Stiri Liga I Masculin

Regulamentul Ligii 1 de Baschet, competiție în care vor avea voie să joace doar baschetbaliști români

Eduard Popa

Eduard Popa
20.06.2019

Regulamentul Ligii 1 de Baschet, competiție în care vor avea voie să joace doar baschetbaliști români

liga 1 baschet regulament

La ședința care a avut loc pe 18 iunie la sediul FRB s-a discutat și despre formatul pe care îl va avea noua divizie secundă, numită Liga 1.

Astfel, la prima vedere, competiția va fi una destul de slabă, dar care va putea permite tinerilor baschetbaliști români să se evidiențeze. Vor putea evolua în Liga 1 doar români sau jucători străini crescuți la nivel de juniori la cluburile din România.

Acest lucru înseamnă însă că cele două echipe care vor câștiga competiția și vor fi eligibile să promoveze vor întâlni un obstacol important atunci când vor juca barajul cu ultimele două echipe clasate în LNBM, care vor avea dreptul să își aducă 6 jucători străini.

Dar iată toate detaliile prezentate de FRB:  

„Se prezinta o serie de detalii referitoare la Liga 1, masculin si feminin, editia 2019-2020:

Inscrierea in Liga 1:

- au drept de inscriere in Liga 1 cluburile care au participat in LNB, masculin si feminin, in sezonul 2018-2019, precum si alte cluburi afiliate la FRB si echipele satelit (satelitii - fara drept de promovare);

- perioada de inscriere in Liga 1 – 01-15 august 2019, masculin si feminin.

- plata taxei de inscriere in Liga 1 – in valoare de 100 euro – pana la 15.08.2019

Tragere la sorti Liga 1: aceasta va avea loc, luni, 02 septembrie, la sediul FRB;

Sistemul competitional Liga 1: se va stabili in functie de numarul de echipe inscrise (competitia se va desfasura numai cu un numar minim de 6 echipe); echipele clasate pe primele 2 locuri in Liga 1 vor juca, inaintea inceperii sezonului 2020-2021, un turneu de promovare/retrogradare (fiecare cu fiecare) cu ultimele 2 clasate in LNB 2019-2020, M si F (componenta echipei va fi conforma cu regulile RS al LNB 2020-2121)

Jucatorii din Liga 1: se joaca numai cu jucatori romani, maxim 18 jucatori pe tabel. Din cei 12 jucatori inscrisi pe foaia de joc, cel putin 6 trebuie sa fie sub 23 de ani (nascuti 1997 sau mai mici); se introduce si „pasaportul de teren”pentru jucatorii juniori de alta cetatenie care au fost legitimati si au activat in cel putin 2 campionate nationale de juniori (sezoane complete si consecutive) organizate de FRB – acestia au drept de joc ca romani in Liga 1, masculin sau feminin;

Baremul de arbitraj pentru Liga 1: in valoare de 167 lei, brut pentru un arbitru, si de 125 lei, brut pentru un comisar, banii fiind platiti de catre club in baza unui Contract de Activitate Sportiva (CAS) incheiat intre club si oficialul respectiv;

Inregistrarea statistica si video este obligatorie;

Celelalte reguli legate de infrastructura, nivelul profesional al antrenorilor, conditii organizatorice, etc., vor fi mentionate in Regulamentul Specific al Ligii 1, editia 2019-2020. Se supune la vot si se aproba cu unanimitate de voturi”, se arată pe site-ul oficial al Federației.

*foto:

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!