Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Randal Falker este noul pivot al celor de la BC CSU Sibiu

Mara Mihăilescu

Mara Mihăilescu
10.08.2018

randal falker transfer sibiu

CSU Sibiu a anunțat pe pagina oficială un nou transfer pentru sezonul competițional 2018-2019. Aceștia au semnat o înțelegere cu americanul în vârstă de 33 de ani, Randal Alan Falker, ce evoluează pe poziția 5.

Falker a evoluat pentru Steaua CSM Eximbank în sezonul 2016-2017, iar în sezonul 2017-2018 a revenit în lotul roș-albaștrilor după doar 5 partide disputate pentru Salta Basket, în Argentina, unde a avut medii de 6 puncte și 5 recuperări în 17 minute jucate pe meci.

Astfel, alături de steliști, a bifat două finale consecutive în Liga Națională de Baschet Masculin, ambele încheiate cu o medalie de argint.

În sezonul 2017/2018, Randal Falker a avut medii statistice de 10.6 puncte, 7.4 recuperări, 2.7 pase decisive și 1.0 capace, în 27 de partide jucate. De asemenea, a avut procentaje de 56% la aruncările din acțiune și 52% la linia de libere.

De menționat este și faptul că pivotul american a fost MVP al Franței în 2014 alături de Nancy, echipă la care a petrecut trei sezoane, până în 2016. În aceeași perioada, acesta a evoluat chiar împotriva celor de la Asesoft Ploiești, francezii reușind o victorie la care Randal a contribuit cu 16 puncte și 8 recuperări.

Rămâne de văzut cum va împărți Dan Fleșeriu minutele pe poziția 5, dat fiind faptul că în lotul sibienilor mai este și Chris Cooper. Cu toate acestea, în sezonul precedent Cooper a împărțit de mai multe ori parchetul în același timp cu Jordan William, celălalt pivot din lotul ardelenilor.

Astfel, până în acest moment, lotul Sibiului arată astfel: Monyea Pratt, Mirel Dragoste, Wilhelm Brosser, Chris Cooper, Kevin Hardy, Lucas Tohătan, Isaiah Philmore, Alexandru Cristian Varga, Randal Falker.

*foto: Cătălin Soare

8 comentarii la aceasta stire:
  • tanaseb :

    Sibiu
    Arata foarte bine sub panou. Oarecum era de asteptat sa aduca jucatori straini buni in lipsa unor romani mai experimentati. Falker, pe langa Afafonov de la Pitesti si Diaz de la Tm, mi s-auparut cei mai bun pivot din tara.

    cu 5 ani în urmă (10.08.2018) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe trancer :

    Sibiu
    Wow, ce jucători defensivi si-a putut trage Sibiul! Va fi cam interzis de jucat sub panou împotriva lor. Mai mult ca sigur aici e mana lui Georgescu. Cu toate acestea, este evident ca problema mare a echipei va fi partea de aruncări. Din cei 5 străini practic doar unul, maxim 2 arunca ceva

    cu 5 ani în urmă (10.08.2018)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      CSU
      Pe partea defensiva, trebuie adaugati si Hardy si Pratt, chiar si Mirel, care sunt niste aparatori excelenti.
      Problema o reprezinta intradevar ofensiva, unde foarte multi jucatori au un range limitat, cel putin pe hartie. Dar situatia se poate imbunatatii cu ultimul strain.
      Povestim...

      cu 5 ani în urmă (10.08.2018)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu DonJuan :

    Totuși?
    Ne trezim iar în play off că nu avem un jucător "pur sânge marcator" pentru că lui Dan ii plac doar apărători. Daca nu aducem un marcator adevărat se repeta aceași poveste de anul trecut.
    Și anul trecut am mai avut totuși un Lasser, care daca era "on fire" îți dădea 30pct pe meci.

    cu 5 ani în urmă (10.08.2018)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      chill
      Putina rabdare...

      cu 5 ani în urmă (10.08.2018)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu DonJuan :

    Ij
    Eu uz era
    Recurg
    Ger
    De
    Te eee de
    Wf

    cu 5 ani în urmă (10.08.2018) Raspunde
  • CSM CSU Oradea mitupower :

    Zeno...
    ..la Sibiu?

    cu 5 ani în urmă (10.08.2018)
    • BC CSU Sibiu bryanovidiu:

      Zeno
      Ceva zvonuri sau???

      cu 5 ani în urmă (11.08.2018)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!