Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Rezumatul şedinţei preşedinţilor de club din LNBM

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
20.04.2014

Foto: Nagy Melinda (u-mobitelco.ro)

Marţea trecută, înainte de începerea All Star Game 2014, la Cluj-Napoca a avut loc şedinţa preşedinţilor de cluburi din cadrul Ligii Naţionale de Baschet masculin. Au fost prezenţi reprezentaţii tuturor echipelor din prima ligă, exceptând cei ai formaţiilor Farul Constanţa şi Concordia Chiajna.

La această întrunire s-au discutat mai multe strategii pentru sezoanele următoare cât şi chestiuni administrative. Vă redăm în cele ce urmează un scurt rezumat al şedinţei.

  • S-a pus spre dezbatere modificarea zilelor de desfăşurare ale primului tur de playoff, însă propunerile au fost respinse de către reprezentaţii cluburilor.
  • Cluburile s-au plâns de calitatea înregistrărilor INFO Sport, firma ce se ocupă de înregistrarea tuturor meciurilor din LNBM. S-a propus contractarea altei firme.
  • Horia Păun a informat preşedinţii de negocieriile cu DIGI Sport pentru un nou contract. S-a solicitat 300.000 euro, însă DIGI oferă doar 200.000 euro. Preşedinţii de cluburi au ridicat problema transmisiunilor, solicitând să se programeze meciurile doar vineri, sâmbătă şi duminică. FRB a solicitat DIGI, pentru noul contract, mai multe spot-uri publicitare. Se vor contacta şi alte televiziuni pentru a le propune achiziţionarea dreptului de televiziune în baschetul românesc.
  • În următorul sezon să se retrogradeze indiferent de numărul formaţiilor înscrise. Se votează 10 voturi pentru şi o abţinere.
  • Înscrierea în LNBM se va face până la 15 iulie.
  • S-a propus să nu se mai joace playout-ul, indiferent de numărul de echipe. Ultimele două să retrogradeze direct. Se votează cu 10 voturi pentru şi 1 împotrivă.
  • Mircea Cristescu ridică problema baschetului ca sport profesionist propunând o soluţie în care cărţile de muncă vor fi la FRB, iar cluburile vor plăti convenţii civile. Doar două cluburi şi-au manifestat intenţia de a forma o ligă profesionistă.
  • Perioada de transferuri şi termenul limită pentru cele 6 înlocuiri vor fi la fel ca şi în sezonul actual. Nicio modificare din acest punct de vedere.
  • Se discută întens pe marginea regulii cu jucătorii autohtoni şi străini. Preşedintele FRB propune 5 jucători străini, însă cluburile ce evoluează în cupele europene se opun deoarece ar fi dezavantajate în acest fel. Asesoft propune un jucător român pe teren şi 7 străini pe foaia de joc. SCM "U" Craiova propune un jucător român pe durata primului sfert. CSU Sibiu propune varianta eşalonată pe 3 ani, supusă la vot cu 7 voturi pentru, 2 împotrivă şi o abţinere.
  • Playoff-ul în 2014-2015 se va desfăşura în acelaşi sistem ca şi în actualul sezon. O singură modificare, va exista o zi liberă între cele două jocuri duble. Se votează 5 voturi pro, 4 împotrivă, 2 abţineri şi nu se realizează majoritate simplă.
  • Se votează în unanimitate modificarea regulamentului Cupei României în sensul că se pot efectua modificări pe foaia de joc de la un meci la altul.
  • Se aduc obiecţii cu privire la legalitatea alegerii de către Biroul Federal al preşedintelui CCCAB(Ion Olaru). Secretarul general, Dan Berceanu afirmă că alegerea s-a făcut conform statutului FRB. Mai multe cluburi s-au arătat deranjate de arbitrajele din ultima perioadă, după alegerea lui Ion Olaru. Preşedintele FRB a replicat că s-a autosesizat şi a solicitat analiza prestaţiilor din ultima perioadă, inclusiv a celor de la Cupa României şi că va monitoriza atent activitatea lui Ion Olaru.
  • Se votează în unanimitate ca în Cupa României să poată fi introduşi pe foaia oficială 7 străini şi să rămână regula cu un jucător autohton pe parchet.
  • Se propune reanalizarea în Biroul Federal al cuantumului greşelilor tehnice.

Toate aceste discuţii vor trebui aprobate în Biroul Federal pentru a produce efecte.

10 comentarii la aceasta stire:
  • YMCA alin67 :

    200.000 E
    30 de etape,plus play off-ul,cca 100-120 de meciuri interesante ce pot fi transmise,aproximativ 200 de ore de spectacol. 1000 E/ora. Cred ca tariful Biancai Dragusanu e mai mare. Merita oare sa (va) vindeti asa de ieftin?

    cu 9 ani în urmă (22.04.2014) Raspunde
  • CSM CSU Oradea soso69 :

    Ieftin?
    Ieftin sau nu, din pacate aici discutam de cerere si oferta. Sa vedem poate primesc o oferta mai buna dar ma indoiesc. Singura televiziune care ar putea licita ar fi Dolce.
    Ramane de vazut, eu sper sa ramana Digi pt ca la ei sunt abonat dar daca nu va fi sa fie, asta e, voi vedea baschet romanesc doar in sala.

    cu 9 ani în urmă (22.04.2014) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe asdepica :

    sa ma mir?
    Doar doua cluburi au fost pro - liga profesionista??!! Banuiesc si care. Clujul si Ploiestiul. Restul, finantate peste 90% din bani publici, probabil n-ar mai avea cum sa "manevreze" fondurile. Deci, mai bine "amatori".

    cu 9 ani în urmă (22.04.2014) Raspunde
  • CSM CSU Oradea soso69 :

    Bani publici
    De unde ai scos cifra de 90%. Nu stiu cum e la altii dar la Oradea Primaria aloca din bugetul local cam 5 milioane lei pt sport (polo, baschet, fotbal, handbal etc). Iar in martie anul acesta Clujul a alocat de la bugetul local 4.2 milioane lei pt sport. Mi se pare cam mica diferenta si probabil ca si in alte parti e asa (Timisoara, Rovinari, Medias, Steaua etc)

    cu 9 ani în urmă (22.04.2014) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Mihai 1974 :

    bani
    4.2 mil pt baschet? sau pt clubul Universitatea? daca faci o afirmatie , fii mai exact, nu arunca numai cu cifre!

    cu 9 ani în urmă (22.04.2014)
    • CSM CSU Oradea soso69:

      @meea
      Nu am vrut sa supar pe nimeni. Eu am postat cateva cifre oficiale : La Oradea s-au alocat di buget 5 milioane de lei pt sport si am precizat o parte din sectiile importante. De asemenea am spus ca la Cluj s-au alocat din bugetul local 4.2 milioane de lei pt sport; nu am spus ca doar baschetul a primit bani ci sportul clujean.
      Eu doar am dat o replica la postarea lui @asdepica care preciza ca in afara de Cluj si Ploiesti, toate echipele sunt sustinute 90% din bani publici. Ca sa te citez, acolo erau cifre aruncate. Eu doar am preluat o informatie publica. Nu stiu cat a primit baschetul oradean sau clujean, ci doar cat s-a alocat pt sport in general.
      Imi cer scuze daca am suparat pe cineva dar nu asta a fost intentia mea.

      cu 9 ani în urmă (23.04.2014)
    • U BT Cluj-Napoca meea:

      soso69
      nu m-ai suparat cu nimic, scuze, cred ca eu am fost deplasata!

      cu 9 ani în urmă (23.04.2014)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe asdepica :

    @soso
    Tot raman doar 2 cluburi care au votat pentru liga profesionista. Ma rog, o fi Oradea si Clujul, daca vrei. totusi, vad ca ai si date. Daca oradea aloca "doar" 5 milioane, clujul ar trebui sa dea vreo 15-20, tinand cont de diferenta de bugete locale. Dar "marele" nostru primar o tot da p-aia cu cadrul legal.
    Apropo, ce scrie pe tricourile Clubului sportiv MUNICIPAL Oradea? In afara de Digi, ca aia-s in tot si toate in Oradea.

    cu 9 ani în urmă (23.04.2014)
    • CSM CSU Oradea soso69:

      oradea
      La Oradea pe tricouri apar sponsorii principali : Digi, Gavella (firma de constructii) si DGV (Distri Gaz Vest).
      Referitor la bugetele locale, eu stiu ca la Oradea se aloca bani doar pt deplasari si cazari, in rest totul vine de la sponsori.

      cu 9 ani în urmă (23.04.2014)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      Liga Profesionista
      Cele doua echipe inseamna ca au cele mai mici incasari de la bugetul de stat si eventual se pot lipsi de ele(probabil ca banii ajung la echipa sub forma de premii pentru performanta(Cluj cel putin))! Daca restul echipelor nu ar fi dependente de bani publici am avea un campionat profesionist! Nu acuz pe nimeni, sunt doar dezamagit de atitudine si sponsori!

      cu 9 ani în urmă (24.04.2014)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!