Stiri

Real Madrid și Olympiacos completează tabloul Final Four-ului Euroligii

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
24.04.2015

Real Madrid nu și-a dorit să aibă parte de emoțiile unui meci decisiv pentru accederea în Final Four și a trecut în meciul 4 de Anadolu Efes cu scorul 76-63. Prima repriză a fost una la discreția gazdelor iar tandemul Heurtel – Krstic a făcut legea pe parchet iar turcii intrau la pauză cu 6 puncte avantaj, 39-33. Madrileni au ieșit de la cabine mult mai motivați iar un parțial de 16-3 i-au adus în postura de a controla partida. Rudy Fernandez a fost cel care a decis partida după ce pe final a reușit două triple cu care a calificat pe Real Madrid pentru a 4-a oară consecutiv în Final Four-ul Euroligii.

Rudy Fernandez a fost MVP-ul partidei cu 17 puncte, 6 recuperări și 3 pase decisive. Sergio Llull a terminat cu 14 puncte, Sergio Rodriguez cu 12, iar Felipe Reyes și Jaycee Carroll au contribuit și ei cu câte 10 puncte. Nenad Krstic a fost cel mai bun jucător al lui Dusan Ivkovic cu 16 puncte și 4 recuperări iar eroul din meciul 3, Matt Janning a încheiat cu 10 puncte, 2 recuperări și 2 pase decisive.

Olympiacos și-a asigurat biletele pentru Final Four-ul de Madrid după un coș marcat în ultima secundă de Georgios Printezis. Olympiacos și Barcelona au început rezervate partida și în primul sfert s-au anihilat reciproc. Cu un joc bun la interior, Barca a reușit să desprindă în actul secund și să intre la cabine cu 8 puncte avantaj, 37-29. Grecii au revenit pe tabelă grație aruncărilor de la mare distanță iar finalul a fost unul de povestit nepoților. La scorul de 68-67 pentru gazde și cu 5.2 secunde rămase de joc, Juan Carlos Navarro a fost faultat și trimis la linia de libere. „La Bomba” a transformat o singură libere și nu a făcut decât să egaleze. Catalanii au încercat să se apere agresiv la ultima fază dar l-au uitat liber pe Georgis Printezis care nu a iertat în ultima secundă și a transformat aruncarea de la 3 puncte. Astfel după 40 de minute de joc, Olympiacos a învins Barcelona cu scorul de 71-68 și ajunge în Final Four-ul de la Madrid.

Spanoulis și Printezis au ucis din nou Barcelona. Primul a terminat cu 17 puncte, 5 pase decisive și o recuperare iar eroul a totalizat 14 puncte și 3 recuperări. Tomas Satoransky a fost principala armă a catalanilor prin cele 12 puncte, 7 recuperări și 3 pase decisive. Ante Tomic a acumulat 13 puncte, 7 recuperări și o pasă decisivă.

Final Four-ul Euroligii, ediția 2015 va avea loc la Madrid între 15 și 17 mai.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!