Stiri

Rick Pitino, înaintea de finala Cupei Greciei: „Suntem mai odihniți ca ei, am jucat doar o jumătate de meci”

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
16.02.2019

Panathinaikos a ajuns în finala Cupei Greciei, după ce rivala de la Olympiacos a decis să se retragă de pe teren. Suntem mai odihniți ca ei, am jucat doar o jumătate de meci” a glumit Rick Pitino la conferința de presă dinaintea finale cu PAOK Salonic. Tehnicianul American a trecut apoi într-o notă mai serioasă.

„Voi spune un singur lucru și doar un singur lucru despre meciul cu Olymiacos, pentru că nu este momentul pentru asta.

Cu mulți ani în urmă, la primul meu sezonla Kentucky aveam doar șapte jucători. Am preluat un program care era în perioadă de probă și am mers în Kansas. Eram conduși cu 30 de puncte la pauză, avem doar șapte jucători în echipă. În repriza a doua aveam patru jucători cu câte patru greșeli personale fiecare. Se părea că vom juca în patru versus cinci, deoarece arbitrajul, în opinia mea, a fost foarte slab. M-am gândit, am pierdut la 55 de puncte și a a doua zi i-am spus comisarului toate greșelile de arbitraj pe care eu le-am considerat că au fost greșeli. Deci, ceea ce vreau să spun este asta. Am mare respect pentru PAOK, pentru Olympiacos și pentru fiecare echipă cu care jucăm dar sunt mai preocupat de imaginea pe care le-am lăsat-o tinerilor greci, care ttrebuie să înțeleagă că joci jocul. Și dacă ai o problem după aceea, o rezolvă în mod corect. Dar pentru tinerii care te urmăresc, trebuie să termini jocul. Am mare respect față de Olympiacos, antrenorul lor și jucătorii lor, dar jocul este mult mai important decât Rick Pitino, mult mai important decât David Blatt, decât Panathinaikos sau decât Olympiacos. Jocul este joc. Și trebuie respectat tot timpul.”

„Singura mea dorință pentru Grecia ar fi ca fanii să se bucure de jocul de baschet pentru ceea ce este, un joc minunat și să nu se ducă cu Olympiacos versus Panathinaikos. Trebuie doar să se bucure de frumusețea și pasiunea jocului, dar nu ar trebui niciodată să fie o luptă câncenă. Nu trebuie să existe altceva decât sportivitatea.”

La finala dintre Panathinaikos și PAOK Salonic de la Heraklion, Creta, vor avea acces doar elevii și studenții, din motive de securitate. Partida va avea loc mâine, 17 februarie, cu începere de la ora 17:00.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!