Stiri

Rareș Uță a semnat cu Gran Canaria și va juca pentru echipa secundă

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
07.09.2018

Rareș Uță își continuă cariera în Spania. El a semnat cu Gran Canaria și va evolua pentru echipa secundă a clublui iberic, în Liga EBA, al 4-lea eșalon baschetbalistic din Spania. Uță a făcut joncțiunea cu noua sa echipă și chiar a efectuat câteva antrenamente cu echipă care va participa în ediția 2018/2019 a Euroligii masculine.

În sezonul precedent, Rareș Uță a jucat tot în Spania, la CBC Valladolid. El a bifat 36 de partide în LEB Oro, liga secundă din Spania, și a avut cifre statistice de 3.9 puncte și 2.0 recuperări în mai puțin de 10 minute petrecute pe parchet la fiecare meci.

Pivotul născut la Târgu Mureș pe 24 decembrie 1997 a făcut pasul spre în 2013 când a ajuns la juniori celor de la Unicaja Malaga. Uță a ajuns chiar să debuteze în Euroliga masculină pentru formația din Andaluzia în sezonul 2015/2016.

De la Unicaja Malaga, jucătorul ce măsoară 2.11 metri a ajuns la Coviran Granada, în liga a treia din Spania. În stagiunea 2016/2017 el a strâns 38 de partide în LEB Silver și a strâns medii de 6.0 puncte și 4.2 recuperări în 13 minute petrecute pe parchet.

Rareș Uță a debutat și pentru echipa națională de seniori a României. El a reprezentat România și la nivel juvenil.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!