratez ocazia de a-i demostra antrenorului că poate să aibă încredere în mine, atât în acest meci cât și în cele care vor urma. Am reușit până la urmă să fac un meci bun, probabil și puțin ambiționat de faptul că anul trecut am evoluat la Dinamo, dar mai mult m-am gândit la fanii superbi care ne-au susținut pe durata întregului meci și am vrut să îi răsplătesc cu o evoluție bună.

Meciul dintre BC CSU Sibiu și BC Mureș Tg. Mureș se joacă mâine, de la ora 19, în Sala Transilvania. Partida nu va fi televizată. 

 

*foto: Ana-Maria Mătușoiu

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe muri92 :

    Pacat
    Pacat ca nu vedem iarasi un meci cu ambitii.....oare pe cine da Digi...?*("derbiul capitalei)?

    cu 7 ani în urmă (01.02.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!