Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Rapid București reușește prima victorie în campionat pe terenul tinerei echipe din Alexandria

Andreea Vlase

Andreea Vlase
17.10.2018

Rapid București a obținut primul succes în această ediție de campionat, după ce a cedat în primele două etape. Partida dintre CSM Alexandria și formația bucureșteană s-a încheiat cu scorul de 52-77, pe sferturi: 15-19, 12-19, 6-23, 19-16. Jucătoarele experimentate ale Rapidului au făcut diferența, cu Burlakova autoare a 18 puncte, în timp ce Stănici (Diaconu) a fost la o recuperare și o pasă decisivă de triple-double.

Ambele echipe erau în căutarea primei victorii în campionat înaintea etapei intermediare de miercuri. Teleormănencele au avut un meci amânat și au cedat în a doua rundă, în timp ce bucureștencele veneau după două înfrângeri. Mădălin Piperea a început partida cu Mazilu, Bota, Mihai, Horlea și Cucu, singura senioară fiind Mihai. Ioana Pinter le-a trimis în formula de start a Rapidului pe Matei, Lupusavei, Stănici (Diaconu), Bejan și Cuatu.

Rapidul a condus pe toată durata partidei, cu gazdele reușind să se apropie în câteva rânduri. La prima pauză tabela arăta 15-19, după ce diferența a fost și de 13 lungimi în prima perioadă de joc. A urmat o nouă desprindere alb-vișinie, iar gazdele s-au apropiat la un punct. Bucureștencele s-au distanțat la 11 puncte la jumătatea partidei, când scorul era 27-38. Tinerele teleormănence au avut probleme în atac după reluarea partidei, iar oaspetele s-au distanțat la un maxim de 32 de puncte, scor 29-61. La ultima pauză a fost 33-61. Gazdele s-au mai apropiat în ultimul sfert, iar scorul final a fost 52-77.

Natalia Burlakova a fost coșghetera partidei cu 18 puncte, urmată de Alexandra Lupusavei cu 14 puncte. Florina Stănici (Diaconu) a încheiat meciul cu 13 puncte, 9 recuperări, 9 pase decisive și 5 intercepții. Pentru Rapid au mai înscris: Cuatu 11 puncte (7 recuperări), Țicu 8 puncte (7 recuperări), Matei 7 puncte (6 recuperări) și Bejan 6 puncte (6 recuperări).

Mihaela Andreea Mazilu a fost cea mai bună marcatoare de la gazde cu 11 puncte. Pentru CSM Alexandria au mai înscris: Mihai 8 puncte (5 recuperări, 6 pase decisive), Bota 6 puncte, Cucu 6 puncte (5 recuperări), Crăciunescu 5 puncte, Lungu 5, Botorogeanu 5, Horlea 2, Fiereșteanu 2 și Biet 2 puncte.

Pentru Rapid urmează un meci pe terenul Agronomiei București, sâmbătă, de la ora 14. CSM Alexandria are partida din etapa următoare amânată, astfel că urmează să joace peste zece zile, în 27, acasă cu Universitatea CSM Oradea, iar în 29 restanța cu CSM Târgu Mureș din prima etapă.

*foto: Rapid Bucuresti - Alte sporturi facebook

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!