Stiri

Rapid București a câștigat prima ediție a LN 3x3 masculin prin Sandu, Spahiu, Bordei și Vlaicu

Andreea Vlase

Andreea Vlase
05.08.2018

Echipa care conducea autoritar în clasamentul LN 3x3 masculin după faza de calificare a reușit să meargă până la capăt și să câștige prima ediție. Rapid București, cu Bogdan Sandu, Alin Spahiu, Călin Bordei și Cătălin Vlaicu în componență, a câștigat finala cu 21-14 în fața Științei București. BC CSU Sibiu a luat fața celor de la Athletic Constanța în lupta pentru locul 3.

Târgu Jiu a găzduit în acest final de săptămână turneul final al Ligii Naționale de Baschet 3x3. Rapid București a fost cap de serie numărul 1 după ce a avut un avans de peste 470.000 de puncte în fața celor de la SCM Craiova, dar și 3 turnee în plus la care a participat.

Rapidiștii au fost repartizați în grupa A și s-au impus cu 22-10 în partida cu Sighetu Marmației și 21-19 în fața celor de la Cuza Sport Brăila. În drumul spre finală, bucureștenii au trecut cu 21-8 de CSM Oradea și cu 21-13 de Athletic Constanța.

Din cealaltă parte de tablou a ajuns în ultimul act Știința București. În grupă a fost alături de Phoenix Galați (22-3) și CSM Oradea (18-13). Ciotlăuș, Olaru, Bărăgău și Diaconescu au trecut de Cuza Sport Brăila în ultimul sfert de finală, cu 21-7. A urmat duelul cu BC CSU Sibiu din semifinală, câștigat de bucureșteni cu 22-12.

Finala mică a fost destul de echilibrată, încheiată cu 21-18 pentru BC CSU Sibiu. Medaliații cu bronz sunt: Petru, Costeiu, Banciu și Gheorghe. A încheiat pe locul patru Athletic Constanța, în formula Olteanu, Trandafir, Coconea, Oprean.

Pentru titlu s-au luptat două echipe din capitală. Știința a înscris primele două puncte ale finalei. Rapidiștii au egalat la 2 și au trecut în avantaj, 10-4, după un antisportiv. Știința s-a apropiat la trei lungimi în minutul 8. Feroviarii s-au distanțat din nou. Spahiu a încheiat meciul cu 20 de secunde mai devreme, cu o reușită de după semicerc. Rapid s-a impus cu 21-14 și a câștigat primul titlu al nou-înființatei LN 3x3 masculin.

Clasament final (de pe pagina turneului pe 3x3planet.com):

1. CS Rapid București

2. Știința București

3. BC CSU Sibiu

4. Athletic Constanța

5. SCM Craiova

6. Cuza Sport Brăila

7. U-BT Cluj-Napoca

8. CSM CSU Oradea

9. BCMU FCA CSM Pitești

10. CSO Voluntari

11. Sighetu Marmației

12. Phoenix Galați

*foto: facebook Federatia Romana de Baschet

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate