Stiri

Reportaj: Olympiacos, spectacol cu prelungiri în arena din Pireu (FOTO+VIDEO)

Valentin Todea

Valentin Todea
16.01.2019

În următoarele zile site-ul nostru va prezenta cititorilor reportaje legate de experiența de la meciurile organizate în Euroligă și campionatul grec de baschet de către Olympiacos Pireu, Panathinaikos și AEK Atena.

Articolul de față va descrie organizarea și desfășurarea meciului dintre Olympiacos și Baskonia din Euroligă, cel care a ținut capul de afiș al etapei a 17-a. Partida s-a încheiat cu victoria echipei din Pireu după o repriză de prelungiri, scor 91-87 (80-80), după ce Papanikolaou a egalat de la mare distanță cu câteva secunde rămase din timpul regulamentar de joc. Spaniolii au condus pe tabelă în majoritatea partidei, însă formația lui David Blatt a profitat de o dezorganizare defensivă a oaspeților în ultimele minute și a reușit să se impună în cele din urmă, împinsă de la spate de fanii din arena numită „Peace and Friendship Stadium”, o sală de 15.000 de locuri cu o arhitectură impresionantă situată lângă portul din Pireu.

În drum spre intrarea în arenă, ești întâmpinat de numeroși vânzători de preparate tradiționale grecești și nu numai, menite să-ți dea energie pentru a-ți încuraja favoriții sau pentru a savura meciul fără să-ți fie foame. De asemenea, pe lângă standul cu produse oficiale ale clubului, comercianți de articole cu însemne ale echipei se întrec vocal pentru a te atrage către buticul lor unde să cheltui câțiva euro în schimbul unor căciuli, fulare sau tricouri cu sigla dublei câștigătoare a Euroligii și o prezență constantă în fazele superioare ale competiției.

Prezentarea echipei gazdă este spectaculoasă și include de asemenea afișarea pe ecranele din arenă a unor momente importante din istoria echipei, menite să motiveze jucătorii și să-i facă pe cei mai puțin familiarizați cu palmaresul clubului sau cu sportul în sine să înțeleagă contextul competiției și să afle mai multe despre Olympiacos. 

La pauza mare, câte un jucător din fiecare echipă este intervievat de reporterul Euroligii înainte de intrarea la vestiare, astfel cei de acasă care privesc confruntarea din fața televizoarelor află de la actorii din teren care ar putea fi schimbările necesare în partea secundă pentru îmbunătățirea jocului și care este părerea lor despre desfășurarea acțiunii din prima parte. Totul este gândit pentru consumator, astfel încât acesta să aibă parte de cea mai bună experiență atât în interiorul sălii cât și de acasă.

Majorete, mascotă și concursuri la pauză, rețeta pentru divertismentul spectatorilor

În pauzele dintre sferturi sau la time-outuri, precum la alte mari echipe, spectatorii sunt ținuți în priză de mascota echipei, de majorete îmbrăcate în culorile echipei sau de concursuri de aruncat la coș cu premii pentru spectatori. Totul e gândit astfel încât și cei mai puțin pasionați de sportul în sine să fie atrași către baschet prin intermediul spectacolului oferit de organizație ca întreg, și nu doar de către jucătorii de pe parchet.

Spre finalul meciului, când alb-roșii se apropiau periculos pe tabelă, un jucător de la Baskonia i-a spus arbitrului să întrebe un jurnalist situat la marginea terenului pe cine a atins ultima oară mingea înainte să iasă în afara suprafeței de joc, acesta având vizibilitate bună. Momentul a stârnit amuzamentul celor implicați și a persoanelor din jur, arbitrul preferând să se bazeze pe decizia inițială și să acorde posesia echipei gazdă, așa cum era firesc și de așteptat. Un aspect de remarcat în acest fapt ar fi apropierea dintre toți factorii participanți la un meci de baschet de acest nivel, probabil încă un aspect pozitiv care face ca oamenii să îndrăgească acest sport.

Suporterii greci au creat o atmosferă frumoasă, care s-a ridicat la nivelul jocului, reușind să pună presiune pe oaspeți atunci când atacau ori se aflau în dreptul liniei fault, creând un element de distragere a atenției care de multe ori se poate dovedi decisiv. Fanii din Grecia sunt de altfel recunoscuți pentru atmosfera pe care sunt capabili să o producă, ridicând nivelul spectaculozității din arenă.

Kostas Papanikolaou a decis soarta confruntării prin reușitele sale de la mare distanță care au stârnit rumoare în tribune, câștigând și titlul de MVP al rundei prin prestația sa. Un meci care s-a ridicat la nivelul din Euroligă și care poate aduce privitorii neutri de partea unei echipe.

La finalul articolului veți găsi o galerie foto amplă de la această partidă.

Imagini din încăperea destinată presei:

 


2 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    foarte fain materialul, felicitari!
    in special cel foto, dar si articolul in sine. nu stiu cu ce ocazie ati reusit sa ajungeti si sa documentati aceasta partida, dar a iesit un produs deosebit. La mai multe! :)

    Doua precizari:
    1. galeriile de poze ar fi fain sa poata fi vazute integral, nu sa intri si sa iesi dupa fiecare poza. In masura in care va permite platforma pe care lucrati, poate va ganditi sa optimizati treaba asta.
    2. se poate dovedi decisiv in loc de decisivi.

    cu 5 ani în urmă (17.01.2019) Raspunde
  • YMCA Valentin Todea :

    Multumesc
    Multumesc pentru aprecieri și precizari! Am corectat in articol.

    cu 5 ani în urmă (17.01.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!