Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Rapid București se impune la Târgu Mureș, cu Stănici (Diaconu) și Matei în double-double

Andreea Vlase

Andreea Vlase
28.11.2018

Rapid București a provocat noii echipe din Târgu Mureș prima înfrângere pe propriul teren în grupa valorică B a Ligii Naționale de Baschet Feminin. Partida de la Sala Sporturilor s-a încheiat cu scorul de 46-69, pe sferturi 17-24, 10-23, 12-6, 7-16. După un început echilibrat, feroviarele s-au desprins și au avut un avans maxim de 23 de puncte. Acestea au marcat 21 de puncte pe contraatac, față de 7 ale gazdelor. Robinson a înscris 11 puncte pentru CSM, dar s-a accidentat la jumătatea sfertului doi. 

Ambele echipe aveau mai mult de două săptămâni de la ultimul meci oficial, înainte de pauza pentru naționale. CSM Târgu Mureș a început partida cu Angel Robinson, Antonia Radu, Bianca Voica, Kata Meszaros și Mihaela Maxim. Oaspetele din 5-ul de start au fost Raluca Matei, Natalia Burlakova, Alexandra Lupusavei, Florina Sănici (Diaconu) și Gabriela Vlad. Meszaros a deschis scorul și Burlakova a marcat primele două puncte ale bucureștencelor. Căpitanul gazdelor le-a mai trecut de două ori în avantaj. Stănici (Diaconu) le-a dus prima dată pe oaspete la conducere, de la linia de fault, iar Matei ducea scorul la 5-9. Maxim a reușit prima triplă a partidei în minutul 4. Reușita de după semicerc a căpitanului Rapidului a dus ecartul la șase lungimi, dar mureșencele s-au apropiat la două prin Robinson și Meszaros. Finalul de sfert le-a aparținut alb-vișiniilor, cu tripla lui Cazacu și coșul lui Burlakova, iar la prima pauză scorul era 17-24.

Robinson a înscris primele puncte ale sfertului doi de la linia de fault și au urmat mai mult de trei minute și jumătate fără reușite pentru gazde. Rapidul a avut un run de 12 puncte și s-a distanțat, 19-36 în minutul 14. Robinson s-a accidentat la intrarea în a doua parte a sfertului secund și nu a mai intrat până la final. Diferența a crescut la 20 de puncte la jumătatea partidei, când tabela arăta 27-47. În a treia perioadă de joc s-a înscris destul de puțin, oaspetele reușind doar 6 puncte. CSM Târgu Mureș s-a apropiat la 39-53 la ultima pauză. Stănici (Diaconu), Cazacu și Burlakova au refăcut ecartul de 20 de puncte în startul sfertului patru. Maxim a marcat ultimul coș al gazdelor cu mai mult de cinci minute și jumătate până la final. Matei a mai înscris 6 puncte în acest timp și a stabilit scorul final, 46-69.

Oaspetele au marcat 22 de puncte după turnover-urile adverse, primind doar 6. Rapidul a avut 39% la aruncările din acțiune (28/71), în timp ce mureșencele au încheiat partida cu 27% (16/58). Diferența s-a făcut cu cele 11 coșuri din semicerc în plus (24 față de 13), iar la triple a fost 4-3 pentru bucureștence. Acestea au avut și cu 12 recuperări mai mult, 50 față de 38, în timp ce CSM a transformat cu două libere mai mult, 11-9.

Florina Stănici (Diaconu) a fost coșghetera partidei cu 21 de puncte. A fost aproape de triple-double, cu 10 pase decisive și 8 recuperări. În double-double a încheiat și pivotul Raluca Matei, cu 17 puncte și 15 recuperări. Pentru Rapid au mai înscris: Burlakova 16 puncte (7 recuperări), Cazacu 7 puncte (6 recuperări), Vlad 5 puncte (5 recuperări) și Lupusavei 3 puncte (5 recuperări).

Kata Meszaros a fost cea mai bună marcatoare a gazdelor cu 12 puncte, urmată de Robinson cu 11 puncte (în mai puțin de 14 minute). Badi a fost aproape de double-double, cu 9 puncte și 14 recuperări. Pentru CSM Târgu Mureș au mai marcat: Maxim 9 puncte (5 pase decisive) și Radu 5 puncte (5 recuperări).

Cu acest rezultat Rapidul ajunge la 5 victorii și 4 înfrângeri (14 puncte), fiind pe locul doi în grupa valorică B, la egalitate cu liderul Phoenix Știința Constanța. CSM Târgu Mureș este pe trei momentan, cu 13 puncte după 5 victorii și 3 înfrângeri.

Pentru CSM Târgu Mureș urmează duminică deplasarea la Târgu Secuiesc, iar miercuri joacă acasă cu CSU CSM Oradea. Rapidul a jucat în devans etapa din weekend, astfel că are următoarea partidă miercuri, 5 decembrie, acasă cu Agronomia.

 *foto: Haaz Vince / szekelyhon.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!