Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Recorduri stagionale stabilite de CSU Ploiești și Aleksandar Vlahovic

Adrian Micinic

Adrian Micinic
09.12.2012

Meciul dintre SCM U Craiova și CSU Ploiești, încheiat cu scorul de 92-116, a consemnat un număr impresionant de aruncări libere acordate. Acesta se datorează celor 63 de faulturi dictate de către arbitri.

Printre infracțiuni s-au numărat și greșeli tehnice, respectiv antisportive. Toate se execută cu aruncări libere. Astfel, s-a ajuns la un număr total de 89 aruncări libere. Acest număr nu a depășit recordul liberelor acordate în partida Pitești - Ploiești. Atunci s-au aruncat 92 de aruncări libere.

CSU Asesoft Ploiești a stabilit un record stagional de aruncări libere executate, cu 52. Prahovenii au izbutit și un record în ceea ce privește numărul reușitelor, cu 42.

De asemenea, din punct de vedere individual, Aleksandar Vlahovic a stabilit un record stagional de aruncări libere executate de un jucător pe parcursul unui singur meci. El a făcut 25 de vizite la linia de pedeapsă și îl depășește astfel pe Louis Darby, care a executat 23 de libere în victoria cu BC Timișoara.

Ar mai fi de notat faptul că SCM U Craiova a fragmentat jocul pe parcursul sfertului decisiv, atunci când a comis multe faulturi pentru a opri timpul de joc. În afara acestui lucru, oltenii l-au pierdut pe Rade Dzambic pentru un fault tehnic urmat de proteste. Astfel, fostul jucător al Asesoftului a fost descalificat.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!