Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Revoltă în Liga Națională de Baschet Feminin!

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
18.07.2018

Liga Națională de Baschet feminin se confruntă cu cea mai adâncă criză din ultimele sezoane. Mai multe echipe din prima ligă și-au anunțat dorința de a nu participa în prima grupă valorică, conform noului format, datorită problemelor financiare cu care se confruntă. Taxele mărite ale federației cât și noua garanție de 10.000 de euro au pus pe jar conducerile cluburilor de baschet feminin, acestea revoltându-se împotriva forului românesc.

În acest sens, ieri 17 iulie 2017, reprezentanți mai multor cluburi cu drept de participare în LNBF precum CSM Satu Mare, ACS Sfântu Gheorghe, BC ICIM Arad, CSU Olimpia Brașov sau Universitatea Cluj-Napoca s-au reunit într-o ședință ad-hoc ce a avut loc la Sibiu cu scopul solidarizării împotriva ultimelor decizii ale Federației Române de Baschet.

Cluburile au contestat decizia FRB de a impune plata unei garanții de 10.000 de euro deoarece această sumă de bani nu poate fi achitată din bani publici, singura sursă de venit existentă în baschetul feminin românesc. În acest sens, reprezentanții prezenți la Sibiu au transmis un document oficial forului românesc prin care l-au informat că nu vor plăti această garanție chiar și cu riscul neînscrierii în prima ligă de baschet feminin.

Un alt subiect dezbătut a fost structura noii ediții a SuperLigii. Conform planurilor FRB, urmează a se implementa un nou sistem bazat pe grupe valorice. Problema este că echipe precum CSU Alba Iulia, CS Alexandria, sau BC Sirius doresc să se înscrie în a doua urnă valorică și nu în prima. Astfel în prima urnă ar rămâne doar șase echipe, ACS Sepsi SIC, CSM Satu Mare, Univ. Cluj-Napoca, Olimpia Brașov și ICIM Arad. Soluția propusă de către cluburile reunite la Sibiu a fost instituirea unei singure grupe valorice unde vor fi introduse toate echipele înscrise, fără a mai exista liga a 2-a.

Rămâne de vâzut care va fi reacția FRB, Consiliul Director fiind programat să se reunească în ședință ordinară pe 24 iulie.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!