Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Radu Stroescu şi Laurenţiu Răuţ şi-au anunţat demisiile din funcţiile de conducere ale clubului Energia Rovinari

Radu Bărăian

Radu Bărăian
19.06.2014

CS Energia Rovinari a rămas fără preşedintele clubului, Laurenţiu Răuţ, respectiv fără preşedintele secţiei de baschet, Radu Stroescu, după ce aceştia şi-au prezentat demisiile în cadrul unei conferinţe de presă. De asemenea, echipa de baschet a rămas şi fără antrenor, după ce Aleksandar Todorov a hotărât să părăsească clubul gorjean la câteva ore ore după prezentarea oficială în funcţia de principal. TotalBaschet a prezentat situaţia tensionată de la Târgu Jiu încă de luni seara, 16 iunie.

„După cum aţi aflat, în sânul clubului au avut loc neînţelegeri, iar eu, personal, am decis să închei colaborarea cu Energia Rovinari. Nu mă gândeam că acest lucru o să se întâmple, dar trebuie să mergem înainte. Nu am crezut că voi găsi atâta reticenţă în momentul în care îţi doreşti să faci performanţă. Din păcate, ideile mele despre performanţă nu coincid cu ideile conducerii, de aceea este mai bine ca fiecare să îşi urmeze drumul. Nu sunt laş, mă consider o persoană cu o coloană vertebrală dreaptă. Îmi doresc din tot sufletul ca echipa de baschet şi handbal să aibă un parcurs bun. Cu siguranţă voi veni în continuare la sală, deoarece trăiesc in lumea sportului”, a declarat fostul preşedinte al CS Energia Rovinari, Laurenţiu Răuţ, fiind citat de sportingorj.ro. 

„Sunt la acest club de opt ani. Doi ani am evoluat în liga secundă, iar împreună cu Laurenţiu am reuşit să promovăm această echipă. De-a lungul acestor ani, am trecut prin mai multe posturi la acest club. Am fost jucător, antrenor secund, antrenor principal, când a fost nevoie, în ultimul an ocupând şi funcţia de preşedinte de secţie. Consider că am fost foarte apropiat de echipă. Am fost un om corect faţă de toţi jucătorii, interesul meu fiind performanţa la acest club. Aceste probleme fac parte din ciclul unui club serios, Energia trebuie să meargă înainte. Noi considerăm că anul trecut am avut o performanţă, am reuşit să terminăm campionatul în obiectiv, am făcut istorie prin cupa câştigată. Avem şi noi un merit la aceste performanţe. Ne-am dorit să continuăm pe aceeaşi linie, dar calculele noastre în ceea ce priveşte abordarea viitorului sezon nu s-au potrivit cu cele ale conducerii. Din punctul meu de vedere nu este normal ca publicul să facă echipa şi nu este normal ca jucătorii să propună antrenori. Sunt nişte principii ale mele, poate gândesc diferit de alţi oameni de baschet, dar voi merge în continuare, pe aceste idei. Am petrecut momente foarte frumoase la Energia, sunt mândru că am făcut parte din această echipă ”, a subliniat Radu Stroescu, fostul preşedinte al secţiei de baschet. 

În ediţia precedentă de campionat, Rovinariul şi-a trecut în palmares primul trofeu, Cupa României. De cealaltă parte, în LNBM, aceştia au fost eliminaţi în primul tur de CSU Asesoft Ploieşti. Radu Stroescu a fost instalat pe banca Energiei în funcţia de antrenor principal înaintea Final Four-ului Cupei României, după ce clubul oltean şi fostul antrenor, Florin Nini, au încetat colaborarea. 

*Foto: M&M Production

12 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu danb61 :

    tipic romanesc
    Daca un lucru merge bine,de ce sa nu punem toti umarul sa-l stricam?

    cu 9 ani în urmă (19.06.2014) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe realgorj :

    @danb61
    Ai dreptate...Din toate discutiile purtate aici in ultima vreme,cei doi isi doreau alt nucleu al echipei, altul decat cel care a castigat Cupa, si cautatu de zor jucatori romani. Respect pentru ce au realizat pana acum, dar de data asta cred ca au exagerat...

    cu 9 ani în urmă (19.06.2014) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe vasilache76 :

    intrebare
    De ce au exagerat? Pentru ca vor la echipa jucatori altii decat eternii Troupe si Darby care au un nivele peste care nu mai pot trece? Sau poate pentru ca au vrut jucatori mai valoros, ca sa obtina mult mai mult decat in acest sezon? Mentalitate tipic romaneasca de a pastra niste jucatori pe care ii iubeste publicul dar care no offense sunt streetball-eri de profesie si nu jucatori care s aaduca titluri la Rovinari

    cu 9 ani în urmă (19.06.2014) Raspunde
  • YMCA alin67 :

    despre ce vorbim aici?
    Incep prin a ma abtine sa dau replica la afirmatia "Darby si Troupe sunt streetball-eri". Publicul nu a vrut sa faca echipa ci a vrut doar sa se pastreze doi jucatori valorosi in jurul carora se poate construi. Dar sa analizam achizitiile cuplului de antrenori Nini-Stroescu de anul trecut,pe care nu i-a impus nimeni: 1. Reinke a jucat cateva meciuri. 2. Kakaroudis,centru adus din Grecia pe bani multi,a jucat cum a jucat si a plecat inainte de final. 3.Vlaicu,centru roman,bun,luptator dar pe care l-au "terminat" in cateva saptamani. 4. Djapa,pivot,adus de la Cluj care mai mult n-a jucat. 5. Keerles,centru care a marca zece puncte in zece meciuri (despre el antrenorii ziceau ca e superjucator,publicul n-a zis la fel).6,7,8. Watson, Karpelesz,Milosevic, achizitii reusite. 9. Jazvin,jucator valoros dar care a jucat cand a vrut el,tot datorita antrenorilor.10,11,12 Aktas,Tudosa,Stefan,jucatori despre care nu prea avem ce sa spunem. Deci,12 achizitii dintre care doar trei-patru bune. Pai la asa "mana" la adus jucatori mai bine intrebi publicul,poate ti-aduc ei mai buni. Lasand la o parte aceste aspecte,tot nu mi-e clar ce legatura are presedintele clubului cu treaba asta. Acesta este presedinte si peste sectia de handbal. Sunt curios daca si-ar fi dat Andries demisia ca nu-i convine vreun jucator din lotul de handbal,si-ar fi dat si el demisia,din solidaritate. Aceasta "sustinere" este cel putin curioasa. Si pana la urma,cine le-a cerut demisiile? Daca finantatorul principal vrea un jucator,trebuie sa pleci? Doar daca ai alte intereses decat binele echipei. Oare Galca, la Steaua isi va lua "jucariile" si va pleca atunci cand ii va impune Becali un jucator,chiar daca lui nu-i place?

    cu 9 ani în urmă (19.06.2014) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe realgorj :

    @alin67
    Foarte buna analiza. Cat despre ,,rautatile'' care vin de la alti colegi de forum, e bine ca le treci cu vederea. Fiecare e liber sa spuna ce vrea. Ideal ar fi sa o faca si in cunostinta de cauza.

    cu 9 ani în urmă (19.06.2014) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe aditza :

    Troupe e penibil
    Cum sa insisti sa aduci un jucator ca troupe? Fabrica de pufuleti sa se ocupe de pufuleti nu de jucatori. De troupe rad pana si comentatorii...sa fim seriosi!

    cu 9 ani în urmă (19.06.2014) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe aditza :

    Troupe e penibil
    Troupe e genul de jucator pe care il loveste mingea in spate.
    Cum sa insisti sa aduci un jucator ca troupe? Fabrica de pufuleti sa se ocupe de pufuleti nu de jucatori. De troupe rad pana si comentatorii...sa fim seriosi!

    cu 9 ani în urmă (19.06.2014) Raspunde
  • CS Energia Târgu Jiu sundance :

    Opinie
    @aditza nu cred ca ai nicio treaba cu baschetul. Sa te uiti pe statistica lui Troupe din cipru! Un jucator nu e slab daca nu da 15+ pct/meci! @alin67 Hai sa incercam o analogie, multi o sa zica exagerata. Kobe Bryant este starul lui LA Lakers si istoria recenta a echipei se confunda cu performantele sale. Cu toate astea, multa lume l-a caracterizat ca fiind prea individualist. Louis Darby este cel mai iubit jucator de la Energia, de 6 ani aici de cand a promovat in A, cel mai bun marcator, cel mai eficient, cel mai spectaculos. Dar cam individualist. Cum ar fi ca la toamna viitorul antrenor al lui Lakers sa spuna ca nu il vrea pe Kobe ca e prea individualist, prea batran, si are si ceva probleme medicale? Cine credeti voi ca ar pleca?

    cu 9 ani în urmă (19.06.2014)
    • YMCA alin67:

      corect
      Kobe e unul din preferatii mei si a devent astfel doar acum cativa ani.cand a dovedit ca in ciuda varstei este un jucator esential pentru echipa lui. Acel antrenor nu ar putea ajunge la Lakers,in primul rand pentru ca el trebuie sa fie acceptat de Kobe. Dar americanii acestia sunt atat de prosti si sentimentali,ce stiu ei despre spectacol, performanta,sali si stadioane arhipline?Sa-l dea fara pe Duncan fiidca are 38 de ani si e terminat. Antrenorii nostri l-ar da afara si pe Kevin Durant fiindca arunca de prea multe ori (si nu inscrie de fiecare data).

      cu 9 ani în urmă (19.06.2014)
    Raspunde
  • CS Energia Târgu Jiu varanu :

    !!!
    sa fim serios....care antrenor sau conducator sanatos la cap pastreaza in lot 4 jucatori pe pozitia 1: watson, titular indiscutabil, gliga, aktas si tudosa....aktas si tudosa nu s-au dovedit cu mult mai valorosi decat gliga...desi cred ca au salariul cel putin dublu ca gliga....plus ca deja s-au incheiat contracte cu tudosa si aktas si pentru sezonul de toamna din cate stiu eu...asta e management groaznic....

    cu 9 ani în urmă (19.06.2014) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe realgorj :

    Eeeee...
    Bravo Varanu ! Ai pus punctual pe i ! Acum poate inteleg si altii, printe randuri, cam despre ce se vroia de fapt ! ,, Sa vina banii, ca avem noi grija sa-i cheltuim''...

    cu 9 ani în urmă (19.06.2014) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe klauss22 :

    :)
    Daca chiar isi doreau performante primele 3 nume care trebuiau pastrate erau Darby, Milosevic si Watson. A fost pastrat Watson si s-au grabit sa semneze apoi cu rezervele rezervelor : Tudosa, Aktas si Vlaicu... analizand putin casetele meciurilor din sezonul trecut, multe meciuri au fost pierdute datorita rezervelor si nu datorita titularilor( mult mai putine puncte decat rezervele echipelor adverse)...

    cu 9 ani în urmă (19.06.2014) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!