Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Rareș Uță va evolua la U-BT Cluj-Napoca în următorul sezon

David Istrate

David Istrate
22.07.2019

Rareș Uță va evolua la U-BT Cluj-Napoca în următorul sezon

Luni, 22 iulie, U-BT Cluj-Napoca a anunțat încă doi jucători ce vor evolua sub comanda lui Dusko Dujosevic în următorul sezon. Unul dintre ei este Patrick Richard, un american în vârstă de 29 de ani, în timp ce celălalt este Rareș Uță, un tânăr baschetbalist român format în Spania.

Așa cum a anunțat site-ul nostru în cursul zilei de ieri (21.07), U-BT Cluj-Napoca a ajuns la o înțelegere cu Patrick Richard, un sportiv ce a evoluat, de-a lungul carierei sale, în campionate europene foarte puternice. Acesta și-a început aventura pe vechiul continent, în liga olandeză, la Matrixx Magixx Wijchen. Apoi, Richard a trecut, câte un sezon, în Germania (Mitteldeutscher BC Weissenfels), Franța (Champagne Chalons-Reims Basket), Israel (Maccabi Rishon) și Spania (Joventut Badalona).

În sezonul precedent, noul fundaș al lui U-BT Cluj-Napoca a evoluat atât în campionatul australian, la New Zeeland Breakers, cât și în campionatul italian, la Grissin Bon Reggio Emilia. În 26 de partide jucate în maieul echipei din Noua Zeelandă, Patrick Richard a avut medii de 11 puncte, 3.5 recuperări și 2.3 pase decisive.

Celălalt jucător anunțat de U-BT Cluj-Napoca în cursul acestei zile (22.07) este Rareș Uță. Născut la Târgu-Mureș, în 24 decembrie 1997, pivotul român a fost format la echipa de juniori de la Unicaja Malaga. În sezonul 2016/2017, Uță a trecut la Coviran Granada, urmând ca, în ediția 2017/2018, acesta să evolueze pentru CB Valladolid. În sezonul precedent, Rareș Uță a făcut parte din lotul lui Zornotza Saskibaloi Taldea și a jucat 10 meciuri, adunând următoarele cifre: 5.3 puncte și 4.8 recuperări.

Așadar, U-BT Cluj-Napoca a reușit să își asigure aportul unui tânăr român de perspectivă, ce se încadrează în categoria de vârstă U23. În acest moment, lotul lui Dusko Dujosevic arată așa: Brandyn Curry, Patrick Richard, Nandor Kuti, Artis Ate, Andrei Calnicenco, Karlo Zganec și Rareș Uță. De asemenea, este posibil ca formația clujeană să ia în continuare tineri de la echipele de juniori ale clubului.

*foto: Granada Digital

9 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea mikki :

    am spus ca
    macar un roman under 23 va mai veni si iata-l pe Uta Rares. Bravo!

    cu 4 ani în urmă (22.07.2019) Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca u1919cj :

    Bun asa
    O sa fie interesant, asteptam titularii pozitiilor 4 si 5.

    cu 4 ani în urmă (22.07.2019) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe trancer :

    Cluj
    De urmărit evoluția lui Uță. Jucând cu regularitate, băiatul ar putea creste ca joc pt ca are toate calitatile. Ma bucur ca l-am adus, mai ales în condițiile în care încă cel puțin o echipa din campionat l-a avut în vedere.

    cu 4 ani în urmă (22.07.2019) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca vass bela :

    Recunosc,
    dupa transferurile de saptamana trecuta, eram destul de pesimist privind noul sezon, am si spus ca vom fi iar competitivi , dar atat . Acum insa cu aducerile lui Richard si Uta parca imi bate inima mai bine ( si mai tare ! ), se contureaza un lot valoros la nivelul primii ligi, iar daca ultimii doi straini vor fi la nivelul lui Curry&Richard, mai mai ca as afirma ca de data asta avem sanse reale la titlu, asta daca vine si un roman de lot national . Haide UBT !!!

    cu 4 ani în urmă (22.07.2019)
    • CSM CSU Oradea mikki:

      @vass bela, ti-a mai venit inima la loc, in sfarsit...
      cu transferurile care urmeaza la UBT, spun, nu ca aveti sanse reale la titlu, ci realistic vorbind, sunteti favoriti, porniti cu prima sansa si echipa este superioara celorlalte competitoare, asa cum ti-ai dorit de fapt asa cum si-ar dori fiecare sustinator pt ai lui.

      cu 4 ani în urmă (22.07.2019)
    • CSM CSU Oradea mikki:

      sigur
      asta nu inseamna ca nu se joaca campionatul..dar mai multe se vor putea spune cand vom vedea primele meciuri, chiar amicale ..

      cu 4 ani în urmă (22.07.2019)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      parca am mai vazut filmul asta
      in ultimii doi ani. Am avut cel mai bun lot, eram marii favoriti si pe parcurs fisss, Singura deosebire ( si speranta ca nu se va repeta ) este faptul ca avem UN ANTRENOR. De aceea ma gindesc ca Uta nu va avea soarta lui Olah. Richard pare a fi jucatorul care va asigura spectacolul ( totusi peste Dykes si Banette ). Parca mai e nevoie de un 4 cu sut de 3 si un centru. Iar daca vrem si ceva in Europa atunci musai al 7-lea strain.

      cu 4 ani în urmă (22.07.2019)
    • CSM CSU Oradea mikki:

      inceputul filmului se aseamana...
      dar..in primul rand regizorul e altul, chiar si actorii nu mai sunt din filmul acela...cu constructia lotului ai dreptate dar regizolul e acolo....iar pe deasupra filmul are si bugetul necesar.

      cu 4 ani în urmă (22.07.2019)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca walkienumaiu :

    Juniorii
    Da juniorii mult laudati de pe pagina oficiala U-BT pe unde sunt? De ce il aducem pe baiatu asta de fapt? Va tot laudati de 10 ani cu juniorii si n-ati scos 1 junior calumea! Tot alde Moldoveanu, Olah si alti romani plecati pe-afara!

    cu 4 ani în urmă (23.07.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!