Stiri

Rezultatele primei zile de la turneul final LNB 3x3

Andreea Vlase

Andreea Vlase
04.08.2019

Piața Prefecturii din Târgu Jiu găzduiește în acest weekend turneul final al Ligii Naționale de Baschet 3x3. Sâmbătă s-au disputat partidele din faza grupelor, cu primele două clasate avansând în sferturile de finală. Acestea încep astăzi, de la ora 15:00. Jumătate din echipele calificate în faza eliminatorie sunt din capitală, 4 la fete și 4 la băieți.

În grupa A de la feminin Știința București a atins borna celor 21 de puncte în ambele partide, 21-8 cu CSU Cluj-Napoca și 21-15 cu CSU Oradea. Orădencele s-au impus cu clujencele (21-8) și au avansat. FCC Baschet Arad a fost pe primul loc în grupa B după 21-7 cu Sepsi Sf Gheorghe și 12-9 cu Sportul Studențesc. Sportul a avansat după 15-4 cu Sepsi.

Agronomia București a fost prima în grupa C, câștigând cu 22-6 cu CSTB 2011 Brașov și 13-9 cu CSM Târgu Mureș. Mureșencele au fost pe doi după 16-7 cu brașovencele. Rapid București a câștigat grupa D după 21-7 cu CSM Satu Mare și 22-3 cu CSM Târgoviște. Sătmărencele au avansat grație victoriei cu dâmbovițencele, cu 10-7.

În sferturile de finală la feminin se vor întâlni (loturile de pe play.fiba.3x3.com):

Ora 15:00 Știința București vs CSM Târgu Mureș (Gabriela Mărginean, Ancuța Stoenescu, Bianca Fota, Gabriela Irimia vs Kata Meszaros, Andreea Feises, Iohana Borșan, Alina Pop)

15:40 Rapid București vs Sportul Studențesc (Ana Cuatu, Florina Diaconu, Alexandra Lupusavei, Gabriela Vlad vs Sachira Tintar, Andreea Bejgu, Andreea Olteanu, Maria Militaru)

16:20 FCC Baschet Arad vs CSM Satu Mare (Rita Bartok, Anamaria Ciotir, Diana Spinean, Adela Mercea vs Adina Pop, Anna Kadar, Melisza Medvei, Petra W*****)

17:00 Agronomia București vs CSU Oradea (Alexandra Chițanu, Anca Șipoș, Georgiana Plăvițu, Claudia Ușurelu vs Anamaria Câmpeanu, Adrienn Boroș, Nicoleta Mititelu, Raluca Chiorean)

La masculin, în grupa A pe primul loc a fost Athletic Constanța, cu 22-14 contra Rapidului și 21-10 cu Sportul Studențesc. Rapidul a câștigat duelul bucureștean cu Sportul (18-16) și a avansat. CSU Pitești a câștigat grupa B după o victorie la masa verde cu U-BT Cluj-Napoca și 21-8 cu FC Argeș Pitești. Clujeniii au avansat după 16-10 cu FC Argeș Pitești.

În grupa C pe primul loc a fost CSM București, după 21-11 cu CSM Târgu Mureș și 18-17 cu Agronomia București. Agronomia a fost pe doi, grație victoriei cu mureșenii (21-8). Dinamo Știința a terminat pe unu grupa D (21-11 cu CSM Galați și 22-9 cu CSU Sibiu), iar gălățenii au fost pe doi (16-13 cu sibienii).

Programul sferturilor la masculin:

15:20 Athletic Constanța vs Agronomia București (Cezr Bărăgău, Adrian Trandafir, Alin Andrieș, Virgil Stănescu vs Vlad Corpodean, Alexandru Lazăr, Adrian Oprea, Victor Dudas)

16:00 Dinamo Știința vs U-BT Cluj-Napoca (Bogdan Sandu, Andrei Grosu, Baris Aktas, Leonard Filip vs David Vida, Andrei Mureșan, Vlad Calugăreanu, Cezar Dascălu)

16:40 CSU Pitești vs CSM Galați (Bogdan Stăncuț, Adrian Blidaru, Cezar Stănescu, Szabolcs Santa vs Florin Voiculet, Alexandru George, Mihai Grecu, Vlad Cristian)

17:20 CSM București vs Rapid București (Vlad Dumitrescu, Daniel Buruiană, Sergiu Souca, Vladimir Biasutti vs Andrei Plămădeală, Andrei Gheorghe, Gabriel Muscalu, Valentin Veselovski)

În semifinale se întâlnesc câștigătoarele sferturilor 1 și 2, respectiv 3 și 4. Acestea sunt programate de la 17:40, alternativ, feminin-masculin. Finalele mici vor începe la 19:20 și 19:40, iar campioanele se decid de la 20:00 și 20:20. Meciurile sunt transmise pe canalul de youtube al FRB și pe pagina de facebook 3x3 Romania.

*foto: Alina Cojocaru

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate