Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Reacția primarului Nicolae Robu cu privire la situația echipei de baschet

Andreea Vlase

Andreea Vlase
18.06.2019

Reacția primarului Nicolae Robu cu privire la situația echipei de baschet

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, a fost întrebat de situația plății din bani publici a datoriilor de la echipa de baschet a SCM-ului în conferința de presă săptămânală. Edilul a afirmat că nu a alocat fonduri pentru stingerea datoriei către foștii jucători și că până în 10 iulie nu vor fi direcționate sume importante către club.

Reamintim că SCM Timișoara a primit săptămâna trecută sentința definitivă de la Curtea de Apel și trebuie să achite datoria de 150.000 de euro către cei patru jucători care au făcut pregătirea cu BC Timișoara la începutul sezonului 2015-2016 (Shiloh, Nikolov, Low și Milosevic), când au apărut problemele de finanțare după decizia Curții de Conturi. Directorul SCM-ului, Radu Țoancă, declara la finalul săptămânii că s-a plătit o parte din suma datorată din bani publici și bani privați și că de marți se va continua cu plățile.

Nicolae Robu a fost întrebat astăzi dacă s-a plătit și din fonduri publice, iar acesta a spus că sunt alte priorități în acest moment. Primarul orașului și-a exprimat din nou nemulțumirea privind sentința și consideră că este nedreaptă pentru club, care nu este în continuarea contabilității structurii anterioare, deși SCM a continuat în primul eșalon pe locul vechii grupări.

„Eu am comunicat că îmi este imposibil să aloc acum 100.000 de euro cât s-ar fi cerut, pentru că aveam scadențe la Banca Europeană de Investiții, la Banca Mondială, la BCR, la Ministerul Finanțelor Publice (...) V-am spus 6, 7 lucruri care erau obligatoriu de plătit acum și evident că n-aveam resurse financiare să plătesc diferența de la cât e de plătit la cât s-a reușit să se obțină din surse private.

Nu știu, eu nu am dat bani pentru așa ceva, atâta pot să vă spun. Și le-am explicat că nu avem bani pentru așa ceva. Oricum este o sentință care e nedreaptă pentru cluburi. Clubul nu este în continuitatea contabilității structurii anterioare și e nedrept că trebuie să plătească acum o astfel de sumă. Dar nu știu detalii, vorbiți cu domnul Țoancă”, a declarat Nicolae Robu la conferința de presă săptămânală.

Clubul a primit ultimatum să-și rezolve problema cu decizia BAT până în data de 15 iunie, ziua limită de înscriere în LNBM. În caz contrar nu putea să participe în competițiile de seniori din sezonul următor. Radu Țoancă spunea că reprezentantul jucătorilor a trimis hârtii la Federația Română de Baschet și la FIBA pentru a mai păsui echipa câteva zile și asta s-a întâmplat. Directorul SCM era optimist că echipa va fi acceptată în prima ligă la Consiliul Director al FRB, de astăzi.

Nicolae Robu a recunoscut că nu știe situația la zi a SCM-ului. Acesta a vorbit și despre vehiculata plecare a lui Radu Țoancă de la conducerea clubului și a mai spus că nu vor intra sume importante spre SCM înainte de 10 iulie.

„Era un anumit pericol. Eu cred că a reușit și o reeșalonare, nu știu să vă spun. Așa a spus (n.r. Radu Țoancă) că o să se retragă când se termină toate campionatele, n-am mai discutat în ultima vreme.

Vom da în continuare când vor veni următoarele cote defalcate din impozitul pe venit, că noi avem de dat bani la club. Asta înseamnă 10 iulie. Până în 10 iulie sumele care ne intră sunt mici, sunt de ordinul 200 de mii, 300, maxim 400 de mii pe zi și au alte destinații unde chiar nu ne putem juca. O să discut cu domnul Țoancă pentru că nu am vorbit, nu cunosc situația la zi. Eu i-am cerut să facă rost de cât mai mulți bani din mediul privat”, a mai spus edilul Timișoarei, care a deplâns din nou situația cu lipsa sponsorizărilor din mediul privat într-un mediu economic prosper.

*foto: oradetimis.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!