Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Rapid București obține victoria la Oradea după un meci cu multe schimbări de lider

Andreea Vlase

Andreea Vlase
31.10.2018

Rapid București a obținut a 3-a victorie în grupa valorică B a Ligii Naționale de Baschet Feminin. Meciul dintre CSU CSM Oradea și formația bucureșteană s-a încheiat cu scorul de 70-73, pe sferturi: 20-17, 12-17, 21-17, 17-22. Gazdele au avut un avans maxim de 10 puncte, iar oaspetele, de 3. Orădencele nu au putut conta pe Pfirman, iar cealaltă stranieră, Beronja, a ieșit cu cinci faulturi la finalul sfertului trei. Roxana Bejan a condus Rapidul spre victorie cu 22 de puncte și 11 recuperări.

CSU CSM Oradea a început partida cu Anisia Croitoru, Mirjana Beronja, Ioana Gavra, Ruxandra Chiș și Nicoleta Mititelu. Mihai Coldea nu a folosit-o pe americanda Pfirman, din motive medicale. Rapidul a răspuns cu Roxana Bejan, Natalia Burlakova, Alexandra Lupusavei, Roxana Matei și Florina Stănici (Diaconu). Bejan a marcat primele puncte de la linia de fault și Mititelu le-a dus pe gazde în avantaj. Oaspetele au revenit la conducere cu reușitele lui Bejan și Stănici, iar Gavra înscria prima triplă, la intrarea în minutul patru. Echipele au alternat la conducere, iar gazdele s-au dus la +5, profitând de trei minute fără coș pentru oaspete. A fost rândul orădencelor să aibă trei minute fără reușite în atac și Stănici reducea diferența la două lungimi. La prima pauză scorul a fost 20-17.

Sfertul secund a început cu multe ratări și Bejan marca primul punct de la linia de fault, după aproape două minute. Chiș, cu două triple, și Mititelu au mărit diferența la 10 puncte în favoarea gazdelor, 30-20 la jumătatea sfertului secund. Au fost multe faze fără coș pentru rapidiste în prima parte a sfertului, iar orădencele au avut probleme în atac în a doua parte a perioadei de joc. Bejan, Lupusavei și Burlakova au marcat pentru run-ul de 11 al oaspetelor și scorul devenea 30-33 în minutul 19. Croitoru a oprit seceta din ofensiva bihoreană, alb-vișiniile au avut câteva ratări de la linia de fault, iar Matei stabilea scorul la jumătatea partidei, 32-34.

CSU CSM Oradea a reușit 7 puncte la rând după revenirea de la vestiare, prin Gavra și Croitoru, și revenea la conducere, 39-34 după două minute și jumătate. Stănici marca primele puncte ale oaspetelor în repriza secundă, de la linia de fault, iar Bejan reducea ecartul la un punct în două rânduri. Kokovay scutura plasa de la distanță și Mititelu făcea 46-40. Oaspetele s-au apropiat la un punct, dar gazdele s-au distanțat din nou la 6, după tripla lui Beronja. Cuatu a răspuns cu o reușită de după semicerc, iar Beronja pierdea o minge și o oprea pe Cazacu, cu un antisportiv. A fost a 5-a greșeală personală pentru sârboaică, astfel că gazdele au încheiat meciul doar cu jucătoarele autohtone. Cazacu a transformat o liberă din două, iar la ultima pauză scorul era 53-51.

Stănici a egalat, de la linia de fault, iar Croitoru și Gavra au făcut 57-53. În următoarele cinci minute și jumătate gazdele au condus la o posesie și oaspetele s-au apropiat la un punct în mai multe rânduri. Cuatu, de la distanță, le-a readus în avantaj pe feroviare, dar Chiș a răspuns cu o triplă. Cuatu, Țicu și Stănici au dus scorul la 68-71 cu un minut și jumătate până la final. Gavra a strâns diferența la un punct, dar orădencele nu au mai înscris în ultimul minut. Burlakova a transformat două libere, iar aruncarea din final a lui Chiș nu și-a atins ținta. S-a încheiat 70-73 și Rapidul obține a 3-a victorie în 6 partide în grupa valorică B a LNBF. Pentru orădence este a doua înfrângere pe teren, din patru partide, dar meciul pierdut la Constanța îl vor câștiga la masa verde.

Ambele echipe au marcat 20 de coșuri de două puncte. Gazdele au avut dublu la reușitele de la distanță, 6-3, dar diferența s-a făcut de la linia de fault. Rapidul a transformat 24 de libere din 34, iar CSU CSM, 12 din 20. 23-19 a fost raportul faulturilor. Oaspetele au stat mai bine și la recuperare, cu 49 de mingi prinse la panou față de 32. 4-17 a fost la punctele înscrise după recuperări ofensive.

Roxana Bejan a fost coșghetera partidei cu 22 de puncte, fiind în double-double cu 11 recuperări. Pentru Rapid au mai înscris: Stănici (Diaconu) 14 puncte (7 pase decisive), Burlakova 12 puncte (7 recuperări), Cuatu 10 puncte, Matei 6 puncte (8 recuperări), Țicu 3 puncte, Lupusavei 3 și Cazacu 3 puncte.

Nicoleta Mititelu a fost cea mai bună marcatoare de la gazde cu 20 de puncte. Pentru CSU CSM Oradea au mai înscris: Gavra 18 puncte (8 recuperări), Croitoru 12 puncte (7 recuperări), Chiș 9 puncte, Beronja 8 puncte (8 assist-uri) și Kokovay 3 puncte.

Pentru Rapid a fost ultimul meci din turul primei faze a campionatului. CSU CSM Oradea mai are de disputat două partide din această primă parte. Duminică orădencele merg la Târgu Secuiesc, iar în 14 noiembrie joacă acasă cu Agronomia București, restanța din prima etapă.  

*foto: Roby Boros/CSM Oradea facebook

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!