Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Revenire cu succes pentru Martin Zeno

Eduard Popa

Eduard Popa
19.12.2017

martin zeno csm csu oradea

CSM CSU Oradea a reușit o victorie importantă în deplasare pe terenul lui BCM U Pitești, scor 73-65, în etapa a noua a Ligii Naționale de Baschet Masculin.

Pe lângă faptul că această victorie a întrerupt o serie de două înfrângeri consecutive, cu această ocazie Oradea și-a primit înapoi pe parchet și marcatorul. Martin Zeno a revenit pe parchet după o pauză de aproape trei luni. Americanul a jucat 24 de minute în partica cu BCM U Pitești și a reușit să înscrie 11 puncte, cu 4 recuperări și 2 pase decisive. Zeno a adunat și 1/4 de la două puncte, 2/3 de la 3 puncte și 3/3 de la libere.

Martin se accidentase în partida de debut a sezonului, din calificările FIBA Europe Cup, pierdută pe terenul lui Balkan Botevgrad, scor 82-66. Zeno reușise atunci  15 pct și 5 recuperări.

Antrenorul bihorenilor, Cristian Achim, s-a arătat încântat de prestația lui Zeno:

„Evident că după o pauză de trei luni e greu pentru oricine să se ridice la nivelul cel mai înalt. Zeno are aproximativ zece zile de antrenament cu echipa și mă bucur foarte tare pentru el. De asemenea, mă bucur că un astfel de jucător a reintrat în echipă.

Zeno a marcat într-adevăr două coșuri extrem de importante, în momente de maximă încărcătură ale jocului. Însă nu doresc să nominalizez în mod special pe cineva. Lupta, nivelul de angajament al întregii echipe este cel mai important factor din punctul meu de vedere în acest meci.“

, a spus Achim la conferința de presă de după meci.

Campion cu Oradea în 2016 și medaliat cu bronz în 2017, Zeno a ales în această vară să își prelungească înțelegerea cu CSM CSU Oradea pentru încă un sezon. În ediția precedentă de campionat, Zeno a bifat 33 de meciuri în echipamentul roș-albastru, având medii de 14.9 puncte, 3.6 recuperări, 3.8 pase decisive, 1.2 intercepții, 2.3 mingi pierdute și 13.7 la eficiență, totul în 29:56 de minute petrecute în medie pe suprafața de joc. De asemenea, americanul a avut prestații solide și în Basketball Champions League, dar și în Cupa României sau FIBA Europe Cup.

Martin Zeno a ajuns în campionatul României în luna februarie a anului 2016, după o experiență în Finlanda la Bisons Loimaa. Totodată, de-a lungul carierei sale, pe lângă România și S.U.A., Zeno a mai trecut prin țări precum Filipine, Cipru, Finlanda și Franța.

*foto: Roby Boros

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!