Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Rapid București câștigă pe terenul concitadinei Agronomia în etapa a 3-a din Grupa Galbenă

Andreea Vlase

Andreea Vlase
12.01.2019

Duelul formațiilor bucureștene, Agronomia și Rapid, s-a încheiat cu victoria oaspetelor. Scorul a fost 60-69, pe sferturi: 18-17, 15-17, 13-21, 14-14. Gazdele au condus la începutul meciului din etapa a 3-a a Grupei Galbene din Liga Națională de Baschet Feminin, dar formația mai experimentată a preluat conducerea în sfertul secund și s-a distanțat până la 18 puncte. Stănici (Diaconu) și Matei au fost în double-double pentru vizitatoare, iar Chițanu a fost coșghetera gazdelor.

Agronomia București le-a trimis în formula de start pe Georgiana Plăvițu (care a jucat la CSM Târgu Mureș în prima parte a sezonului), Sonia Vilcinschi, Maria Militaru, Alexandra Chițanu și Mihaela Chelariu. Rapid București le-a avut în 5-ul de start pe Florina Stănici (Diaconu), Natalia Burlakova, Alexandra Lupusavei, Gabriela Vlad și Raluca Matei. Chelariu a deschis scorul, iar Stănici (Diaconu) a marcat prima triplă și a făcut 2-5. Chițanu a reușit primele două aruncări de la distanță ale gazdelor și a dus scorul la 10-5. Oaspetele s-au apropiat la un punct, Agronomia s-a distanțat iar la 5 și alb-vișiniile au venit din nou la o lungime, astfel că la prima pauză scorul era 18-17.

Matei a dus Rapidul în avantaj, dar Neagu a răspuns cu o triplă. Stănici a egalat de la linia de fault, iar gazdele s-au dus la +4. Au fost aproape două minute fără coș pentru Agronomia, Cuatu a înscris 5 puncte la rând și Stănici a făcut 25-28. A fost rândul vizitatoarelor să nu găsească drumul spre coș timp de două minute, iar Chelariu și Vilcinschi au readus avantajul în tabăra Agronomiei, 29-28 la jumătatea sfertului. Oaspetele au revenit la conducere, au avut un avans de patru lungimi, micșorat până la pauza mare când scorul a fost 33-34.

Agronomia nu a înscris în primele două minute după revenirea de la vestiare, iar Rapidul s-a dus la 6 puncte în față. A fost rândul vizitatoarelor să nu înscrie mai mult de trei minute și Vilcinschi a reușit 5 puncte la rând prin care și-a apropiat echipa la o lungime. Ecartul s-a menținut între unu și patru puncte până în penultimul minut al sfertului.  „Feroviarele” au încheiat perioada de joc cu un run de 7 puncte și s-au distanțat la ultima pauză, scor 46-55.

Burlakova și Matei au dus diferența la 12 puncte în startul sfertului patru și Agronomia marca doar de la linia de fault în prima jumătate a perioadei de joc. Rapidul a profitat și s-a distanțat la ecartul maxim de 18 puncte, în minutul 35. Oaspetele nu au mai înscris până la finalul partidei. Formația gazdă a redus diferența la jumătate până la expirarea timpului de joc, iar meciul s-a încheiat cu scorul de 60-69. Rapidul obține a 9-a victorie în campionat (24 de puncte) și se apropie la un punct de liderul Grupei Galbene, CSU CSM Oradea. Pentru Agronomia este a 12-a înfrângere și echipa este pe ultima poziție, cu 16 puncte.

Oaspetele de astăzi au făcut diferența cu cele 21 de reușite din semicerc față de 14, respectiv cu 15 libere transformate față de 11. Gazdele au stat mai bine de la distanță, cu 7 triple înscrise față de 4. Rapidul a profitat de greșelile adverse, reușind 24 de puncte după turnovers față de 15. 6-17 a fost situația la punctele marcate pe contraatac și 34-42 la recuperări.

Florina Stănici (Diaconu) și Raluca Matei au fost în double-double pentru vizitatoare. Experimentatul fundaș a fost chiar aproape de triple-double, cu 22 de puncte (2x3), 11 recuperări și 8 assist-uri, iar tânărul pivot a încheiat partida cu 20 de puncte și 10 recuperări. Pentru Rapid au mai înscris: Burlakova 12 puncte, Lupusavei 8 și Cuatu 7 puncte.

Alexandra Chițanu a fost cea mai bună marcatoare de la gazde cu 20 de puncte (2x3), la care a adăugat 7 recuperări. Pentru Agronomia au mai înscris: Chelariu 14 puncte, Vilcinschi 14 (3x3), Ușurelu 4, Topală 3, Neagu 3 și Militaru 2 puncte.

În etapa următoare, de la finalul săptămânii viitoare, Agronomia București joacă în deplasare cu CSM Alexandria, iar Rapidul va primi vizita celor de la ACS KSE Târgu Secuiesc.

*foto: Rapid Bucuresti - Alte Sporturi facebook

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!